ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Ο Ανδρέας Κατζουράκης δεν κυνηγάει απλά το American Dream, αλλά αυτό που δεν έχει πετύχει ποτέ Έλληνας πυγμάχος

Ο Ανδρέας Κατζουράκης
Ο Ανδρέας Κατζουράκης ANDREAS KATZOURAKIS

Ο Έλληνας πρωταθλητής πυγμαχίας, Ανδρέας Κατζουράκης ετοιμάζεται για το πρώτο -έως το επόμενο- καθοριστικό βήμα της καριέρας του. Ο "Κατζ" τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου παίζει για να ανοίξει την πόρτα στα μεγάλα σαλόνια του μποξ έχοντας κάνει ήδη αισθητό τ' όνομά του.

Στη λαμπερή, αλλά τρομερή ζόρικη και ώρες ώρες ασήκωτη σκηνή της επαγγελματικής πυγμαχίας, υπάρχει ένας Έλληνας που κυνηγάει με αξιώσεις το American Dream.

Μπορεί η προαναφερθείσα φράση ν' αποτελεί... κλισέ τη σήμερον ημέρα, όμως όποιος κάνει limit up στον αθλητισμό στις ΗΠΑ αλλάζει επίπεδο, ειδικά σε αθλήματα όπως η επαγγελματική πυγμαχία που είναι από τα πιο δημοφιλή στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Όλα όσα διαβάσατε παραπάνω αφορούν τον Ανδρέα Κατζουράκη, τον πρωταθλητή που πήρε το σακίδιο του, τα γάντια του, άφησε τη βολή του στην Αθήνα και ζει μόνιμα εδώ και αρκετό καιρό στην Αμερική, παλεύοντας στην κυριολεξία για το όνειρό του. Όνειρο γεμάτο ιδρώτα και πόνο, μια μάχη ανάμεσα σε χιλιάδες που στο τέλος θα ξεχωρίσει ο ένας, αυτός που θα γράψει ιστορία.

Σκεφτείτε πως αυτή τη στιγμή ένας Έλληνας μάχεται για την αναγνώριση σε μία αγορά που δραστηριοποιούνται μποξέρ με μακρά παράδοση στο άθλημα, δηλαδή πέρα από τους Αμερικανούς των φτωχογειτονιών, χύνουν ιδρώτα στα γυμναστήρια κατά πλειοψηφία Μεξικανοί, Κουβανοί, Πουερτορικανοί, Άγγλοι, αθλητές από το πρώην ανατολικό μπλοκ.

Η καθοριστική ημέρα

Τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου, λοιπόν, ο "Κατζ" έχει προγραμματισμένο αγώνα δέκα γύρων με τον Ρόμπερτ Τέρι ένας επίσης αήττητο πυγμάχο. Θυμίζουμε πως ο 26χρονος Κατζουράκης έχει ρεκόρ 13-0, ενώ 10 από τους 13 αγώνες του τελείωσαν με ΚΟ.

Τον αγώνα προμοτάρει η Overtime η οποία διεξάγει τουρνουά (στο Χιούστον) με τον νικητή του να μπαίνει αποφασιστικά πια ανάμεσα στους διεκδικητές παγκόσμιων τίτλων ανά κατηγορία.

Ο επικείμενος αγώνας του Κατζουράκη είναι ο ημιτελικός στο δέντρο της Overtime. Θυμίζουμε πως στον πρώτο αγώνα ο "Κατζ" είχε νικήσει τον Κουντρατίλο Αμπντουκαχόροβ ο οποίος είχε πάνω από 20 αγώνες στον ενεργητικό του.

Με προπονητή τον Ρόνι Σίλντς (έχουν περάσει από τα χέρια του Τάισον, Χόλιφιλντ, Γκάτι, Σαρλό, Λάρα, Ριγκοντό) ο Κατζουράκης συμμετέχει στο τουρνουά της Overtime ως junior middleweight, σε μια κατηγορία (γνωστή και ως light middleweight ή super welterweight) στην οποία αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν σπουδαία ονόματα του χώρου όπως ο Τέρενσι Κρόουφορντ, ο Τιμ Τζιου, ο Τζερμελ Σαρλο και παλαιότερα οι Μεϊγουέδερ, Πακιάο, Ζαμπ Ζούντα, Ντε Λα Χογια.

Στόχος του Κατζουράκη είναι μέσα στο 2025 να γίνει διεκδικητής του παγκόσμιου τίτλου και στη συνέχεια να τον κατακτήσει. Κι η αλήθεια είναι πως δεν θέτει στόχο μόνο τον έναν παγκόσμιο τίτλο, αλλά να γίνει μόνιμος παγκόσμιος πρωταθλητής. Κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ κανένας Έλληνας πυγμάχος στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ