ΣΤΗΛΕΣ

Ένας γίγαντας 224 εκατοστών για την ACB!

Ένας γίγαντας 224 εκατοστών για την ACB!
Γίγαντας-μπάσκετ

Την τύχη του στην ACB αναζητεί ο 15χρονος Κονγκολέζος Μ.Λετούνι, με ύψος... 224 εκατοστά!

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη ζούγκλα του Κονγκό (250 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα) ανακάλυψε εντελώς τυχαία την Ευρώπη και το μπάσκετ. Αυτό έγινε όταν ο αρχηγός του χωριού, βλέποντας το ύψος-ρεκόρ για την ηλικία του, συμβούλευσε τον πατέρα του να τον στείλει στην πόλη για να κάνει κάποιες ιατρικές εξετάσεις.
Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν μία μορφή γιγαντισμού, όμως το γεγονός αυτό δεν τον πτόησε. Τουναντίον, συνάντησε στη συνέχεια έναν άλλο "Αφρικανό γίγαντα", τον πρώην μεγάλο άσο του NBA Ντικέμπε Μουτόμπο, ο οποίος αντιλήφθηκε το τεράστιο ταλέντο του και τον παρακίνησε να ασχοληθεί με το άθλημα.

Έτσι, μετά από έξι μήνες όπου έπαιξε μπάσκετ στην Κινσάσα, ο Λετούνι έκανε το μεγάλο βήμα πηγαίνοντας στην Ισπανία, όπου δοκιμάζεται τώρα στα μικρά τμήματα της Γιουβεντούτ Μπανταλόνα με την ελπίδα να πείσει για την αξία του.

Το ύψος του αποτελεί σημαντικό δέλεαρ για αρκετές ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος να ασχοληθούν με την περίπτωσή του, και μένει να αποδειχθεί αν θα δικαιώσει τον τίτλο που του αφιέρωσε η ισπανική εφημερίδα "Marca" στο φύλλο της Δευτέρας, όπου έκανε λόγο για τον νέο Μανούτε Μπολ.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ