ΠΟΛΟ

Στη μάχη της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός

Στη μάχη της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός
Χατζηθεοδώρου

Την Τετάρτη ντεμπουτάρει στη φετινή Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός που υποδέχεται την Μπρέσια

Οι "ερυθρόλευκοι" χωρίς προβλήματα τραυματισμών να τους ταλαιπωρούν πρέπει να κάνουν το θετικό ξεκίνημα ώστε να αποκτήσουν το προβάδισμα για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων προνομιούχων θέσεων του τρίτου ομίλου που οδηγούν στους "8" της διοργάνωσης.
Το "Πέτρος Καπαγέροφ" αναμένεται να έχει κόσμο που θα ενισχύσει την προσπάθεια των παικτών του Πάτερου που έχουν αντίπαλο και την παράδοση αφού ο Ολυμπιακός έχει μόλις δύο νίκες στις δέκα πρεμιέρες που έχει συμμετάσχει.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και την περίοδο 2004-2005 όταν οι Ιταλοί έκαναν το "δύο στα δύο" με αντίπαλο την ελληνική ομάδα (9-7 στην Μπρέσια και 7-6 στον Πειραιά).

Η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει νικήσει την Μπρέσια είναι η Βουλιαγμένη που στον ημιτελικό του LEN Trophy της περιόδου 2000-2001 επικράτησε με 7-6 στην Ιταλία αλλά στη συνέχεια έχασε με 7-9 στο ΟΑΚΑ και απκλείστηκε.

Όσον αφορά στην ιστορία της ομάδας έχει κατακτήσει τρεις φορές το LEN Trophy (2002, 2003 και 2006) και ένα Πρωτάθλημα Ιταλίας, το 2003. Φέτος είναι προς το παρόν τρίτη στη βαθμολογία του ιταλικού Πρωταθλήματος με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.

Την πρόκριση για τους "16" της Ευρωλίγκας η Μπρέσια την κατέκτησε μέσω του πρώτου ομίλου της δεύτερης προκριματικής φάσης ως δεύτερη, πίσω από τη Μαρσέιγ και μπροστά από τον Πανιώνιο, τον οποίο νίκησε με 11-8.

Στον πάγκο της ομάδας κάθεται ο Αλεσάντρο Μπόβο ενώ το σκουφάκι της φορούν φημισμένοι αθλητές όπως ο Ρομπέρτο Καλκατέρα και οι πολιτογραφημένοι Ισπανοί Γκιγιέρμο Μολίνα και Ιβάν Πέρεζ.

Το άλλο ματς του ομίλου θα γίνει την Κυριακή στο Μαυροβούνιο, μεταξύ της γηπεδούχου Πρίμορατς Κότορ και της κροατικής Σίμπενικ.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Α' Όμιλος

22/11: Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)-Προ Ρέκο (Ιταλία)
22/11: Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ (Ρωσία)-Στουρμ Τσέχοφ (Ρωσία)

Β' Όμιλος

19/11: Μλάντοστ (Κροατία)-Μπουντβάνσκα Ριβιέρα (Μαυροβούνιο)
22/11: Γιάντραν Χ.Νόβι (Μαυροβούνιο)-Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)

Γ' Όμιλος

19/11: Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Μπρέσια (Ιταλία)
23/11: Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο)-Σίμπενικ (Κροατία)

Δ' Όμιλος
23/11: Εγκερ (Ουγγαρία)-Βάσας (Ουγγαρία)
23/11: Παρτιζάν Βελ. (Σερβία)-Μαρσέιγ (Γαλλία)



























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ