ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός-Μπρέσια: 10-7

Ολυμπιακός-Μπρέσια: 10-7
Αφρουδάκης Χρήστος με Μπρέσια

Σπουδαίο ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα έκανε ο Ολυμπιακός που νίκησε με 10-7 την Μπρέσια στον Πειραιά

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα το παιχνίδι έχοντας και το άγχος της πρεμιέρας αλλά στη δεύτερη περίοδο οι "ερυθρόλευκοι" επέβαλαν τον ρυθμό τους κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενοι με 5-3.
Από εκεί και πέρα δεν έχασαν στιγμή το προβάδισμα που κυμαινόταν από δύο ως τρία γκολ με το τελικό 10-7 να διαμορφώνει ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας στο παιχνίδι, Γιώργος Αφρουδάκης.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-2, 2-1, 3-3

Τα γκολ των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πάτερος): Γιώργος Αφρουδάκης 3, Χρήστος Αφρουδάκης 2, Μυλωνάκης, Σάντα, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος, Νίκιτς

Μπρέσια (Μπόβο): Μολίνα 3, Μπίνκι 2, Μαγκαλότι, Ρατ

Πλέον οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου θα συνεχίσουν τις εγχώριες υποχρεώσεις τους και θα προετοιμαστούν για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, εκτός έδρας με τη Σίμπενικ στις 13 ή 14 Δεκεμβρίου.

Πάτερος: " Αβαντάζ τα τρία γκολ"
Στη διαφορά που κατάφερε να πάρει ο Ολυμπιακός αναφέρθηκε ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Πάτερος που έμεινε ικανοποιημένος από την άμυνα όχι όμως και από την επίθεση.

" Για μας ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ως ομάδα είμαστε πολύ καλύτεροι από την Μπρέσια, αλλά πιο ανέτοιμοι. Μέχρι σήμερα είχαμε μόλις ένα επίσημο παιχνίδι, σε αντίθεση με την ιταλική ομάδα, που μέσα από τα προκριματικά της διοργάνωσης αλλά και το Πρωτάθλημά της, έχει βρει ρυθμό".

"Συγχαρητήρια στα παιδιά που έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να μη φανεί η έλλειψη επίσημων αγώνων. Στην άμυνα ήμασταν πολύ καλοί, αλλά δεν έχουμε ακόμη τους αυτοματισμούς που πρέπει στην επίθεση".

"Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τους συνεχόμενους αγώνες. Επίσης, είναι αβαντάζ για μας η διαφορά των τριών γκολ, σε περίπτωση ισοβαθμίας. Εύχομαι να μην έχουμε τραυματισμούς και όλα θα πάνε καλά



".

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου τόνισε: " Το μόνο που φοβόμασταν ήταν η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Τελικά δείξαμε ότι έχουμε διαφορά ακόμη και από μία πολύ καλή ιταλική ομάδα, όπως είναι η Μπρέσια. Η σημερινή νίκη είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια, καθώς θέλουμε την πρωτιά στον όμιλο".

"Δεν θέλω να πω πολλά λόγια, καθώς θα πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας, που και σήμερα ήταν δίπλα μας

".

Όσο για τον Γιώργο Αφρουδάκη που ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, είπε: " Πετύχαμε μία νίκη απέναντι στην ομάδα που ήταν φιναλίστ στον τελικό του καλύτερου πρωταθλήματος της Ευρώπης. Μας λείπουν οι αυτοματισμοί στην επίθεση, καθώς δεν έχουμε παίξει πολλά επίσημα παιχνίδια. Γι΄αυτό το λόγο ήταν δύσκολο το σημερινό ματς. Πιστεύω ότι κινδυνεύαμε να χάσουμε πιο πολλά σε περίπτωση ήττας, απ΄όσα κερδίσαμε με τη νίκη. Πολύ κρίσιμο είναι το επόμενο παιχνίδι, με τη Σίμπενικ, που είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου".

Ο τερματοφύλακας των Πρωταθλητών Ελλάδας, Νίκος Δεληγιάννης εξήγησε: " Η νίκη έχει πολύ μεγάλη σημασία αφού οι πρεμιέρες στην Ευρώπη κρύβουν κινδύνους, ιδιαίτερα όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τόσο καλές ομάδες όσο η Μπρέσια. Τα καταφέραμε και από παιχνίδι σε παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι".

Συγγελίδης: " Και πάλι περήφανοι"
Στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και ο νέος πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Γιάννης Συγγελίδης που δεσμεύθηκε και για τη φετινή επιτυχία της ομάδας.

" Συγχαρητήρια στους προπονητές και στους αθλητές μας. Αν και η ομάδα είχε μόλις ένα επίσημο παιχνίδι, κατάφερε να πετύχει μία σημαντική νίκη απέναντι στην Μπρέσια, η οποία πέρυσι ήταν φιναλίστ του ιταλικού πρωταθλήματος. Ολοι στον Ολυμπιακό είμαστε σίγουροι ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη και ότι η ομάδα θα καταφέρει για ακόμη μία χρονιά να μας κάνει υπερήφανους".

Ο πρόεδρος μετά το τέλος του παιχνιδιού παρουσίασε στο τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες τον νέο έφορο της ομάδας, Χρήστο Κυριακούλη.

Παρών και ο Σάντρο
Στο κολυμβητήριο βρέθηκε για να παρακολουθήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπρέσια και ο πρώην πλέον Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ανδρών και νυν της Ιταλίας, Σάντρο Καμπάνια που θα παραμείνει στη χώρα μας για λίγες μέρες.































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ