ΣΤΗΛΕΣ

Αποκλείστηκαν λόγω... μπούργκας

Αποκλείστηκαν λόγω... μπούργκας
New Image

Οι κοπέλες του Ιράν αποκλείστηκαν από τους Ο.Α. Νέων λόγω... μπούργκας (video)

Το άρθρο 4 των κανονισμών συμμετοχής σε ποδοσφαιρικό αγώνα της FIFA είναι σαφές: " Tο υλικό που χρησιμοποιούν οι αθλητές πρέπει να μην έχει οποιαδήποτε πολιτική, θρησκευτική ή προσωπική δήλωση". Με βάση αυτόν τον κανονισμό η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου κάλεσε την γυναικεία ομάδα του Ιράν να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Aγώνες Νέων χωρίς την παραδοσιακή μπούργκα.

Στο αίτημα της FIFA απάντησε ο πρόεδρος της Ιρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Αλί Καφασιάν ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων οι αθλήτριες της ομάδας είναι υποχρεωμένες στις κοινωνικές τους εκδηλώσεις να ακολουθούν το Ισλαμικό κώδικα ντυσίματος.

Η FIFA όμως επέμεινε στο αίτημά της και από τη στιγμή που το Ιράν δεν συμμορφώθηκε ανακοίνωσε μέσω του γενικού γραμματέα της Ζερόμ Βάλκε την αποβολή του: " Η εκτελεστική επιτροπή δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάρει αυτήν την απόφαση για τον αποκλεισμό της Ιρανικής ομάδας".

Την συγκεκριμένη απόφαση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της και η αρμόδια επιτροπή για την διεξαγωγή των Αγώνων (ΔΟΕ). Ετσι λοιπόν οι κοπέλες του Ιράν δεν θα βρεθούν στη Σιγκαπούρη για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων λόγω της... θρησκείας τους.

Δείτε μια κοπέλα από το Ιράν να σκοράρει φορώντας μπούργκα με απευθείας εκτέλεση φάουλ που θα ζήλευε και ο Μπέκαμ!











ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ