THE VOICE

Αυτό είναι το χρυσό συμβόλαιο του Τάιλερ Ντόρσεϊ: Ποιος είναι ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού και οι υποθέσεις Φουρνιέ-Βεζένκοβ

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ EUROKINISSI SPORTS

Το SPORT24 παρουσιάζει το χρυσό συμβόλαιο του Τάιλερ Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό, τον μεταγραφικό σχεδιασμό των ερυθρολεύκων, ενώ παραθέτει όλα τα δεδομένα στις υποθέσεις των Εβάν Φουρνιέ και Σάσα Βεζένκοβ.

Ο Τάιλερ Ντόρσει ήταν η πρώτη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού. Για πολλούς ήταν αναμενόμενη, λόγω της ήδη υπάρχουσας σχέσης του παίκτη με τους "ερυθρόλευκους", αλλά -ασφαλώς- λόγω της αξίας και του ελληνικού διαβατηρίου του.

Ο 28χρονος σούτινγκ γκαρντ πήρε τη θέση του Αιζέια Κάνααν στο ρόστερ των κυπελλούχων Ελλάδας και ήρθε να προστεθεί δίπλα στους Τόμας Ουόκαπ , Νάιτζετ Ουίλιαμς Γκος, Σακίλ Μακίσικ, Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Ναζ Μήτρου-Λονγκ στο βασικό ροτέισον για τις θέσεις "1" και "2".

Το "χρυσό" συμβόλαιο του Ντόρσεϊ

Οσο για το συμβόλαιό του; Είναι τριών ( 2+1) ετών και είναι μεγαλύτερο από του Κάνααν, καθώς προβλέπει αποδοχές που προσεγγίζουν το 1,5 εκ δολάρια κατά έτος για τα πρώτα δυο χρόνια , αποδοχές που ανεβαίνουν στο 1,7 εκ δολάρια τον τρίτο χρόνο και μαζί με τα μπόνους στόχων ξεπερνούν τα 5 εκ δολάρια για την τριετία!

Η προσθήκη του Καλιφορνέζου άσου προσφέρει ατομική φάση, άμεσο σκοράρισμα και γενικότερα πολλές επιθετικές λύσεις στον Γιώργο Μπαρτζώκα, όμως η backcourt του Ολυμπιακού θα ενισχυθεί κι άλλο.

Χωρίς βιασύνη, από δω και πέρα, ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε μερικές ακόμη σημαντικές κινήσεις και -ενδεχομένως- σε μία , ή δυο μεγάλες μεταγραφές ακόμα.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του SPORT24 , ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού (αυτή τη στιγμή , το τονίζω: αυτή τη στιγμή, διότι αυτά αλλάζουν συχνά-πυκνά) προβλέπει:

* Αναμονή 48 ωρών για να ξεκαθαρίσει το θέμα Ράπτορς - Βεζένκοβ. Εάν ο Σάσα μείνει ελεύθερος, τότε ο Ολυμπιακός θα κάνει "all in" για την απόκτησή του , παρότι είναι γεμάτος στο "4" και το "5". Ο MVP της περσινής Ευρωλίγκας, βλέπετε, είναι το "διαμάντι" που κάθε ομάδα θα έβαζε στο θησαυροφυλάκιό της, ανεξάρτητα από το ποιούς άλλους παίκτες έχει κάτω από εγγυημένα συμβόλαια...

* Εξέταση όλων των διαθέσιμων επιλογών της αγοράς για έναν ακόμη παίκτη με ικανότητα στην ατομική φάση και το άμεσο σκοράρισμα στην περιφέρεια. Εδώ , ξεχωρίζει η (επίσης δύσκολη ομολογουμένως) περίπτωση του Εβαν Φουρνιέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ που σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες εθεάθη προ μιας εβδομάδας στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, αλλά τώρα έχει επιστρέψει στην πατρίδα του και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προετοιμασίας των "μπλε" ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων! Εάν δεν βρει ομάδα στο ΝΒΑ , οι Αγγελόπουλοι θα δώσουν όσα χρήματα απαιτούνται για να τον πείσουν να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα , κάτι που στο παρελθόν έχει δηλώσει και ο ίδιος ότι θα ήθελε!

* Επειδή, η περίπτωση Φουρνιέ έχει τις ίδιες και ίσως μεγαλύτερες δυσκολίες ακόμη κι από την περίπτωση του Βεζένκοβ, ο Ολυμπιακός ξεψαχνίζει την αγορά για έναν ακόμη παίκτη μ αυτά τα χαρακτηριστικά. Θέλει έναν κόμπο γκαρντ (1-2) , ή έναν καλό σουίνγκμαν (2-3) για να γίνει πανίσχυρος στην περιφέρεια , καθώς ο Κίναν Εβανς θα φανεί εάν μπορεί να βοηθήσει από τον Δεκέμβρη και μετά , καλώς εχόντων των πραγμάτων.

* Επιπροσθέτως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του σκοπεύουν να ανεβάσουν στην πρώτη ομάδα ένα ή δυο παιδιά από τις μικρές ομάδες. Τώρα που ο Αμπόσι και ο Ροζακέας πάνε στα κολέγια, εκείνοι που φαίνεται να παίρνουν προαγωγή και να εξασφαλίζουν μια θέση για προπονήσεις με την πρώτη ομάδα είναι οι Σπάρταλης και Στάνκοβιτς.

Οι ελεύθεροι και η περίπτωση Μπραζντέικις

* Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Μποζίκας ετοιμάζεται για το ετήσιο ταξίδι του στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας (κάθε καλοκαίρι παίρνει πρόσκληση από ομάδα του ΝΒΑ , έτσι και φέτος), ενώ οι υπόλοιποι συνεργάτες του Μπαρτζώκα θα υλοποιήσουν το πλάνο προετοιμασίας όσων παικτών θέλουν να κάνουν ατομικές προπονήσεις, μέχρι την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν, η οποία θα λάβει χώρα προς το τέλος Αυγούστου.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός έχοντας ήδη έναν μεγάλο και σταθερό κορμό, δεν βιάζεται (αναμένοντας την οριστική κατάληξη του θέματος Βεζένκοβ) να κινηθεί στο μεταγραφικό πεδίο, εξετάζει όλες τις περιπτώσεις (ακόμη και Αμερικανών παικτών που θα μείνουν χωρίς ομάδα στο ΝΒΑ) και θα ξαναχτυπήσει την ώρα που πρέπει για να στελεχώσει ένα ρόστερ ικανό να τον ξαναστείλει στο Final-4 για να διεκδικήσει την Ευρωλίγκα, αλλά και τους εγχώριους τίτλους!

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι πρέπει για να ξαναβρεθεί στην κορυφή η ομάδα του Πειραιά και εμπιστεύονται πλήρως τον σχεδιασμό του Coach B, το συμβόλαιο του οποίου ανανέωσαν με συνοπτικές διαδικασίες μέχρι το καλοκαίρι του 2026!

* O Μιχάλης Λούντζης έμεινε ελεύθερος. Ο Λουκ Σίκμα αποχαιρέτησε νωρίς. Για τον Ιγκι Μπραζντέικις αναζητείται μια ομάδα για να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπο συμβολαίου του, ενώ και ο Γιώργος Τανούλης θα δοθεί δανεικός στο Μαρούσι.

TAGS THE VOICE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ