CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ

Προ Ρέκο - Ολυμπιακός 13-11 πεν. (9-9 κ.δ.): Πάλεψαν σαν θηρία οι "ερυθρόλευκοι", αλλά ηττήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι

Προ Ρέκο - Ολυμπιακός 13-11 πεν. (9-9 κ.δ.): Πάλεψαν σαν θηρία οι "ερυθρόλευκοι", αλλά ηττήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι
Ο Γιάννης Φουντούλης με το σκουφάκι του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Stoiximan Κυπέλλου Ελλάδας INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη μαγική του εμφάνιση μετά το πρώτο οκτάλεπτο, ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με 13-11 (9-9 κ.δ.) από το μεγαθήριο Προ Ρέκο και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Final Four του Champions League.

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε κόντρα στην υπερδύναμη Προ Ρέκο, μπόρεσε να γυρίσει από το καταστροφικό πρώτο οκτάλεπτο που δεν βρήκε δίχτυα, οδήγησε το ματς στα πέναλτι, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την τεράστια ανατροπή.

Οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν με 13-11 (9-9 κ.δ.) και αποχαιρέτησαν το όνειρο της επιστροφής στην κορυφή του ευρωπαϊκού πόλο μετά από έξι χρόνια.

Πλέον, οι νταμπλούχοι Ελλάδας περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους από τον ηττημένο του ζευγαριού Φερεντσβάρος - Νόβι Μπέογκαρντ, το οποίον θα αντιμετωπίσουν στον μικρό τελικό του Final Four του Champions League πόλο την προσεχή Παρασκευή (7/6, 20:00).

Η διαδικασία των πέναλτι

10-9: γκολ ο Ντι Φούλβιο

10-10: γκολ ο Βάμος

11-10: γκολ ο Ζάλανκι

11-11: γκολ ο Γενηδουνιάς

12-11: γκολ ο Γιάνγκερ

12-11: αστοχεί ο Δήμου

13-11: γκολ ο Κοντέμι

13-11: αποκρούει ο Νέγκρι το πέναλτι του Γκίλλα

Το ματς

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν καταστροφικό για τον Ολυμπιακό, καθώς δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Η δυνατή άμυνα της Προ Ρέκο και οι κακές επιλογές των "ερυθρόλευκων" δεν μπόρεσαν να διασπάσουν τους Ιταλούς, οι οποίοι στην επίθεση "πετούσαν φωτιές" και εάν δεν ήταν ο Μάρκο Μπίγιατς το σκορ θα μπορούσε να είχε ξεφύγει πάνω από το 3-0.

Σκόρερ για τους Ιταλούς ήταν οι Ετσενίκε, Κανέλα και Κοντέμι.

Στη δεύτερη περίοδο οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν την απόδοσή τους, βρήκαν τις λύσεις στο επιθετικό τους παιχνίδια και με τον αρχηγό τους, Ντίνο Γενηδουνιά, έσπασαν το αρνητικό σερί των 13 λεπτών που δεν είχαν σκοράρει.

Ο Βάμος μείωσε εκ νέου στα δύο γκολ απαντώντας στο τέρμα του Γιάνκερ, στέλνοντας τις δύο ομάδες στο δεύτερο οκτάλεπτο με το σκορ στο 4-2 υπέρ της ιταλικής ομάδας.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε την αντεπίθεσή του, με τους Φουντούλη και Παπαναστασίου να ισοφαρίζουν για πρώτη φορά για τους "ερυθρόλευκους" και τον Γενηδουνιά από το σημείο του πέναλτι να στέλνει το ματς και πάλι στην ισοπαλία (5-5) τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου.

Σε αυτό το σημείο οι παίκτες του Χέρβο Κόλιανιν έδειξαν αδράνεια, με τον Ντι Φούλβιο και τον Γιάνγκερ να στέλνουν την ιταλική ομάδα με προβάδισμα δύο γκολ (7-5) στο τελευταίο κρίσιμο οκτάλεπτο.

Εκεί η αντεπίθεση του Ολυμπιακού ήταν τρομερή, αρχικά μείωσε με τον Αλαφραγκή σε 7-6 και με σερί 3-0 πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος του ημιτελικού.

Δίχτυα για τους Πειραιώτες σε αυτό το μαγικό πεντάλεπτο ήταν οι Βάμος, Δήμου και Γενηδουνιάς. Ο Ντί Φούλβιο ισοφάρισε σε 9-9 για τους Ιταλούς, με τις δύο ομάδες να χάνουν τις τελευταίες επιθέσεις τους και το ματς να οδηγείται στα πέναλτι.

Αμφότεροι οι προπονητές επιστράτευσαν τους αναπληρωματικούς τους τερματοφύλακες, με τον Νέγκρι να αποδεικνύεται κομβικός για την Προ Ρέκο και να τη στέλνει για τέταρτη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Final Four του Champions League πόλο ανδρών.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 1-2, 3-3, 2-4, 4-2 πεν.

Προ Ρέκο (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντιο Φούλβιο 2, Ζάλανκι 1, Κανέλα 1, Γιάνγκερ 2, Φοντέλι, Πρεσιούτι, Ετσενίκε 1, Ίβοβιτς, Κάκαρης, Κοντέμι 1, Χάλοκ 1, Νέγκρι.

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Γούβης, Γκίλλας 1, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 1, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα του Final Four

Ημιτελικά

  • Προ Ρέκο - Ολυμπιακός 13-11 πεν. (9-9 κ.δ.)
  • 5/7 22:00 Φερεντσβάρος - Νόβι Μπέογκραντ

Μικρός Τελικός

  • 7/7 20:00 Ηττημένος ζευγαριού Προ Ρέκο/Ολυμπιακός - Ηττημένος ζευγαριού Φερεντσβάρος/Νόβι Μπέογκραντ

Τελικός

  • 7/7 22:00 Νικητής ζευγαριού Προ Ρέκο/Ολυμπιακός - Νικητής ζευγαριού Φερεντσβάρος/Νόβι Μπέογκραντ
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ