ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, πόλο γυναικών: Χρυσή η απόλυτη Ισπανία, υποχρέωσε την Αυστραλία στην πρώτη της ήττα και έσπασε την κατάρα

Ολυμπιακοί Αγώνες, πόλο γυναικών: Χρυσή η απόλυτη Ισπανία, υποχρέωσε την Αυστραλία στην πρώτη της ήττα και έσπασε την κατάρα
Η εθνική πόλο γυναικών της Ισπανία με το χρυσό μετάλλιο στο ολυμπιακό τουνρουά @2024 AP IMAGES

Οι Μάικα Γκαρσία και Μπέα Ορτίθ βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα, υποχρέωσαν την Αυστραλία στην πρώτη τους ήττα στο ολυμπιακό τουρνουά πόλο γυναικών και οδήγησαν την Ισπανία στην κατάκτηση του χρυσού.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη για την καταπληκτική Ισπανία. Η Φούρια Ρόχα κέρδισε και την Αυστραλία στον τελικό του πόλο γυναικών (11-9), υποχρέωσε τα Καγκουρό στην πρώτη τους ήττα στο ολυμπιακό τουρνουά και παράλληλα η ίδια το ολοκλήρωσε με το απόλυτο των νικών (6/6).

Μετά το δεύτερο οκτάλεπτο οι αθλήτριες της Ισπανίας πάτησαν γκάζι, έδειξαν την ανωτερότητά τους και έφτασαν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, το μόνο που έλειπε από τη συλλογή μίας από τις κραταιές δυνάμεις στον χώρο της υδατοσφαίρισης.

Με τις Μάικα Γκαρσία, τρία γκολ σε τέσσερις προσπάθειες, και την Μπέα Ορτίθ, τέσσερα τέρματα σε επτά σουτ, να βρίσκονται σε δαιμονιώδη κατάσταση, οι Ίβηρες έσπασαν την κατάρα των δύο χαμένων τελικών στις τελευταίες τρεις παρουσίες τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την πλευρά της Αυστραλίας, αυτό που στοίχισε στην ομάδα που απέκλεισε την Εθνική πόλο γυναικών στα προημιτελικά με 9-6, ήταν το νεκρό διάστημα μεταξύ πρώτου και δευτέρου οκταλέπτου που έμεινε χωρίς σκορ για 9,5 λεπτά.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-1, 3-4, 4-4

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ