SPORTS TRAVEL

H υπέροχη εμπειρία να τρέχεις δίπλα στη Λίμνη Πλαστήρα (vid)

Mε περισσότερους από 650 δρομείς το Lake Plastiras Trail by ΘΕΟΝΗ 2025 έκλεψε την παράσταση με αγώνες των 40 χλμ., των 23 χλμ., και των 10 χλμ.

Το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου η Λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα είχε την τιμητική της.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν μαζί με τις οικογένειες τους από άλλες πόλεις στην περιοχή της Καρδίτσας και της Λίμνης Πλαστήρα, έμειναν στα ξενοδοχεία και τους ξενώνες της περιοχής, δοκίμασαν τοπικά εδέσματα στα εστιατόρια της περιοχής, αγόρασαν αναμνηστικά του τόπου μας και έφυγαν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία, και δεσμεύτηκαν ότι θα επανέλθουν την επόμενη χρονιά.

Το Σάββατο 12 Απριλίου στο Ξενοδοχείο ΝΕΒΡΟΣ στο Νεοχώρι της Λιμνης Πλαστηρα, δόθηκε το πακέτο συμμετοχής των δρομέων ενώ πραγματοποιήθηκε και συζήτηση με συμμετέχοντες κατά σειρά εμφάνισης τον Κωνσταντίνο Καρνάζη και τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο, οι οποίοι δέχτηκαν και ερωτήσεις από το κοινό. Στην συνέχεια φωτογραφήθηκαν με πλήθος παραβρισκόμενων και υπέγραψαν τα βιβλία τους.

Την Κυριακή 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των 40 χλμ. με 2600 υψ., των 23 χλμ. με 1170 υψ. και των 10 χλμ. με 100 υψ. Την ημέρα του αγώνα οι καιρικές συνθήκες ήταν άψογες και όλοι οι δρομείς τον ευχαριστήθηκαν. Οι διαδρομές του αγώνα είχαν τα πάντα. Από άσφαλτο και πατημένο χωματόδρομο, μονοπάτια μέσα στα δάση της περιοχής, πέρασμα από ιστορικά χωριά του τόπου και φυσικά κίνηση σε τεχνικό τερέν στο αλπικό κομμάτι της διαδρομής το οποίο έδειξε την άγρια ομορφιά των απάτητων βουνοκορφών των Αγράφων.

Στα 40 χλμ, στην κατηγορία των ανδρών, πρώτος τερμάτισε ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ της BALIOTIS NATURAL TRAIL, με χρόνο 4:33:16, δεύτερος ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΟΡΑΣ με χρόνο 4:50:09 και τρίτος ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΒΑΙΛΗΣ του Σ.Δ. ΕΥΒΟΙΑΣ/URSA TEAM με χρόνο 4:55:40. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΗΜΑΝΤΡΑΚΟΥ της KASSIMIS TRAINING με χρόνο 5:09:19, δεύτερη η KASSANDRA PROCTER με χρόνο 7:21:28 του Π.Δ.Σ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ και τρίτη η ΜΙΧΑΗΛ ΝΑΤΑΣΑ με χρόνο 7:52:40.

Στα 23 χλμ, στην κατηγορία των ανδρών, πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος ΔΗΜΟΥΛΑΣ της ALL TERRAIN RUNNERS, με προπονητή τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο, με χρόνο 2:01:52, δεύτερος ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος της SCOTT GREECE, Λύκοι, Σ.Δ.Βέροιας με χρόνο 2:08:14 και τρίτος ο Κωνσταντίνος Πανταζής της KASSIMIS TRAINING με χρόνο 2:12:05. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η THEANO SPYROLARI της ALL TERRAIN RUNNERS με χρόνο 2:53:13, δεύτερη η Κατερίνα ΓΚΕΡΛΙ του Σ.Δ.Υ.Αγιάς με χρόνο 2:56:39 και τρίτη η Αργυρούλα ΜΠΟΥΣΙΟΥ της KASSIMIS TRAINING με χρόνο 3:00:30.

Στα 10 χλμ, πρώτος τερμάτισε ο ΧΑΣΙΩΤΗΣ Βασίλης του LEVEL UP ENDURANCE TEAM, με χρόνο 39:33, δεύτερος ο Γιώργος ΜΠΡΙΖΗΣ με χρόνο 39:40 και τρίτος ο Θάνος ΤΖΑΛΑΣ του ΤΥΡΝΑ με χρόνο 39:40. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Τζό ΜΑΡΙΔΑΚΗ του ΦΩΚΙΑΝΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, με χρόνο 45:57, δεύτερη η Ευαγγελία ΜΗΝΑ του THERAKINESISLAB/SCIENCE TRAINING με χρόνο 48:35 και τρίτη η Ζωή ΚΟΤΖΙΑ με χρόνο 50:35. Στον αγώνα έτρεξε και ο κος ΣΑΚΗΣ ΜΟΛΤΣΑΣ τον οποίο ευχαριστούμε για όλα.

Η διοργάνωση του LAKE PLASTIRAS TRAIL by ΘΕΟΝΗ, θέλοντας να φέρει κοντά στον αθλητισμό τα παιδιά πραγματοποίησε στο χώρο του βοτανικού κήπου της Λίμνης Πλαστήρα, παιδικό αγώνα 600 μ, με την ονομασία «Αγραφάκι» το πρωί της Κυριακής με τη συμμετοχή πάνω από 100 μικρών παιδιών. Τα παιδιά χειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους και βραβεύτηκαν με αναμνηστικά μετάλλια και χυμούς.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες δίνει η διοργάνωση προς τους θεσμικούς χορηγούς, τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και τον Δήμαρχο Νάνο Παναγιώτη καθώς και την Αντιδήμαρχο κα Γιαννα ΠΟΔΗΜΑΤΑ, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Αντιπεριφερειαρχη Καρδίτσας κο. ΤΕΛΙΟ Κώστα, καθώς και τα Δασαρχεία Καρδίτσας και Μουζακίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ