ΣΤΗΛΕΣ

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Ρεάλ και Ατλέτικο έχουν ήδη φορέσει τις πανοπλίες τους για τη μάχη της χρονιάς και το Sport24.gr σας παρουσιάζει ένα special αλφαβητάρι του μεγάλου "μαδριλένικου" τελικού.

Aυτή την κούπα ποιος θα την πάρει; Θα στολιστεί στα λευκά της Ρεάλ Μαδρίτης η οποία έχει κάνει αυτοσκοπό την ιστορική 10η κατάκτηση (La Decima) Κυπέλλου Πρωταθλητριών ή στα ερυθρόλευκα, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να θέλει να ολοκληρώσει ένα τρελό, τρελό "νταμπλ" μία ακριβώς εβδομάδα μετά την κατάκτηση της La Liga;

Για όλα τα τελευταία νέα των δύο ομάδων υπάρχει σούπερ αναλυτικό preview οπότε εμείς θα προσεγγίσουμε τη μάχη της Μαδρίτης με μία... τρίτη ματιά, φτιάχνοντας κλίμα τελικού από το Α μέχρι το Ω! Vamos...

Α ... πόντες. Τελικός Champions League χωρίς απόντες γίνεται; Δεν γίνεται! Το 1994 ήταν ο Μπαρέζι, το 1999 οι Ρόι Κιν και Πολ Σκόουλς, το 2003 ο Νέντβεντ, το 2010 ο Ριμπερί και το 2012 ο Τζον Τέρι (για να μνημονεύσουμε μερικούς μόνο στην ιστορία του θεσμού), ε φέτος σε αυτή την ξεχωριστή λίστα μπήκε το όνομα του Τσάμπι Αλόνσο. Ο Ισπανός αμυντικός χαφ δέχτηκε κίτρινη κάρτα στον δεύτερο ημιτελικό με τη Μπάγερν για ένα αχρείαστο τάκλιν με το σκορ στο... 3-0 υπέρ των "μερένγκες" και έγινε αυτόματα ο 22ος παίκτης που χάνει τελικό CL εξαιτίας τιμωρίας. Περιττό να πούμε πως για μία ακόμα χρονιά έγιναν παράπονα για αυτόν τον "άδικο" κανονισμό που αφήνει παίκτες εκτός τελικών αν συμπληρώσουν αριθμό καρτών, ο οποίος όμως παραμένει και ισχύει μάλιστα τόσο σε Euro όσο και σε Μουντιάλ.

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Β.. ασίλισσα της Ευρώπης την αποκαλούν αρκετοί και όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς πως είναι ο σύλλογος με τις περισσότερες κατακτήσεις του τροπαίου. Οι Μαδριλένοι έχουν "καλομάθει" τους πολυάριθμους φανς τους με τις επιτυχίες τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση καθώς έχουν 9 βαρύτιμα τρόπαια στο μουσείο τους , ενώ το έχουν καταφέρει παίζοντας συνολικά σε 12 τελικούς (1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 20002 οι κερδισμένοι και 1962, 1964 και 1981 οι χαμένοι).

FUSSBALL : CHAMPIONS LEAGUE 01/02 Finale in Glasgow , 15.05.02
BAYER 04 LEVERKUSEN - REAL MADRID 1:2
REAL MADRID CHAMPIONS LEAGUE SIEGER 2002
JUBEL TEAM REAL MADRID : KAPITAEN Fernando HIERRO mit POKAL
FOTO:BONGARTS
FUSSBALL : CHAMPIONS LEAGUE 01/02 Finale in Glasgow , 15.05.02 BAYER 04 LEVERKUSEN - REAL MADRID 1:2 REAL MADRID CHAMPIONS LEAGUE SIEGER 2002 JUBEL TEAM REAL MADRID : KAPITAEN Fernando HIERRO mit POKAL FOTO:BONGARTS BONGARTS

Γ... κολ έχουν μπει αμέτρητα σε τελικούς Champions League όμως εκείνο που θα έχει πάντα περίοπτη θέση στις καρδιές των περισσοτέρων είναι αυτό του Ζινεντίν Ζιντάν, με το μονοκόμματο βολ-πλανέ κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν το 2002. Εκείνη μάλιστα ήταν η αμέσως προηγούμενη συμμετοχή της Ρεάλ σε τελικό, με τον σπουδαίο "Ζιζού" να βρίσκεται πλέον στον πάγκο της ως άμεσος συνεργάτης του Κάρλο Αντσελότι.

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Δ.... έκατο. Όσο και αν προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους τις τελευταίες ημέρες το δέκατο (η περίφημη "La Decima") Κύπελλο Πρωταθλητριών είναι ο διακαής πόθος και το τεράστιο απωθημένο των Μαδριλενων εδώ και χρόνια. Και μόνο το γεγονός ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο έφτασε τρεις σερί χρονιές με τους "μερένγκες" μέχρι τα ημιτελικά (μετά μάλιστα από έξι σερί αποκλεισμούς στη φάση των "16') αλλά δεν θεωρήθηκε επιτυχημένος στο "Μπερναμπέου" λέει πολλά για τη σημασία του συγκεκριμένου τροπαίου στην ψυχοσύνθεση των οπαδών. Το εντυπωσιακό είναι πως η Ατλέτικο πανηγύρισε το... δέκατο μία εβδομάδα νωρίτερα, καθώς με το 1-1 που πήρε μέσα στο "Καμπ Νόου" επί της Μπαρτσελόνα κατέκτησε το 10ο πρωτάθλημα Ισπανίας, πρώτο της μετά το 1996.

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Ε... μφύλιος. Αυτή είναι η πέμπτη φορά που κονταροχτυπιούνται στον τελικό δύο ομάδες από την ίδια χώρα, καθώς έχουν προηγηθεί τα ζευγάρια Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια (2000), Μίλαν-Γιουβέντους (2003), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι (2008) και Μπάγερν-Ντόρτμουντ (2012). Υπάρχει όμως μία ιδιαιτερότητα και αυτή είναι πως πρόκειται για τον πρώτο τελικό στην ιστορία του Champions League που οι δύο φιναλίστ προέρχονται και από την ίδια πόλη.

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω
INTIME SPORTS

Ζ... ήκος. Πριν από σχεδόν 10 χρόνια (26 Μαΐου 2004) ο Άκης Ζήκος έγραψε ιστορία στην (νεότευκτη τότε) AufSchalke Arena του Γκελζενκίρχεν καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με φανέλα ξένης ομάδας ενώ παραμένει και μοναδικός. Σημειώνεται πως ο Ζήκος είχε αγωνιστεί και στα 90 λεπτά του τελικού, με την "σταχτοπούτα" όμως Μονακό να μην τα καταφέρνει στην παρθενική της συμμετοχή σε τελικό και να γνωρίζει την ήττα με 3-0 από την Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο.

Fussball : Champions League 03/04 Finale , Gelsenkirchen , 26.05.04
FC Porto - AS Monaco 3:0
Der Grieche Andreas ZIKOS / Monaco geht als Verlierer gegen die Portugisen ohne Pokal nach Haus....
Foto:BONGARTS/Andreas Rentz
Fussball : Champions League 03/04 Finale , Gelsenkirchen , 26.05.04 FC Porto - AS Monaco 3:0 Der Grieche Andreas ZIKOS / Monaco geht als Verlierer gegen die Portugisen ohne Pokal nach Haus.... Foto:BONGARTS/Andreas Rentz BONGARTS

Ή... ττα. Ούτε που θέλουν να ακούν τη συγκεκριμένη λέξη στα δύο στρατόπεδα, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να κατεβαίνει στο γήπεδο με την ψυχολογία στα ύψη μία ακριβώς εβδομάδα από τον τίτλο στη La Liga και τη Ρεάλ να μετράει ήδη μία κούπα φέτος, αυτήν του Copa Del Rey με το 2-1 απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Πάντως καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα στα τέσσερα συνολικά φετινά ραντεβού τους: η Ατλέτικο ηττήθηκε και στα δύο ματς Κυπέλλου από τη συμπολίτισσα ενώ οι "μερένγκες" έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι στο ματς πρωταθλήματος του πρώτου γύρου στο "Μπερναμπέου" χάνοντας με 1-0 με γκολ του Ντιέγκο Κόστα (2-2 στο δεύτερο γύρο).

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Θ... έαμα. Αυτό είναι το ζητούμενο των "ουδέτερων" στον μεγάλο τελικό του "Ντα Λουζ", όμως για να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας σε αυτά τα ματς εκείνο που μετράει ΠΑΝΩ απ'όλα είναι η νίκη και όχι (τόσο) το στιλ με το οποίο θα κατακτηθεί αυτό. Και αυτό γιατί δεν μιλάμε για ένα ματς μέσα στη χρονιά, αλλά ΤΟ ματς της χρονιάς, αυτό στο οποίο οι δύο συμπολίτισσες παίζουν πολλά παραπάνω από έναν τίτλο. Οι "ροχιμπλάνκος" θα φτύσουν αίμα (ό,τι δηλαδή έχουν κάνει σε κάθε ματς της σεζόν καθοδηγούμενοι από τον αρχιπολεμιστή Ντιέγκο Σιμεόνε) για την 1η κούπα Τσάμπιονς Λιγκ με την οποία θα ολοκληρωθεί μία παραμυθένια τετραετία με 1 πρωτάθλημα, 1 Copa Del Rey και 2 Europa League και η Ρεάλ κουράστηκε να τη λένε βασίλισσα με τα 9 αστέρια και να ράψει ένα και... καλό για το ιστορικό 10ο Πρωταθλητριών.

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Ί... κερ Κασιγιας. Για πάρα πολλά χρόνια ήταν ο "Άγιος Ίκερ" όλων των οπαδών αλλά και των προπονητών της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως στην τελευταία χρονιά του Ζοζέ Μουρίνιο τέθηκε εντελώς στο περιθώριο και έφτασε να σκέφτεται ακόμα και την αποχώρησή του από τη Μαδρίτη. Ο Αντσελότι όμως ως καλός "πυροσβέστης" και "διπλωμάτης" βρήκε τη λύση στην αρχή της σεζόν: Λόπεθ στο πρωτάθλημα, Κασίγιας σε Champions League και Copa del Rey. Με αυτό το τρικ διατήρησε "ενεργό" τον αρχηγό της Ρεάλ ο οποίος αφού πανηγύρισε το Κύπελλο (όπου έκανε και ρεκόρ με 962 λεπτά απαραβίαστης εστίας) τώρα θέλει και το (3ο του) Τσάμπιονς Λιγκ. Τι καλύτερο δώρο λοιπόν για τον εμβληματικό άσο των Μαδριλένων ο οποίος την περασμένη Τρίτη γιόρτασε τα 33α γενέθλιά του!

MADRID, SPAIN - MAY 3: Iker Casillas of Real Madrid celebrates during their victory parade at Plaza de Cibeles on May 3, 2012, in Madrid, Spain. (Photo by Victor Carretero/Real Madrid via Getty Images)
MADRID, SPAIN - MAY 3: Iker Casillas of Real Madrid celebrates during their victory parade at Plaza de Cibeles on May 3, 2012, in Madrid, Spain. (Photo by Victor Carretero/Real Madrid via Getty Images) REAL MADRID VIA GETTY IMAGES

Κ... άρλο Αντσελότι. Μακράν ένας από τους φημισμένους τεχνικούς στο ευρωπαϊκό στερέωμα, ο οποίος από το 1996 και μετά βρίσκεται πάντα σε υψηλό επίπεδο όντας κατά σειρά στον πάγκο των Πάρμα, Γιουβέντους, Μίλαν, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν και τώρα Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά μάλιστα από 4 Κύπελλα Πρωταθλητριών με τη Μίλαν (1989, 1990 ως παίκτης - 2003, 2007 ως προπονητής) φιλοδοξεί να κάνει 5 τα βαρύτιμα τρόπαια που θα έχει στη συλλογή του, πετυχαίνοντας μάλιστα αυτό που δεν κατάφεραν όλοι οι προπονητές που διαδέχτηκαν τον Ντελ Μπόσκε από το 2002 και έπειτα.

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Λ... ισσαβώνα. Για ένα 24ωρο η αγαπημένη ευρωπαϊκή πόλη των Ελλήνων φιλάθλων (βλ. Euro 2004) θα μετατραπεί σε πρωτεύουσα της Ισπανίας με τόσους οπαδούς της Ρεάλ και της Ατλέτικο να κάνουν κατάληψη για τον μεγάλο τελικό. Συνολικά οι δύο ομάδες θα διαθέσουν από 17.000 εισιτήρια στους οπαδούς τους ενώ από την πλευρά της η UEFA θα διαθέσει 24.000 εισιτήρια για να καλύψει δικές της υποχρεώσεις. Κάτι που σημαίνει πως οι Ισπανοί θα είναι πολύ παραπάνω από 34.000 στο γήπεδο της Μπενφίκα που θα φιλοξενήσει τις δύο εκπροσώπους της Μαδρίτης.

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Μ... πέιλ. Η Ρεάλ έστρωσε χρυσάφι στα πόδια των ανθρώπων της Τότεναμ για να πάρει τον Γκάρεθ Μπέιλ, όπως ακριβώς έκανε και το 2009 για να αποκτήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και ο Ουαλός έδειξε σε αυτή την πρώτη του σεζόν ότι η στόφα, η κλάση και η προσωπικότητά του ταιριάζει αρμονικά με το dna της νέας του ομάδας. Στο πρωτάθλημα έβαλε 15 γκολ σε 27 συμμετοχές, στο Κύπελλο πέτυχε το νικητήριο γκολ κόντρα στη Μπαρτσελόνα με το σπριντ της... δεκαετίας ενώ σκόραρε και 5 φορές στις 11 συμμετοχές του στο Champions League. Αν σκοράρει στον τελικό και η Ρεάλ πάρει το 10ο θα κοντράρει ακόμα και τον Κριστιάνο σε δημοφιλία...

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Ν... τιέγκο Κόστα. Για χάρη του έγινε "σφαγή" μεταξύ Ισπανίας και Βραζιλίας για το ποια θα είναι εκείνη που θα τον έχει στην εθνική της ομάδα και ο Ντιέγκο Κόστα μπορεί να καμαρώνει πλέον για το γεγονός ότι θα ταξιδέψει στα γήπεδα της Βραζιλίας ως πρωταθλητής Ισπανίας με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ως μέλος της "φούρια ρόχα"! Πριν όμως από τη "χώρα της σάμπα" ο 25χρονος στράικερ έκανε ένα πιο σύντομο ταξίδι στην Πορτογαλία όπου σε μερικές ώρες από τώρα θα διεκδικήσει και το πρώτο Champions League στην καριέρα του. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αναγκαστική αποχή του από τα γήπεδα για 15 ημέρες μετά τον τραυματισμό του με τη Μπαρτσελόνα, όμως ο ίδιος είναι έτοιμος να σπάσει κάθε ρεκόρ πρόωρης επιστροφής! Αφού επισκέφτηκε εξειδεικευμένη γιατρό στη Σερβία για τον τραυματισμό του, πρόλαβε μία προπόνηση και μπήκε στην αποστολή για τον ματς της χρονιάς για την Ατλέτικο...

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Ξ... ύλο. Από αυτό δεν (προβλέπεται να) έχουμε στην Πορτογαλία. Εντάξει, δεν τους λες και "κολλητούς" τους οπαδούς της Ρεάλ και της Ατλέτικο όμως από αυτό το σημείο μέχρι να δούμε τα "σημεία και τέρατα" που (συνηθίσαμε δυστυχώς να) βλέπουμε στα δικά μας ντέρμπι, η απόσταση είναι χαώδης.

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Ο... λλανδία. Η τελευταία φορά που είχε η Ολλανδία εκπρόσωπο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν με τον Άγιαξ το 1996 στον τελικό του Τορίνου (ήττα από Γιουβέντους στα πέναλτι). Τουλάχιστον φέτος θα στείλουν διαιτητική τριάδα για το μεγάλο γεγονός, με τον 41χρονο Κάιπερς των 68 ευρωπαϊκών παιχνιδιών να είναι ο διαιτητής.

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Π... έισλι. Ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην 58χρονη ιστορία της διοργάνωσης δεν είναι άλλος από τον Μπομπ Πέισλι, τον θρυλικό τεχνικό της Λίβερπουλ ο οποίος έχει κατακτήσει 3 φορές το "Κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά" (1977, 1978 και 1981 με Λίβερπουλ), όσες δηλαδή δεν το έχει πετύχει κανείς άλλος. Ο Κάρλο Αντσελότι θα έχει πάντως την ευκαιρία του απόψε το βράδυ, στον τέταρτο τελικό Πρωταθλητριών της καριέρας του, να ισοφαρίσει τον Πέισλι και να γίνει ο δεύτερος με τρεις κατακτήσεις μετά το CL με Μίλαν το 2003 και το 2007. Εάν το καταφέρει θα αφήσει πίσω του τεράστια ονόματα του χώρου όπως οι Σάκι, Φέργκιουσον, Λίπι, Ντελ Μπόσκε, Γουαρδιόλα και Μουρίνιο (όλοι τους έχουν 2 κατακτήσεις) ενώ θα γίνει και ο πρώτος με 3 κατακτήσεις με 2 διαφορετικές ομάδες.

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Ρ... ονάλντο. Ταλαιπωρήθηκε το τελευταίο διάστημα από τραυματισμούς όμως την κατάλληλη στιγμή δηλωνει "παρών" και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι στην ενδεκάδα των "μερένγκες" στον μεγάλο τελικό. Αυτό φυσικά ανακουφίζει τον Αντσελότι καθώς ξέρει πως σε αυτά τα ματς μιλούν οι top-class παίκτες και ο CR7 νιώθεις πως έχει γεννηθεί για τέτοιες προκλήσεις. Με τον αέρα μάλιστα των 16 φετινών γκολ (πρώτος παίκτης στην ιστορία του CL που φτάνει σε τέτοιο νούμερο μέσα σε μία σεζόν, ξεπέρασε Μέσι και Αλταφίνι που είχαν 14) ο Πορτογάλος ζει και αναπνέει για να οδηγήσει τη Ρεάλ στο τροπαιο που της λείπει τόσο πολύ. Και μάλιστα στην πατρίδα του αλλά και στο γήπεδο που 10 χρόνια πριν είχε κλάψει ως παίκτης της Πορτογαλίας απέναντι στην Εθνική Ελλάδας...

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Σ... ιμεόνε. Ο άλλος Ντιέγκο (Κόστα) δεν είναι απόλυτα έτοιμος για τον τελικό, όμως αυτός ο Ντιέγκο όχι μόνο είναι 100% δυνατός αλλά μοιάζει με έναν πραγματικό gladiator που είναι έτοιμος να βγει στην αρένα (χορτάρι) για τη μάχη μαζί με τους παίκτες του: μάχη που για τον Σιμεόνε δεν δίνεται αλλα... κερδίζεται. Κάπως έτσι είναι το πνεύμα του 44χρονου -ασυμβίβαστου με την ήττα και με την παράδοση στον αντίπαλο- προπονητή, κάπως έτσι έχει καταφέρει μεσα σε 3 χρόνια να κάνει την Ατλέτικο ένα από τα πιο ξακουστά ευρωπαϊκά κλαμπ. Και πως άλλωστε να μην γίνει κάτι τέτοιο; Europa League και Σούπερ Καπ Ευρώπης πρόπερσι, Κύπελλο Ισπανίας (με νίκη επί της Ρεάλ στον τελικό μέσα στο Μπερναμπέου) πέρυσι, πρωτάθλημα (μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα) φέτος. Το απόλυτο όνειρο ζουν οι Μαδριλένοι με τον "Τσόλο" στον πάγκο αλλά μήπως δεν είναι απόλυτο; Καθήστε να παιχτεί και ο τελικός μήπως κάνουν άλλη μία κατάθεση ψυχής και στείλουν όλους τους οπαδούς τους στο τρελάδικο...

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Τ... ελικά εμείς στο Sport24.gr ποια ομάδα θέλουμε να σηκώσει το "ιερό δισκοπότηρο"; Το "ερώτημα της εβδομάδας" είχε να κάνει με το δίλημμα Ρεάλ ή Ατλέτικο (κανένα εκβιαστικό δίλημμα, δεν μιλάμε για εκλογές τώρα) και συντάκτες, αρχισυντάκτες, διευθυντές δεν είχαν πρόβλημα να φανερώσουν τα χαρτιά τους. Και έβγαλαν νικήτρια την... (πατήστε ΕΔΩ ).

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Ύ... στερα από το τελευταίο σφύριγμα του τελικού, που θα γιορτάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες οι νικητές; Αν αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ατλέτικο, η πλατεία του Ποσειδώνα αναμένεται να... βουλιάξει από τις πανηγυρικές εκδηλώσεις των "ροχιμπλάνκος" όπως έκαναν και μία εβδομάδα νωρίτερα μετά το έπος στο "Καμπ Νόου" . Aν η κούπα πάει στους "μπλάνκος" τότε μεγάλες πιένες θα ζήσει η πλατεία "Θιβέλες", παραδοσιακό μέρος πανηγυρισμών των οπαδών της Ρεάλ. Εκεί είχε βρεθεί μάλιστα ο "δικός μας" Βασίλης Δελής στο πλαίσιο του πάρτι που είχε στηθεί για τον θρίαμβο μέσα στο Μόναχο επί της Μπάγερν και την πρόκριση στον τελικό .

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Φ... αβορί υπάρχει σε αυτόν τον τελικό; Αν απευθυνθούμε στους παίκτες για να βγάλουμε κάποια άκρη μάλλον θα χάσουμε τη μπάλα!. "Η Ατλέτικο είναι το φαβορί" είπε ο Σέρχιο Ράμος ενώ ο Χουάνφραν απάντησε άμεσα λέγοντας πως ο αμυντικός της Ρεάλ προσπαθεί να ξεγελάσει τους "ροχιμπλάνκος". Η (ποδοσφαιρική) λογική πάντως λέει "Ρεάλ" μιας που 1) η φανέλα της είναι πολύ βαριά στην Ευρώπη, 2) παίζει για το μεγάλο στόχο της χρονιάς ή και της δεκαετίας, 3) έχει ξαναπαίξει σε ισπανικό τελικό και έχει θριαμβεύσει (3-0 τη Βαλένθια το 2000). Η μαδριλένικη "Marca" έκανε το σχετικό δημοψήφισμα μέσω της ιστοσελίδας της και το 70% των επισκεπτών έδωσαν τον τίτλο του φαβορί στη Ρεαλ. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο...

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Χ... έντο. Ο 80χρονος σήμερα (γεννημένος στις 21 Οκτωβρίου 1933) Φρανθίσκο "Πάκο" Χέντο Λόπεθ μπορεί να μην "λέει πολλά" στους νεότερους, για τους περισσότερους όμως λάτρεις της "στρογγυλής Θεάς" αντιπροσωπεύει έναν από τους παίκτες-σύμβολα στα 58 χρόνια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Και πώς να μην είναι. Ο θρυλικός "Χέντο" έσπασε κάθε ρεκόρ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης καθώς κατέκτησε 6 φορές το βαρύτιμο τρόπαιο, με τον μοναδικο που κατάφερε να τον πλησιάσει στις επόμενες δεκαετίες να είναι ο Πάολο Μαλντίνι που πήρε 5 πρωταθλήματα Ευρώπης με τη φανέλα της Μίλαν.

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Ψ... ηφίζουμε δύναμη, πάθος, τακτική, ασταμάτητο ρυθμό και τρομερό σασπένς για τον αποψινό τελικό. Ρίχνουμε μαύρο σε έναν τελικό όπου θα "φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη".

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Ώ... ρα για δράση μέχρι τελικής πτώσης. Συντονιστείτε με τη Live πλατφόρμα του Sport24.gr για να μη χάσετε το παραμικρό από τον μεγάλο τελικό, που χωρίζει μία πόλη και καθηλώνει έναν ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Η ματσάρα της Μαδρίτης... από το Α μέχρι το Ω

Διαβάστε πώς ο τελικός του Champions League προσφέρει χαρά σε αυτόν που τον φιλοξενεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ