ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Καρίνι: "Συγγνώμη στην Κελίφ, σέβομαι την απόφαση της ΔΟΕ"

Algeria's Imane Khelif, right, defeated, Italy's Angela Carini in their women's 66kg preliminary boxing match at the 2024 Summer Olympics, Thursday, Aug. 1, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Ariana Cubillos)
Algeria's Imane Khelif, right, defeated, Italy's Angela Carini in their women's 66kg preliminary boxing match at the 2024 Summer Olympics, Thursday, Aug. 1, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Ariana Cubillos) AP

Η Καρίνι ζήτησε συγγνώμη από την Κελίφ, για το γεγονός ότι δεν της έδωσε το χέρι, ενώ τόνισε πως σέβεται τις αποφάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Έντονη συζήτηση σήκωσε ο αγώνας πυγμαχίας την Πέμπτη (1/8) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ιταλίδα, Άντζελα Καρίνι, εγκατέλειψε στα 46 δευτερόλεπτα και δεν έδωσε το χέρι της στην αντίπαλό της, Ιμανέ Κελίφ, στο μποξ γυναικών, βάζοντας τα κλάματα, έπειτα από τα δυνατά χτυπήματα που δέχθηκε.

Αμέσως μετά ξέσπασε φρενίτιδα, που αφορούσε στην ταυτότητα φύλου της Κελίφ, με την Καρίνι, ωστόσο να ζητάει συγγνώμη για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε μετά τον αγώνα.

Σε δηλώσεις της στο Gazzetta dello Sport ανέφερε: "Όλη αυτή η συζήτηση με έχει στεναχωρήσει. Λυπάμαι για την αντίπαλό μου. Εάν, η ΔΟΕ λέει ότι μπορεί να παλέψει, τότε σέβομαι την απόφαση".

Για το γεγονός ότι δεν έδωσε το χέρι της ανέφερε: "Δεν ήταν κάτι που το ήθελα. Για την ακρίβεια, θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Ήμουν θυμωμένοι επειδή οι ολυμπιακές μου ελπίδες εξανεμίστηκαν". Μάλιστα, τόνισε πως εάν συναντούσε ξανά την Ιμάν Κελίφ, "θα την αγκάλιαζε".

Θυμίζουμε πως θέση πήρε και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ