ΠΟΛΟ

Πάει για το "2 στα 2" με Σίμπενικ ο Ολυμπιακός

Πάει για το "2 στα 2" με Σίμπενικ ο Ολυμπιακός
Νίκιτς

Το Σάββατο αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός τη Σίμπενικ στην Κροατία για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ευκαιρία να παραμείνουν στην κορυφή του τρίτου ομίλου αφού οι Κροάτες θεωρούνται η πιο αδύναμη ομάδα στο συγκεκριμένο γκρουπ (την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκαν με 6-13 από την Πρίμορατς Κότορ).
Παρότι δεν αποτελεί φόβητρο, η Σίμπενικ θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τους αθλητές και την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αφού έχει περισσότερα παιχνίδια φέτος από την ελληνική ομάδα (μετέχει στην Αδριατική λίγκα όπου είναι έκτη με 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες).

Για την κροατική ομάδα αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Στις δύο προκριματικές φάσεις εντυπωσίασε αφού πήρε την πρόκριση για τους ομίλους με δέκα νίκες σε ισάριθμα ματς.

Μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη επιτυχία της στα Κύπελλα Ευρώπης είναι η είσοδος στον τελικό του LEN Trophy το 2007 όπου ηττήθηκε τελικά από τη Σίντεζ Καζάν.

Πέτκοβιτς αντί Ντόσκα
Όσον αφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βαγγέλης Πάτερος απών θα είναι ο Γιώργος Ντόσκας που τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά το "ντέρμπι" με τον Παναθηναϊκό. Στην αποστολή τον αντικατέστησε ο πρώην αθλητής της Σίμπενικ, Αντόνιο Πέτκοβιτς.

Στην 13άδα βρίσκονται επίσης οι: Δεληγιάννης, Φλώρος, Σχίζας, Κόχειλας, Κομάντινα, Χατζηθεοδώρου, Σάντα, Χρήστος Αφρουδάκης, Θεοδωρόπουλος, Μυλωνάκης, Γιώργος Αφρουδάκης και Νίκιτς.

Κακή ιστορία

Όσο για την παράδοση του Ολυμπιακού στους αγώνες επί κροατικού εδάφους δεν είναι με το μέρος του αφού μετράει οκτώ ήττες σε ισάριθμους επίσημους αγώνες με ομάδες της χώρας. Έχει πετύχει μία νίκη στο Ντουμπρόβνικ, επί της Ποσίλιπο στον ημιτελικό του φάιναλ-φορ του 2001.

Τον αγώνα θα διευθύνουν οι διαιτητές Κορίζνα (Πολωνία) και Σμιτ (Ολλανδία).

Στο άλλο παιχνίδι του Γ' ομίλου, η Μπρέσια θα αγωνιστεί το βράδυ του Σαββάτου με την Πρίμορατς στην Ιταλία.

Πάτερος: " Στο χέρι μας"

Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει τη νίκη στην έδρα της Σίμπενικ εμφανίστηκε ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Πάτερος που εξήγησε ότι είναι στο χέρι των "ερυθρόλευκων" να κάνουν το παιχνίδι εύκολο.

" Η Σίμπενικ δεν είναι από τις ομάδες που μπορούν να μας απειλήσουν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι θα είναι εύκολο. Εύκολο θα γίνει αν ο Ολυμπιακός είναι καλός και παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης", είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

" Πρωταρχικό ρόλο θα παίξει και πάλι η αμυντική μας λειτουργία, που ούτως ή άλλως είναι το μεγάλο μας όπλο. Αν επιστρέψουμε στον Πειραιά με τη νίκη, θα έχουμε πραγματοποιήσει το στόχο που είχαμε θέσει αμέσως μετά την κλήρωση. Να ξεκινήσουμε τη διοργάνωση με δύο νίκες".

Το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας (13/12):

Πρώτος όμιλος

Στουρμ Τσέχοφ (Ρωσία)-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)
Προ Ρέκο (Ιταλία)-Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ (Ρωσία)

Βαθμολογία (σε έναν αγώνα):
1. Σπαρτάκ Βολ. 3
2. Γιουγκ 3
3. Προ Ρέκο 0
4. Στουρμ 0

Δεύτερος όμιλος
Μπουντβάνσκα Ριβιέρα (Μαυροβ.)-Γιάντραν Χ.Νόβι (Μαυροβ.)
Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)-Μλάντοστ (Κροατία)

Βαθμολογία (σε έναν αγώνα):
1. Γιάντραν 3
2. Μλάντοστ 3
3. Μπουντβάνσκα 0
4. Μπαρτσελονέτα 0

Τρίτος όμιλος

Μπρέσια (Ιταλία)-Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο)
Σίμπενικ (Κροατία)-Ολυμπιακός (Ελλάδα)

Βαθμολογία (σε έναν αγώνα):
1. Πρίμορατς 3
2. Ολυμπιακός 3
3. Μπρέσια 0
4. Σίμπενικ 0

Τέταρτος όμιλος
Μαρσέιγ (Γαλλία)-Εγκερ (Ουγγαρία)
Βάσας (Ουγγαρία)-Παρτιζάν Βελ. (Σερβία)

Βαθμολογία (σε έναν αγώνα):
1. Παριτζάν 3
2. Βάσας 3
3. Εγκερ 0
4. Μαρσέιγ 0





























































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ