ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Μποξ γυναικών: Αποχώρησε η Ιταλίδα Καρίνι στο ματς με την Αλγερινή Ιμανέ Κελίφ, η οποία είχε αποκλειστεί το 2023 για τα επίπεδα τεστοστερόνης της

Algeria's Imane Khelif, right, after defeating Italy's Angela Carini, left, in their women's 66kg preliminary boxing match at the 2024 Summer Olympics, Thursday, Aug. 1, 2024, in Paris, France. (AP Photo/John Locher)
Algeria's Imane Khelif, right, after defeating Italy's Angela Carini, left, in their women's 66kg preliminary boxing match at the 2024 Summer Olympics, Thursday, Aug. 1, 2024, in Paris, France. (AP Photo/John Locher) AP

Η Ιταλίδα, Άντζελα Καρίνι, εγκατέλειψε στα 46 δευτερόλεπτα και δεν έδωσε το χέρι της στην αντίπαλό της, Ιμανέ Κελίφ, στο μποξ γυναικών. Η συζήτηση που σηκώθηκε και ο περσινός αποκλεισμός της Αλγερινής για το τεστ φύλου.

Χαμός και αρκετή συζήτηση έχει δημιουργηθεί στο μποξ γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ιμανέ Κελίφ από την Αλγερία κέρδισε στον πρώτο της αγώνα στην κατηγορία των 66 κιλών έπειτα από μόλις 46 δευτερόλεπτα.

Η Καρίνι και η Κελίφ αντάλλαξαν κάποιες γροθιές, με την Ιταλίδα να παραιτείται, αφού δέχθηκε χτυπήματα. Ασυνήθιστη κίνηση από την ίδια, η οποία αρνήθηκε να δώσει το χέρι στην αντίπαλό της και έφυγε από το ρινγκ κλαίγοντας.

Η Άντζελα Καρίνι μετά την ήττα της από την Ιμανέ Κελίφ
Η Άντζελα Καρίνι μετά την ήττα της από την Ιμανέ Κελίφ 2024 AP PHOTO/JOHN LOCHER

Η Κελίφ, όπως αναφέρει το NBC Sport, είχε αποκλειστεί από το παγκόσμιο του 2023, αφού δεν πέρασε το τεστ εγκυρότητας φύλου. Δεν υπάρχει επίσης κάποια αναφορά πως είναι τρανς γυναίκα.

Η ομοσπονδία του μποξ την είχε αποκλείσει, καθώς φέρεται να είχε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Πάντως, είναι μία περίπτωση που έχει σηκώσει αρκετή συζήτηση.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ