ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, πυγμαχία: Η Ιμάν Κελίφ κέρδισε στα σημεία την Σουβαναπένγκ και προκρίθηκε στον τελικό

Ολυμπιακοί Αγώνες, πυγμαχία: Η Ιμάν Κελίφ κέρδισε στα σημεία την Σουβαναπένγκ και προκρίθηκε στον τελικό
Η Ιμάν Κελίφ πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον τελικό της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες @2024 AP IMAGES/ARIANA CUBILLOS

Η Ιμάν Κελίφ κέρδισε στα σημεία την πυγμάχο από την Ταϊλάνδη, Γιαντζαέμ Σουβαναπένγκ, και προκρίθηκε στον τελικό των -66 κιλών.

Μία από τις προσωπικότητες που έστρεψε πάνω της όλα τα βλέμματα της παγκόσμιας αθλητικής σκηνής θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμά της.

Ο λόγος φυσικά για την Ιμάν Κελίφ, με την πυγμάχο από την Αλγερία μόλις στον πρώτο της αγώνα στο ολυμπιακό τουρνουά να κατηγορείται ότι είναι διεμφυλική αρχικώς και έπειτα για τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης της, με συνέπεια να αγωνίζεται παρανόμως στην κατηγορία των γυναικών.

Ωστόσο, παρά τα πυρά που στράφηκαν εναντίον της, η Κελίφ όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στους επικριτές της.

Η 25χρονη αθλήτρια κέρδισε στα σημεία την πυγμάχο από την Ταϊλάνδη, Γιαντζαέμ Σουβαναπένγκ, και προκρίθηκε στον τελικό των -66 κιλών, που θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο για την πατρίδα της στο Παρίσι.

Στον μεγάλο τελικό θα αντιμετωπίσει την Κινέζα Λιού Γιανγκ.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ