ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, πόλο ανδρών: Η Σερβία πάτησε την Κροατία στον τελικό και έκανε το three-peat

Ολυμπιακοί Αγώνες, πόλο ανδρών: Η Σερβία πάτησε την Κροατία στον τελικό και έκανε το three-peat
@2024 AP IMAGES/LUCA BRUNO

Η Σερβία στο ολυμπιακό τουρνουά πόλο ανδρών μετατρέπεται στην απόλυτη ομάδα και "κάνει πάρτι" στα νοκ άουτ. Η εθνική που απέκλεισε την Ελλάδα στα προημιτελικά κέρδισε την Κροατία με 13-11 στον τελικό και πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση.

Σερβία και απουσία από το βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι άγνωστες λέξεις, ε τώρα θα πρέπει να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε εάν μία από τις μεγαλύτερες σχολές στο πόλο ανδρών δεν κατακτά το χρυσό.

Τι και εάν άλλαξε προπονητή σε σχέση με το Τόκιο το 2021, τι και εάν η παλιά φουρνιά έκανε πίσω δίνοντας τη θέση της σε νεαρούς πολλά υποσχόμενους παίκτες, ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα στο DNA αυτής της εθνικής.

Η Σερβία όχι μόνο πήγε κόντρα στα προγνωστικά που την ήθελαν εκτός της ζώνης μεταλλίων, ιδίως μετά το κακό της ξεκίνημα στο τουρνουά με δύο νίκες και τρεις ήττες στον όμιλο που την έστειλαν στην τέταρτη θέση του ομίλου, αλλά απέκλεισε όλα τα μεγάλα φαβορί στα νοκ-άουτ για να κατακτήσει μία ακόμα πρωτιά.

Η Σερβία έχτισε πάνω στο υπερηχητικό της πρώτο οκτάλεπτο, που προηγήθηκε με 5-2 έναντι της Κροατίας, για να κάνει με 13-11 το thee-peat, αφού στο Παρίσι παρατάχθηκε ως η χρυσή ολυμπιονίκης σε Ρίο το 2016 και Τόκιο το 2021.

Πρώτοι σε τέρματα στο ματς ήταν οι Μίλος Τσουκ και Μάρινιτς Κράγκιτς, ο πρώτος από τη Σερβία και ο δεύτερος από την Κροατία, η οποία σε όλο το παιχνίδι κυνηγούσε το σκορ και στο τέλος υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου της.

Ένα αποτέλεσμα που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην πορεία της Εθνικής πόλο ανδρών, καθώς η Σερβία ήταν που στα προημιτελικά με γκολ από το κέντρο της πισίνας στην εκπνοή έσβησε τα όνειρα της Ελλάδας για μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-3, 3-3, 2-3

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ