THE SPORTS ECONOMIST

Η Κοπεγχάγη, οι "Ιταλίδες", ο Ντιμπά και ο Έσε

Ο Σαντιάγκο Έσε
Ο Σαντιάγκο Έσε INTIME SPORTS

Από τους πιο συνεπείς επισκέπτες των ελληνικών γηπέδων τα τελευταία χρόνια οι απεσταλμένοι των Κοπεγχάγη, Μπολόνια και Αταλάντα, ανανέωσαν το… εισιτήριο τους την περασμένη εβδομάδα, με το SPORT24 να παρουσιάζει τα "αντικείμενα" της προσοχής τους και τα… προσεχώς των επόμενων ταξιδιών.

Η συγκυρία της περασμένης Κυριακής ευνοϊκή για όσους, αρκετούς, απεσταλμένους ευρωπαϊκών συλλόγων ήθελαν να την περάσουν στην Αθήνα. Νωρίς το πρωί παιχνίδια φυτωριακών πρωταθλημάτων, νωρίς το απόγευμα παιχνίδι στη Λεωφόρο (Athens KallitheaΑστέρας Τρίπολης AKTOR) και το βράδυ, στο Ολυμπιακό Στάδιο, το ντέρμπι Παναθηναϊκός Ολυμπιακός.

Συγκυρία ακόμη πιο θελκτική ειδικά για κάποιες από τις ευρωπαϊκές ομάδες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν … μονιμοποιήσει την παρουσία τους στην Αθήνα, ανανεώνοντας την ενημέρωσή τους για τα "προϊόντα" της Stoiximan Super League ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Κοπεγχάγη, Μπολόνια και Αταλάντα είναι τρεις εξ αυτών. Η ανανέωση του εν Αθήναις τσεκαρίσματός τους πριν μια εβδομάδα, δεν έμεινε κρυφή (έτσι κι αλλιώς, γνωστοί όλοι – με τον έναν ή τον άλλον τρόπο - όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία). Ούτε και τα… ενδιαφέροντά τους.

Δεν είναι κοινά, προφανώς. Άλλο επίπεδο, άλλες επιδιώξεις, άλλος (ποδοσφαιρικός) φακός, άλλα πορτοφόλια. Οι κρίσεις όμως, οι ποδοσφαιρικές κρίσεις, μοιάζουν. Και στην περίπτωση του Σάμπα Ντιμπά είναι κοινός τόπος, ενισχύοντας τον ολοένα και εντεινόμενο αντίκτυπο που προκαλεί ο 20χρονος χαφ των νεοφώτιστων.

Αυτός ήταν που ξεχώρισαν – μακράν του δεύτερου – οι απεσταλμένοι των εν λόγω clubs παρακολουθώντας την αναμέτρηση της Λεωφόρου. Πασιφανής η προοπτική και η δυναμική ενός κοντά δίμετρου χαφ, με ταχύτητα, τεχνική, ικανότητα στο οδήγημα της μπάλας, εκτόπισμα, αντίληψη.

Προφανέστερο πως για επίπεδο Serie A (και πιθανώς όχι μόνο) ακόμη δεν είναι έτοιμος. Σημειώθηκε όμως. Και δεδομένα περισσότερο για τα "λιοντάρια", τα οποία και σε ανάλογου προφίλ (και ηλικίας) ποδοσφαιριστές στοχεύουν στο παζάρι τα τελευταία χρόνια και – ακόμη περισσότερο – για έναν μέσο των χαρακτηριστικών του Σενεγαλέζου αναμένεται να βγουν στην αγορά στην επικείμενη μεταγραφική περίοδο.

Όσο για το ντέρμπι που ακολούθησε στο Στάδιο; Όχι, εκεί δεν … πιάνει η Κοπεγχάγη, δύσκολα (ως απίθανο) μπορεί να αγγίξει κανέναν από "πράσινους" και "ερυθρόλευκους" ανάμεσα σε όσους αγωνίστηκαν στο ντέρμπι. Εκεί το στασίδι αφορούσε τις "Ιταλίδες" (μεταξύ άλλων). Με τα μάτια στραμμένα περισσότερο από κάθε άλλον σε έναν ακόμη που – σε αυτό το επίπεδο πλέον – προκαλεί θόρυβο τους τελευταίους μήνες, τον Σαντιάγκο Έσε.

Η Μπολόνια έτσι κι αλλιώς φάνηκε από το περασμένο καλοκαίρι πόσο μακρύτερα από το scouting έχει προχωρήσει για τον Αργεντινό χαφ του Ολυμπιακού. Και συνεχίζει έκτοτε παρακολουθώντας ασταμάτητα την πρόοδό του, με τον ανταγωνισμό και τον κύκλο των ενδιαφερομένων για τον 23χρονο χαφ, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από την παρουσία της Αταλάντα, αλλά και όπως το SPORT24 έχει για παράδειγμα αναδείξει με το τσεκάρισμα της Κρίσταλ Πάλας, να είναι ολοένα και αυξανόμενος.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ATHENS KALLITHEA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ