ΠΟΛΟ

Πρεμιέρα με Γαλλία για τους Άνδρες

Πρεμιέρα με Γαλλία για τους Άνδρες
Χρήστος Αφρουδάκης

Τη Γαλλία αντιμετωπίζει η Ελλάδα την Τρίτη στις 20:00 στον πρώτο αγώνα για τα προκριματικά του World League

Η ανανεωμένη εθνική, με τον Τάσο Δούμπα νέο προπονητή, θα προσπαθήσει να προκριθεί στην τελική φάση του World League, που θα γίνει στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου τον Ιούνιο. Μάλιστα, η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί και τη μοναδική επίσημη υποχρέωση της εθνικής για φέτος, καθώς έχει αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης.
Στόχος της ομάδας, από την οποία απουσιάζουν οκτώ πολίστες που ήταν στο Πεκίνο, είναι να δημιουργηθεί ένα καλό σύνολο, καθώς αυτό που ενδιαφέρει πιο πολύ, είναι το μέλλον της ομάδας. Από τον Α΄όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης προκρίνεται μόνο μία ομάδα, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις προσπάθειες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Η Γαλλία δεν αποτελεί φόβητρο, αλλά η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι είναι ανώτερη ομάδα. Για την εφετινή διοργάνωση, οι "τρικολόρ" έχουν δώσει έναν αγώνα με τη Σερβία, όπου γνώρισαν την ήττα με 12-6.

Κατά το παρελθόν, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στο World League του 2006, με την ελληνική ομάδα να πετυχαίνει δύο νίκες με 14-9 και 14-7. Συνολικά, σε 59 αγώνες, η Ελλάδα μετράει 43 νίκες, 6 ισοπαλίες και 10 ήττες. Ο τελευταίος αγώνας των δύο ομάδων ήταν το καλοκαίρι του 2007, σε τουρνουά στο Ισραήλ, όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε πάρει τη νίκη με 11-9.







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ