ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Εθνικός 13-8: Ερυθρόλευκη κυριαρχία, κατέκτησε το δεύτερο Super Cup στο πόλο Γυναικών

Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού με το τρόπαιο του Super Cup
Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού με το τρόπαιο του Super Cup EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα κόντρα στον Εθνικό με 13-8 στο Παπαστράτειο και για δεύτερη σερί σεζόν κατέκτησε το Super Cup.

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο πόλο γυναικών πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος απέναντι στον
Εθνικό επικρατώντας 13-8 του Super Cup.

Στον τελικό του Super Cup που φιλοξενήθηκε στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά, ο περυσινός πρωταθλητής επικράτησε 13-8 του κυπελλούχου Εθνικού. Είναι ο δεύτερος τίτλος Super Cup για τις «ερυθρόλευκες (ο πρώτος το 2020) στους ισάριθμους τελικούς, και ο 100ος στη υδατοσφαίριση στην ιστορία του συλλόγου (71 οι άνδρες, 29 οι γυναίκες).

Ο Εθνικός πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα και προηγήθηκε 3-0 και 4-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Σταδιακά ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του, βελτίωσε κατά πολύ τις επιδόσεις του και στην άμυνα και στην επίθεση και με επί μέρους σκορ 5-0 στη δεύτερη περίοδο, προηγήθηκε 6-4 στο πρώτο μέρος. Σε νεκρό χρόνο μάλιστα η Ραϊκρόου απέκρουσε πέναλτι και κράτησε στα δυο τη διαφορά των τερμάτων.

Ο περυσινός Κυπελλούχος μείωσε σε 7-6, ο πρωταθλητής βρήκε δυο τέρματα από τις Σάντα-Νίνου, η Μιλίσεβιτς με δυο γκολ στη τρίτη περίοδο έκανε το 9-7, και με αυτό το σκορ πήγαν οι φιναλίστ στη τελευταία περίοδο. Στο 9-7 μάλιστα η Τζούρκα απέκρουσε πέναλτι της Ειρήνης Νίνου.

Στα 3:44 από τη λήξη πλέον του τελικού η Σοφία Τορνάρου σημείωσε το 11-8. στο 2:34 η Φωτεινή Τριχά το 12-8, και έκλεισε το σκορ η Στεφανία Σάντα.

Τον αγώνα παρακολούθησε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος που έκανε και τις απονομές των μεταλλίων και του Κυπέλλου.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 5-0, 3-3, 4-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Ραϊκρόου, Χριστοδούλου-Άουτ, Κουρέτα, Σάντα 5, Τριχά 2, Άντριους 1, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 2, Ε. Νίνου 2, Β. Πλευρίτου, Τορνάρου 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Κωνσταντοπούλου, Δρακωτού, Μπίκου.

ΕΘΝΙΚΟΣ Π. (Ορέστης Σαλάχας): Τζούρκα, Ο. Οικονόμου, Γαλανοπούλου 1, Μπέτα 1, Μάμογλου, Ευδ. Τσιμάρα, Χατζηκυριακάκη 1, Μιλίσεβιτς 4, Κλαψιανού, Κανετίδου 1, Ι.Μπενέκου, Κάσσαρη, Μπεκρή, Μαργαρίτη, Θεοφανοπούλου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ