ΣΤΗΛΕΣ

Μίλαν, η αγαπημένη ομάδα των... Βραζιλιάνων!

Μίλαν, η αγαπημένη ομάδα των... Βραζιλιάνων!
Πάτο-Μίλαν

Στην κορυφή της λίστας με τις 10 πιο αγαπημένες ξένες ομάδες των Βραζιλιάνων φιλάθλων βρίσκεται η Μίλαν

Η ιταλική εφημερίδα "Gazzetta dello Sport" αναφέρει την Κυριακή (20/9) ότι σε έρευνα που διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα στη Βραζιλία από την εταιρία "TNS Sport", οι "ροσονέρι" κατέλαβαν την πρώτη θέση στον πίνακα με τις 10 πιο αγαπημένες ξένες ομάδες των φιλάθλων στη "χώρα της σάμπα".
Το γεγονός αυτό βέβαια έχει την εξήγησή του τόσο στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα των Βραζιλιάνων παικτών που έχουν αγωνιστεί στο "Σαν Σίρο" τα τελευταία χρόνια και έχουν γράψει τις δικές τους σελίδες δόξας (Ντίντα, Έμερσον, Καφού, Ρονάλντο, Κακά, Πάτο και Ροναλντίνιο οι σημαντικότεροι από αυτούς), όπως εξηγεί ο διευθυντής της "TNS Sport", Σέζαρ Γκουαλντάνι.

"Η άφιξη του Κακά και του Κριστιάνο Ρονάλντο μπορούν να βοηθήσουν τη Ρεάλ να ανεβάσει τις μετοχές της. Είναι και οι δύο επιτυχημένοι παίκτες, συνεπώς είναι λογικό η Ρεάλ αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δημοτικότητα εδώ στη Βραζιλία", συμπλήρωσε ο Γκουαλντανί.

Αναλυτικά, στην έρευνα που διενεργήθηκε ερωτήθηκαν 7.300 άτομα, με τη Μίλαν να συγκεντρώνει το 16% των προτιμήσεων, την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα να έπεται με ποσοστό 12%, και τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης να καταλαμβάνουν την τρίτη και τέταρτη θέση με ποσοστό 7% και 6% αντίστοιχα.

Τη "μερίδα του λέοντος" όσον αφορά σε αριθμό θέσεων στη δεκάδα έχει η Αγγλία με τέσσερις εκπροσώπους, καθώς εκτός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συναντάμε επίσης τιςΤσέλσι (6η), Λίβερπουλ (8η) και Άρσεναλ (10η), ενώ και η Ιταλία είναι η δεύτερη πιο "ισχυρή" χώρα, αφού εκτός από τη Μίλαν υπάρχει επίσης η Ίντερ (5η) και η Γιουβέντους (9η).

Όσο για την μοναδική ομάδα που δεν προέρχεται από την Ευρώπη και ανήκει στην "εκλεκτή" λίστα, αυτή είναι η Μπόκα Τζούνιορς, η οποία παρά την "αιώνια" κόντρα μεταξύ της Βραζιλίας και της Αργεντινής βρίσκεται στην 7η θέση.








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ