ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Μποξ γυναικών: Η Iba βραβεύει την Καρίνι με 50.000 δολάρια, σαν να είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο

Algeria's Imane Khelif, right, defeated, Italy's Angela Carini in their women's 66kg preliminary boxing match at the 2024 Summer Olympics, Thursday, Aug. 1, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Ariana Cubillos)
Algeria's Imane Khelif, right, defeated, Italy's Angela Carini in their women's 66kg preliminary boxing match at the 2024 Summer Olympics, Thursday, Aug. 1, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Ariana Cubillos) @2024 ARIANA CUBILLOS/AP IMAGES

Η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ ΔΟΕ και Iba μετά από τον πολυσυζητημένο αγώνα της Κελίφ με την Καρίνι δεν έχει σταματημό, με την Διεθνή Ένωση Πυγμαχίας να αποφασίζει να βραβεύσει την Ιταλίδα σαν να είχε κατακτήσει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

Σύμφωνα με επίσημη τοποθέτηση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, τόσο η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ όσο και η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Ταϊβάν, Λιν Γιου-τινγκ είναι γυναίκες, οι οποίες έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνιστούν στους Αγώνες του Παρισιού παρά τη διαμάχη φύλου που έχει επισκιάσει τους αγώνες τους.

Οι δηλώσεις μάλιστα αυτές ήρθαν να ρίξουν και άλλο νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης της ΔΟΕ με την Iba, με την πρώτη να διατρανώνει πως η απόφαση της δεύτερης να τις αποκλείσει πέρυσια από δική της διοργάνωσης ήταν αυθαίρετη αλλά και η κύρια αιτία για την οργή που έχει σαρώσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όπου υπάρχει όμως δράση ακολουθεί και η "αντίδραση", με την Διεθνή Ένωση Πυγμαχίας (που είδε την ΔΟΕ να της αφαιρεί πέρυσι την αναγνώριση ως κορυφαίο όργανο της πυγχμαχίας) να κάνει γνωστό πως αποφάσισε να πληρώσει την Άντζελα Καρίνι -μετά από την ήττα της από την Ιμάνι Κελίφ και την τεράστια σκόνη που σήκωσε αυτή- με έπαθλο που θα της δινόταν αν έπαιρνε το χρυσό μετάλλιο.

"Θα ανταμειφθεί χρηματικά σαν να είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες", τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος της Iba, Ουμάρ Κρέμλεφ, με το έπαθλο να είναι της τάξης των 100.000 δολαρίων, ως "καθαρό" ποσό.

Από αυτά τα χρήματα η Καρίνι θα πάρει 50.000 δολάρια ενώ τα υπόλοιπα θα τα μοιραστούν ο προπονητής της και η ιταλική ομοσπονδία πυγμαχίας (Fpi), που από την πλευρά της όμως εγκαταλείψει πρόσφατα την Iba για να ενταχθεί σε μία νέα ένωση με την ονομασία "World Boxing".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σημειώνεται πως η απονομή χρηματικού βραβείου στην Καρίνι από την πλευρά της Iba προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στην Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τον εκπρόσωπο της IOC, Μαρκ Άνταμς να αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Η απόφαση της Iba να δώσει χρηματικό έπαθλο στην Άντζελα Καρίνι λέει πολλά για την αξιοπιστία των ανθρώπων της , αρκεί να δει κάποιος τα σχόλιά τους για την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Γαλλία. Δεν θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή πάνω τους".

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ