ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, πυγμαχία: Αυτό είναι το τεράστιο ποσό που θα λάβει η Κελίφ από την IBA για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

Ολυμπιακοί Αγώνες, πυγμαχία: Αυτό είναι το τεράστιο ποσό που θα λάβει η Κελίφ από την IBA για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου
Η Ιμάν Κελίφ με τον χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι @2024 AP IMAGES/ARIANA CUBILLOS

Με την ηθική και αγωνιστική ικανοποίηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία των 66 κιλών αποχωρεί από το Παρίσι η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάν Κελίφ, γεμίζοντας παράλληλα τις τσέπες της με ένα αστρονομικό ποσό από την ομοσπονδία μάλιστα που την πολέμησε.

Η Ιμάν Κελίφ κέρδισε με ομόφωνη απόφαση από τους κριτές την Κινέζα Λου-Γιανγκ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 66 κιλών.

Η Αλγερινή έγινε η δεύτερη Αφρικανή πυγμάχος που ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, έγραψε ιστορία και απάντησε με τον πιο ηχηρό τρόπο στους επικριτές της, καθώς οι "φωνές" ότι είναι τρανσέξουαλ αρχικά και κατόπιν ότι αγωνίζεται παράτυπα έχοντας αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης αυξήθηκαν μετά τη νίκη της επί της Ιταλίδας Καρίνι στον πρώτο αγώνα του ολυμπιακού τουρνουά.

Ωστόσο, εκτός από την ηθική και αγωνιστική ικανοποίηση, η Κελίφ αποχωρεί από το Παρίσι και με γεμάτο τον τραπεζικό της λογαριασμό, αφού η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) υποχρεούται να καταλάβει στην 25χρονη ένα ποσό της τάξεως των 92.000 ευρώ.

Αυτά τα χρήματα μάλιστα θα πρέπει να διαμοιραστούν τόσο στην Ομοσπονδία Πυγμαχίας της Αλγερινής, όσο και στον προπονητή της Κελίφ.

Συγκεκριμένα, το 50% θα πάει στην ίδια την αθλήτρια και το άλλο 50% εξ ημισείας στον προπονητή της Κελίφ και την Ομοσπονδία Πυγμαχίας της Αλγερινής.

Θυμίζουμε ότι η IBA είχε αποβάλει την Κελίφ από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023, γιατί δεν κατάφερε να περάσει το τεστ φύλου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ