ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωπαϊκό Champions League σκοποβολής: Δύο χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα σε ατομικό και ομαδικό του σκητ

Ευρωπαϊκό Champions League σκοποβολής: Δύο χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα σε ατομικό και ομαδικό του σκητ
SKOE

Με δύο χρυσά μετάλλια σε ατομικό και ομαδικό του σκητ επιστρέφει από την Πολωνία και το ευρωπαϊκό Champions League σκοποβολής η ελληνική αποστολή.

Σάρωσαν τα χρυσά μετάλλια οι Έλληνες του σκητ στο ευρωπαϊκό Champions League σκοποβολής. Οι αθλητές και οι συνοδοί επιστρέφουν την Κυριακή (22/09) στις 14:45 με πτήση από το Μόναχο.

Απρόβλεπτη κακοκαιρία

Στο Πόζναν διεξήχθη τελικά η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Champions League Σκοποβολής Πήλινου Στόχου 2024. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ESC αναγκάστηκε να αλλάξει το τόπο διεξαγωγής των αγώνων, λόγω της κατάστασης ανωτέρας βίας που προκλήθηκε από σφοδρές πλημμύρες στην περιοχή της Κάτω Σιλεσίας της Πολωνίας και στο κεντρικό τμήμα της Ευρώπης.

Η κακοκαιρία κατέστησε αδύνατη τη διεξαγωγή των αγώνων στο Wroclaw (όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί). Οι αποστολές των χωρών που συμμετείχαν μεταφέρθηκαν στο Πόζναν και οι αγώνες διεξήχθησαν κανονικά.

Μια πρωτότυπη διοργάνωση

Το Σκητ στο Ευρωπαϊκό Champions League 2024 απέχει από το Ολυμπιακό αγώνισμα που γνωρίζουμε. Συμμετέχουν οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης, από την κατάταξη (βάσει επιδόσεων) στη λίστα την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας Σκοποβολής (ESC). Ο συναγωνισμός διεξάγεται μόνο στους βατήρες των τελικών (3,4 &5) που έχουν και τη μεγαλύτερη δυσκολία του γηπέδου.

Οι αθλητές κερδίζουν βαθμούς για την ομάδα τους (χώρα) και από τη βαθμολογία προκύπτει η πρόκριση στους τελικούς.

Τα αγωνίσματα είναι ατομικά (Solo) και ομαδικά (team).

Πρώτος τη τάξει ο Χαλκιαδάκης

Ασυναγώνιστος αποδείχθηκε ο Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης στο Solo!

Οι συμμετέχοντες είναι δεκαέξι πρωταθλητές, οχτώ άνδρες και οκτώ (8) γυναίκες, δύο από κάθε χώρα. Δημιουργούνται αρχικά τέσσερις ομάδες, δύο τετράδες ανδρών και δύο γυναικών. Από κάθε τετράδα προκρίνεται ένας αθλητής.

Την πρώτη μέρα (Παρασκευή 20/9) οι αθλητές δοκιμάζονται σε 24 στόχους. Ο αθλητής με τις λιγότερες επιτυχίες αποκλείεται. Ακολουθούν 12 στόχοι για να αποκλειστεί ο επόμενος, και τελικά ακόμη 12 στόχοι που αναδεικνύουν τον νικητή.

Άρα προκρίνονται δύο άνδρες και δύο γυναίκες, Οι προκριθέντες αγωνίζονται την επόμενη μέρα στο Final Solo. Σε περίπτωση ισοπαλίας, αυτή καταρρίπτεται με αγώνα μπαράζ.

Ο Χαλκιαδάκης αναδείχθηκε νικητής και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου(21/9). Και σήμερα Σάββατο, ο Χαλκιαδάκης με 41 επιτυχίες στέφθηκε νικητής κατακτώντας το Champions League στο ατομικό!

Η Ελληνική ομάδα Χρυσό στο Team

Η δοκιμασία του team έχει χαρακτηριστικά "μονομαχίας". Οι αθλητές αγωνίζονται ένας εναντίον ενός (άνδρας με άνδρα, γυναίκα με γυναίκα) ο κάθε ένας για την ομάδα (χώρα) του.

Ο αθλητής/τρια που κερδίζει, χαρίζει έναν βαθμό στην ομάδα του. Χαλιαδάκης, Κατζουράκη και Μίτας επικράτησαν των αντιπάλων τους και η Ελλάδα προκρίθηκε με 3-0 στο Final Team, χωρίς η Άννα Μαρία Μαρκαντωνάκη να αγωνισθεί καν!

Στον τελικό απέναντι στη Γερμανία, οι Έλληνες ήταν ασυναγώνιστοι! Επικράτησαν και πάλι με 3-1 (Κατζουράκη, Μίτας, Μαρκαντωνάκη) φέρνοντας στην Ελλάδα το πρώτο Χρυσό σε Champions League.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ