THE SPORTS ECONOMIST

Γιαννούλης: Το άτυπο deadline και η απόφαση για παραμονή στο εξωτερικό ή επαναπατρισμό

Ο Δημήτρης Γιαννούλης
Ο Δημήτρης Γιαννούλης INTIME SPORTS

Με αφορμή τα αβάσιμα δημοσιεύματα περί επιθυμίας του Γιαννούλη να ενταχθεί στην Άουγκσμπουργκ και τα επίσης αβάσιμα για επαφές με Λιόν, Αταλάντα, Νις και Στουτγκάρδης, καταγράφεται η σημασία του επόμενου δεκαήμερου για το αν προκύψει πρόταση από το εξωτερικό που τον καλύπτει πλήρως (αγωνιστικά και οικονομικά). Αν δεν προκύψει, τότε οι συσχετισμοί των προτεραιοτήτων του διεθνή αμυντικού αναφορικά με ενδεχόμενη επιστροφή του στην Ελλάδα θα διαφοροποιηθούν.

Αριστερός μπακ, διεθνής, σε εξαιρετική ηλικία, με θητεία σε κορυφαίο επίπεδο και ελεύθερος. Τι άλλο χρειάζεται για να πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Γιαννούλης σε λογιών λογιών σενάρια και να βρίσκεται, καθημερινά σχεδόν, σε διαφορετικές αναφορές, διαφορετικών media, διαφορετικών χωρών για – προφανώς – διαφορετικές ομάδες;

Κι όλα αυτά, χωρίς να μπαίνουν στο κάδρο οι ελληνικές, που δεδομένα, εδώ και μήνες έχουν εκδηλώσει προθέσεις.

Το τελευταίο ρεπορτάζ επικαλέστηκε επιθυμία του 29χρονου Έλληνα ακραίου να ενταχθεί στην Άουγκσμπουργκ.

Πέραν μιας προ τριμήνου επικοινωνίας του βαυαρικού συλλόγου με την πλευρά του Γιαννούλη, δεν έχει υπάρξει ούτε κάτι περισσότερο ούτε και τίποτα έκτοτε.

Ακριβώς γιατί η προοπτική του συγκεκριμένου club δεν αποτέλεσε – συνολικά – θελκτικό προορισμό για τον διεθνή άσο.

Νωρίτερα, τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα είχε γίνει λόγος για επικοινωνία της Λιόν με τον Γιαννούλη, βάζοντας μάλιστα και στο κάδρο του ενδιαφέροντος και τη Νις, την Αταλάντα και την Στουτγκάρδη.

Πέραν των Σουηβών και των επαφών που είχε αποκαλύψει το SPORT24 προ μηνών – και νωρίτερα υπήρχαν, από το περασμένο καλοκαίρι – τίποτα άλλο δεν επιβεβαιώνεται.

Ούτε για τους "λιονέ", ούτε για τους Νικαιώτες ούτε για τους κάτοχους του Europa League. Ούτε πως υπάρχουν επαφές, ούτε έστω επικοινωνία σε επίπεδο διερευνητικών κρούσεων ή οτιδήποτε τέλος πάντων προς την πλευρά του μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστή της Νόριτς.

Καθοριστικό το επόμενο δεκαήμερο

Ενδιαφέρον, κρούσεις κι επικοινωνία με ομάδες του εξωτερικού, προφανώς και υπάρχουν. Όχι όμως από τις προαναφερθείσες, αυτό είναι το πρώτο κρατούμενο.

Το σημαντικότερο είναι πως ο Γιαννούλης, έχοντας ολοκληρώσει και τις υποχρεώσεις του μετά τα πρόσφατα φιλικά της Εθνικής, έχει θέσει ένα άτυπο deadline ως καταληκτική ημερομηνία για το ξεκαθάρισμα της κατάστασης και πιθανή αναδιαμόρφωση των προτεραιοτήτων του.

Δεν βιάζεται προφανώς, αλλά δεν θέλει να τραβήξει για πολύ η επιλογή για το πού θα συνεχίσει την καριέρα του.

Δεδομένη εδώ και καιρό η πρόθεσή του να παραμείνει στο εξωτερικό, εφόσον όμως δεν βρίσκει κάτι που τον καλύπτει συνολικά – οικονομικά και αγωνιστικά – η ιεράρχηση των συσχετισμοί ως προς πιθανό επαναπατρισμό του, μοιραία θα διαφοροποιηθεί.

Και το χρονικό όριο λοιπόν, που έχει προκριθεί είναι το επόμενο δεκαήμερο.

Αν λοιπόν, μέχρι τότε δεν προκύψει κάτι σαφές, απτό και κυρίως πλήρως ικανοποιητικό από το εξωτερικό, τότε θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση, με το σενάριο της επιστροφής στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου δημοσιοποιημένα πλέον Παναθηναϊκός και ΑΕΚ βρίσκονται στο κατόπι του, να κερδίζει σαφές έδαφος και να γίνεται πιθανό(τερο), χωρίς να σημαίνει πως το εξωτερικό θα βγει τελείως εκτός κάδρου.

Απλώς, η πιθανότητα επιστροφής στην Ελλάδα θα αποκτήσει μεγαλύτερη, πολύ μεγαλύτερη υπόσταση.

Και προφανώς με πράσινους και κιτρινόμαυρους να είναι διατεθειμένοι να ξεπεράσουν ακόμα και τις ασύγκριτες ήδη σε οικονομικό επίπεδο προσφορές για τις οποίες εδώ και μήνες έχουν ενημερώσει την πλευρά του διεθνή αριστερού μπακ.

Αντίστροφη μέτρηση λοιπόν. Στο φινάλε της ή θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις (πραγματικές, υφιστάμενες) επιλογές από το εξωτερικό κι ο Γιαννούλης θα συνεχίσει εκτός συνόρων ή από τότε η προοπτική του επαναπατρισμού θα "παίζει" πια, πολύ δυνατά, (ως και) κυρίαρχα.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ