ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Φουντούλης: "Μας πληγώνει πολύ ο αποκλεισμός, τρία χρόνια περιμέναμε αυτή τη στιγμή"

Ολυμπιακοί Αγώνες, Φουντούλης: "Μας πληγώνει πολύ ο αποκλεισμός, τρία χρόνια περιμέναμε αυτή τη στιγμή"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Φουντούλης εξήγησε πόσο πολύ πλήγωσε την Εθνική Πόλο Ανδρών ο αποκλεισμός από την Σερβία στα προημιτελικά, καθώς οι Έλληνες διεθνείς περίμεναν τρία χρόνια να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν τη διάκριση στο ολυμπιακό τουρνουά.

Η Εθνική Πόλο Ανδρών γνώρισε πικρό αποκλεισμό από τη Σερβία στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά και ο Γιάννης Φουντούλης μίλησε στον απόηχο της αναμέτρησης στη μεικτή ζώνη.

Ο Έλληνας διεθνής στάθηκε στον περιπετειώδη τρόπο που ήρθε η ήττα στο φινάλε του αγώνα, ενώ αναφέρθηκε τόσο στις τακτικές σκέψεις της ομάδας στην τελευταία φάση, όσο και στην αμυντική λειτουργία του συνόλου του Θοδωρή Βλάχου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Φουντούλη:

Για τον προημιτελικό και την ήττα: "Τι μπορούμε να πούμε. Ήταν ένας προημιτελικός και ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το τι έχεις κάνει και το ό,τι έχει συμβεί στα προηγούμενα παιχνίδια δεν παίζουν ρόλο σε αυτό το σημείο. Είδαμε και στον προηγούμενο ημιτελικό ότι ο τέταρτος στην κατάταξη κέρδισε τον πρώτο. Οι Ισπανοί αποκλείστηκαν, που ήταν το μεγάλο φαβορί. Οπότε καταλαβαίνουμε ότι οι διαφορές ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες είναι πολύ μικρές".

Για τον λόγο που υπάρχει πίκρα και αν αφορά στο φινάλε του αγώνα: "Προφανώς η πίκρα αφορά στον τρόπο που χάσαμε. Από συναισθήματα λύτρωσης που μπορεί να νιώσαμε ισοφαρίζοντας στο τέλος, που θα οδηγούσαμε το παιχνίδι στα πέναλτι και που εκεί οι πιθανότητες θα ήταν 50-50, δεχθήκαμε ένα γκολ που πολύ σπάνια μπορεί να μπει. Ή ήταν, ίσως, πάρα πολύ καλό το σουτ, δεν ξέρω... Δεν ήταν ίσως η τύχη με το μέρος μας... Δεν γνωρίζω να πω. Το μυαλό τώρα δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι για να αιτιολογήσω τον τρόπο που ήρθε η ήττα. Παρόλα αυτά, ήρθε και μας πληγώνει. Είναι κρίμα, γιατί τρία χρόνια περιμέναμε αυτή τη στιγμή. Δεν ήμασταν όσο καλοί ήμασταν στα προηγούμενα παιχνίδια. Βέβαια και ο αντίπαλος δεν είναι καμιά αμελητέα ποσότητα. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι, δεν γίνεται διαφορετικά".

Για το αν υπήρχε χαλάρωση μετά από την ισοφάριση σε 11-11: "Δεν νομίζω ότι ήταν θέμα χαλάρωσης. Ξέραμε ότι θα γίνει ένα σουτ της απελπισίας. Έγινε από πολύ μακριά. Δεν ξέρω αν δώσαμε και εμείς εύκολα ένα φάουλ. Πήγαμε από την άλλη πλευρά να ντουμπλάρουμε τον αριστερόχειρα, τον Μάντιτς, ο οποίος είχε κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στο παιχνίδι. Αν είδα καλά, ήταν τρεις παίκτες μπροστά στο τελευταίο σουτ. Ήταν το τέλειο σουτ. Δεν ξέρω αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο".

Για το αν η αυτή η πορεία της Εθνικής μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένη: "Δεν ξέρω αν είναι αποτυχία. Σίγουρα δεν μας ικανοποιεί. Είχαμε υψηλούς στόχους και νιώθαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Αυτό το παιχνίδι είναι πάντα το ματς - κλειδί του τουρνουά. Δεν αντιμετωπίσαμε κάποια αμελητέα ομάδα. Ίσως δεν είναι της σπουδαιότερης σχολής. Το ότι είναι χρυσοί ολυμπιονίκες και εμείς είμαστε ασημένιοι μετράει, αλλά έγινε τρία χρόνια πριν. Στο μεσοδιάστημα έχουμε βρεθεί πολλές φορές. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά δεν κερδίζει πάντα αυτός που είναι καλύτερος. Ίσως ήταν μια καλύτερη ημέρα δική τους. Χάσαμε περισσότερο από την ατομική τους ποιότητα. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να δούμε τι έφταιξε. Ο χρόνος, όμως, δεν γυρίζει πίσω. Πρέπει να συνεχίσουμε για να φτάσει εκεί που ονειρεύεται αυτή η ομάδα".

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας: "Σε αυτό το τουρνουά, αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με την Ιταλία που δεχθήκαμε μονοψήφιο αριθμό γκολ, στα υπόλοιπα ματς το σκορ πήγε ψηλά. Βέβαια έχει αλλάξει και τρόπος που παίζουμε. Υπάρχουν περισσότερες καταστάσεις με παίκτη παραπάνω, παίζει ρόλο και η ατομική ποιότητα. Υπάρχει και πολύ μεγαλύτερο ατομικό ταλέντο στις ομάδες. Ισχυεί, όμως, ότι στις περισσότερες διοργανώσεις που είχαμε καταφέρει κάτι, ο οδηγός μας ήταν η άμυνα. Σε αυτό το τουρνουά φάνηκαν πιο πολύ οι αρετές μας στην επίθεση και όχι τόσο η αμυντική λειτουργία. Σίγουρα πρέπει να μας προβληματίσει. Αλλά δεν μπορεί να μας προσάψει κανένας ότι δεν προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε".

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ