X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΣΤΗΛΕΣ

Α.Παρέδες, η Χιλιανή τρανσέξουαλ τενίστρια

Παρέδες-τρανσέξουαλ τενίστρια

Η 37χρονη Α.Παρέδες έγινε η 2η τρανσέξουαλ στην ιστορία του τένις που συμμετείχε σε διεθνές τουρνουά!

Η 37χρονη έγινε η δεύτερη τρανσέξουαλ στην ιστορία του τένις που συμμετείχε σε διεθνές τουρνουά. Εξασφάλισε κάρτα ελεύθερης συμμετοχής στο τουρνουά της σειράς Futures στο Μπουένος Αϊρες.
Ομως η συμμετοχή της διήρκεσε μόλις 31 λεπτά, καθώς τόσο χρόνο χρειάστηκε η Σκωτσέζα αντίπαλος της, Νίκολα Σλέιτερ για να νικήσει με 6-0, 6-0 σε μία από τις… γρηγορότερες νίκες στην ιστορία του σπορ.

Η 24χρονη Σλέιτερ που προπονείται υπό τις οδηγίες της μητέρας του Αντι Μάρεϊ, Τζούντι αρχικά σοκαρίστηκε όταν πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο να αντιμετωπίσει μία αντίπαλο που στο παρελθόν υπήρξε άντρας!

Ηταν η πρώτη που μίλησε για την Παρέδες λέγοντας «με πληροφόρησε ότι παίζει στην Αργεντινή γιατί εδώ την αποδέχονται. Το σώμα της είναι αρκετά μυώδες, όμως νομίζω ότι υποτίμησε τη δύναμη στο γυναικείο τένις. Προπονείται σκληρά από το 2004, αλλά δεν ήταν έτοιμη για το σερβίς μου».

Το τουρνουά τελείωσε νωρίς για την Παρέδες, αλλά ο κόσμος ήταν διψασμένος για να μάθει την ιστορία της.
Τον Απρίλιο του 1971 η οικογένεια Παρέδες καλωσόρισε στον κόσμο τον Ερνέστο.

Ο πατέρας του τον σύστησε στον κόσμο του τένις και ο μικρός Ερνέστο που ένιωθε διαφορετικός, ονειρευόταν να γίνει σαν τον (θρυλικό τενίστα) Γκιγιέρμο Βίλας όταν θα μεγάλωνε.

Συνειδητοποίησε ότι ήταν ένα κορίτσι παγιδευμένο στο σώμα ενός αγοριού και το 2000 με τη στήριξη της οικογένειας του, προχώρησε σε επέμβαση αλλαγής φύλου. Συνέχισε να εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος και αργότερα απέκτησε τη δική της εταιρεία.

Το 2004 ζήτησε από την ομοσπονδία της Χιλής να τη βοηθήσει να λάβει μέρος σε τουρνουά και εισέπραξε αρνητική απάντηση. Ζήτησε τη συνδρομή της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις (ITF) και αφού τον περασμένο Νοέμβριο πέρασε με επιτυχία τα απαραίτητα τεστ, της επετράπη να αγωνιστεί.

Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι δωροδόκησε για να εξασφαλίσει μία θέση στο κυρίως ταμπλό του αργεντίνικου τουρνουά. Λίγη σημασία έχει.

Τα όνειρα της δεν σταματούν εδώ «Θέλω να κερδίσω ένα τουρνουά και να φτάσω στην πρώτη 50άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Δεν βιάζομαι, βρίσκομαι στην αρχή της καριέρας μου», υπογράμμισε η Παρέδες.

Η ηλικία της δεν την απασχολεί αφού «είμαι 37, βιολογικά αισθάνομαι 27. Δούλεψα πολύ και αθόρυβα τα δύο τελευταία χρόνια». Αργότερα… ξέφυγε και επισήμανε ότι «μου λένε ότι μοιάζω με τον Τσίνο Ρίος, γιατί είμαι αριστερόχειρας και τα χτυπήματα μου είναι φλατ δίχως μεγάλη περιστροφή».

Ο Χιλιανός Μαρσέλο Ρίος επονομαζόμενος και Τσίνο δηλαδή Κινέζος «γκρέμισε» τον Πιτ Σάμπρας από την κορυφή του παγκοσμίου τένις το 1998, αλλά ο εκκεντρικός του χαρακτήρας τον οδήγησε σε πρόωρη συνταξιοδότηση στα 27 του χρόνια. Οσο αισθάνεται ότι είναι και η Παρέδες.

Η Αμερικανίδα Ρενέ Ρίτσαρντς έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ τενίστρια που συμμετείχε σε τουρνουά και μάλιστα γκραν σλαμ το 1977 στο αμερικάνικο όπεν (στο Φόρεστ Χιλς).

Αργότερα έγινε προπονήτρια της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και είδε τη ζωή της να μεταφέρεται στην τηλεόραση με πρωταγωνίστρια τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Πάντως το διασημότερο παράδειγμα είναι ο Καναδός Μάικλ Νταφ που εγκατέλειψε μία καριέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας για να ξαναρχίσει τη ζωή του ως Μισέλ Αν Νταφ.



























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ