ΣΤΗΛΕΣ

Η ζωή του... ταινία με τη Σάντρα Μπούλοκ!

Η ζωή του... ταινία με τη Σάντρα Μπούλοκ!
Σάντρα Μπούλοκ-Blind side-αληθινή ιστορία

Από άστεγος αστέρι του ΝFL: η ιστορία του Μ.Όουερ "σπάει τα ταμεία" στη νέα ταινία της Σάντρα Μπούλοκ (videos)!

Μία ιστορία γεμάτη κακουχίες, απογοητεύσεις, θλίψη, μοναξιά και αποξένωση αρχικά, που όμως εξελίχτηκε σε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, έτσι ώστε να αποτυπωθεί σε ένα βιβλίο που έγινε ήδη bestseller αλλά και να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη και να σπάει αυτή την εποχή τα ταμεία...
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και συγκεκριμένα το 2001, όταν ο 15χρονος τότε Μάικλ βίωνε καθημερινά τον δικό του προσωπικό γολγοθά. Άστεγος και απελπισμένος περιφερόταν στο Μέμφις ψάχνοντας για τροφή αλλά και ένα προστατευμένο μέρος κάτω από το οποίο θα μπορούσε να κλείσει για μερικές ώρες τα μάτια του για να ξεκουραστεί.

"Σπίτι μου είναι ο δρόμος", θα μπορούσε να ψιθυρίζει τραγουδιστά ο δοκιμαζόμενος έφηβος, που είχε ως μοναδική συντροφιά τους άλλους άστεγους, αφού του σχολείο το είχε εγκαταλείψει νωρίς.

Οι αιτίες πολλές: ένα παιδί χαμηλού πνευματικού επιπέδου και ελάχιστα επικοινωνιακό με τους άλλους, ήσυχος και μοναχικός με "προίκα" 2 μέτρα ύψος και 140 κιλά βάρος, μοιάζει περισσότερο με έναν αδαή και παχύσαρκο γίγαντα, οπότε το αρνητικό ρεκόρ των 11 παιδαγωγικών ινστιτούτων που άλλαξε μέσα 9 χρόνια ήταν απόλυτα φυσιολογικό...

Και να ήταν μόνο αυτά; Στα 15 του χρόνια ήταν ήδη ορφανό από πατέρα και με μία μητέρα ουσιαστικά απούσα από τη ζωή του ελέω της εξάρτησής της από τα ναρκωτικά (κρακ), ενώ στην ίδια απελπισμένη μοίρα με αυτόν ήταν και τα άλλα 12 αδέρφια του.

Κάπου εκεί όμως τα βάσανα του Μάικλ Όουερ αρχίσαν να λιγοστεύουν. Αν υποτίθεται ότι ο κάθε άνθρωπος στη Γη έχει έναν φύλακα-άγγελο που τον προστατεύει αυτός του νεαρού Αμερικανού έκανε την εμφάνισή του στη ζωή του την πλέον κατάλληλη στιγμή, αλλάζοντάς την 100%.

Και αυτό γιατί μία κρύα βραδιά του χειμώνα συναντήθηκε τυχαία για καλή του τύχη με την οικογένεια Τουόχι. Τι πιθανότητες υπήρχαν να επικοινωνήσουν δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι, μία οικογένεια λευκών και ένας άστεγος μαύρος;

Θεωρητικά καμία, όμως εγένετο θαύμα. Ο Σέιν και η Λέι Αν Τουόχι προσκάλεσαν χωρίς δεύτερη σκέψη τον Μάικλ σπίτι τους για να περάσει τη βραδιά, ξεπερνώντας την όποια ανησυχία και προκατάληψη είχαν, και από τότε η τύχη άρχισε να του "κλείνει το μάτι".

Οι Τουόχι εξελίχτηκαν στην οικογένεια που δεν είχε ποτέ: προσέλαβαν δάσκαλο για να του κάνει μαθήματα στο σπίτι και να καλύψει τις χτυπητές αδυναμίες του σε μορφωτικό επίπεδο, τον έκαναν να παρακολουθεί με όρεξη τα μαθήματα, τον ώθησαν να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, του αγόρασαν ρούχα στο δικό του γιγαντιαίο μέγεθος και γενικά του συμπεριφέρθηκαν ως το τρίτο τους παιδί, δίπλα στους Κόλινς και Σον.

Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα ταλέντο και ο Μάικλ με την αγάπη και την στήριξη της "νέας" του οικογένειας βρήκε το δικό του: να παίζει ποδόσφαιρο. Δεν έγινε όμως οποιοσδήποτε αθλητής αλλά ένας αυθεντικός επαγγελματίας, ένας από τους καλύτερους παίκτες που αγωνίζονται στη θέση του offensive tackle στο NFL, κερδίζοντας μάλιστα πενταετές συμβόλαιο με την ομάδα των Ravens.

Φυσικά το να γίνει ένας άστεγος αστέρι του NFL δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο και έτσι η ιστορία του Μάικλ Όουερ έγινε πρώτα βιβλίο και έπειτα ταινία!

"The blind side: evolution of a game", είναι ο τίτλος του βιβλίου του Μάικλ Λιούις που έχει ήδη γίνει bestseller, ενώ έχει κυκλοφορήσει από τις 20 Νοεμβρίου στην Αμερική η ταινία "Blind Side" με πρωταγωνίστρια τη Σάντρα Μπούλοκ (υποδύεται τη μητέρα της οικογένειας Ουόχι), η οποία έχει σπάσει το box office μέσα σε λίγες ημέρες έχοντας έσοδα 20.000.000 δολαρίων.

"Είχαν μία τεράστια καρδιά", διηγήθηκε το Νο 74 των Baltimore Ravens σε μία από τις άπειρες συνεντεύξεις που έδωσε ενόψει της κυκλοφορίας της ταινίας του σκηνοθέτη Τζον Λι Χάνκοκ, για να συνεχίσει:

"Ποιος θα είχε πάρει σπίτι του έναν άγνωστο που περιπλανιόταν στο δρόμο; Ουδείς. Ουδείς θα το είχε κάνει. Αυτοί το έκαναν".

Αξίζει να σημειωθεί πως για τα πέντε χρόνια συμβολαίου με την ομάδα της Βαλτιμόρης, ο Μάικλ Όουερ θα εισπράξει το ποσό των 13.800.000 δολαρίων και το σίγουρο είναι πως η οικογένεια Τουόχι που του φέρθηκε σαν πραγματική του οικογένεια μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη για την πρόοδο του "δημιουργήματός" της.










































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ