ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Ο ΠΑΟΚ τρελαίνει και τον... ΟΤΕ

Ο ΠΑΟΚ τρελαίνει και τον... ΟΤΕ
PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ αιχμαλώτισε τον Άρη με σκορ 96-64 και ο Βασίλης Σκουντής ανατρέχει στις αλλαγές που έχει υποστεί τα τελευταία 30 χρόνια ο αριθμός των υπεραστικών κλήσεων προς Θεσσαλονίκη μεριά!

Ούτε στοίχημα να έχουν βάλει ο ΠΑΟΚ και ο Άρης να αλλάζουν τον τηλεφωνικό κωδικό της πόλης τους! Σοβαρολογώ, διότι προφανώς δεν είναι και πολύ συνηθισμένο και πάντως προκαλεί έκπληξη να κρίνεται ένα ντέρμπι με διαφορά άνω των 30 πόντων και μάλιστα κατά συρροήν...

Πλάκα πλάκα οι τριαντάρες πέφτουν σύννεφο και να πώς από καιρού εις καιρόν μεταβάλλεται και το πρόθεμα στους αριθμούς των υπεραστικών προς τη Θεσσαλονίκη!

Ο Τάρπλεϊ και το πρώτο τρολάρισμα

Αυτό το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται στις 4 Οκτωβρίου του 1992, όταν ο Άρης με προπονητή τον Στιβ Γιατζόγλου και τον Ρόι Τάρπλεϊ στα ντουζένια του πέτυχε μια εκκωφαντική νίκη επί του ΠΑΟΚ στον πάγκο του οποίου βρισκόταν ο Ντούσαν Ιβκοβιτς με σκορ 88-56 : μια διαφορά 32 πόντων η οποία έδωσε το δικαίωμα στους φιλάθλους του να κάνουν πλάκα στους προαιώνιους και ταξικούς εχθρούς τους, αλλά και στον... ΟΤΕ!

Τότε το πρόθεμα των τηλεφωνικών κλήσεων προς τη Θεσσαλονίκη ήταν το 031 (που εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια αντικαταστάθηκε με το 2310) και οι Αρειανοί βρήκαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τρολάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες.

Η τριαντάρα του ΠΑΟΚ

Στις 26 Μαρτίου του 1994 το έργο παίχθηκε από την ανάποδη και ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος) να βρει μπόσικο τον Άρη (Μέμος Ιωάννου) τον οποίο νίκησε με 86-56, ωστόσο δεν κατάφερε να υπερκαλύψει το -32 της προηγούμενης σεζόν.

Τότε ο αριθμός κλήσης άλλαξε από 031 σε 030, αλλά αυτή η ιστορία έμελλε να έχει συνέχεια σε μπόλικα επεισόδια και μάλιστα πάντοτε σε ασπρόμαυρο φόντο...

Ο Ιτούδης και το +32

Στις 17 Απριλίου του 1996 στον πρώτο αγώνα της σειράς των play offs o (φιναλίστ του Κυπέλλου Σαπόρτα) ΠΑΟΚ ισοφάρισε τη διαφορά των 32 πόντων, νικώντας με 102-70, σε ένα ματς στο οποίο αντιπαρατέθηκαν από τους πάγκους ο Δημήτρης Ιτούδης παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, τον Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου και τον Ζέλικο Λούκαιτς) και ο Σούλης Μαρκόπουλος ο οποίος είχε αλλάξει πλευρά.

Αυτός ο στοιχειωμένος αριθμός τηλεφωνικής κλήσης θα άλλαζε ξανά με θύμα τον Σβι Σερφ...

Ο διπλός πράκτωρ Σερφ

Ο Ισραηλινός πρώην προπονητής του Αρη (τον οποίο οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα το 1993 στο Τορίνο) προπονητής αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ στις 2 Δεκεμβρίου του 1998, αλλά μετά από ενάμιση μήνα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ως προπονητής των Κιτρίνων.

Πέντε ημέρες μετά την επιστροφή του στις όχθες του Θερμαϊκού κόλπου, ο «Τσβίκα» οδήγησε τον Αρη στη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 79-65, αλλά μετά από λίγες μέρες από θύτης θα μεταμορφωνόταν σε θύμα!

Στις 30 Ιανουαρίου του 1999 οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στον ημιτελικό του Final 4 του Κυπέλλου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου γράφτηκε το επόμενο επεισόδιο σε αυτό το σίριαλ...

Το διθυραμβικό +33 του ΠΑΟΚ

Εκείνο το βράδυ ο Άρης έπαιζε χωρίς τον τραυματία Γκάρι Γκραντ, ο Σωτήρης Νικολαϊδης αναχαίτισε τον Παναγιώτη Λιαδέλη στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιώργος Σιγάλας αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ επειδή έβρισε τον διαιτητή Κώστα Κορομηλά, ο Μιχαήλ Μιχαήλοφ πέρασε και δεν ακούμπησε (1π.) και το ντέρμπι εξελίχθηκε σε περίπατο...

Όταν ακούστηκε η κόρνα της λήξης το ταμπλό έγραφε 83-50 και ο ΠΑΟΚ (Μπέρι 21, Μπαλογιάννης 21, Κινγκ 18-9-5-3) πανηγύριζε εις διπλούν: και για την πρόκριση του στον τελικό στον οποίο νίκησε την ΑΕΚ και κατέκτησε το τρόπαιο που μένει στοιχειωμένο ακόμη (ως ο τελευταίος τίτλος του) και για την επ[ίτευξη της μεγαλύτερης διαφοράς στα χρονικά των ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Το 033 έμεινε στους... τηλεφωνικούς καταλόγους για μια δεκαετία...

Και το +35

Το ημερολόγιο έγραφε 31 Οκτωβρίου του 2009, όταν ο ΠΑΟΚ αν και προερχόταν από μια βαριά ήττα (με 83-60) από τον Πανελλήνιο στάθηκε στα πόδια του και συνέτριψε τον Αρη με 83-48!

Το 031, το 032 και το 033 έδωσαν τη θέση τους στο 035!

Η διχασμένη προσωπικότητα του Χρήστου Ταπούτου

Τότε στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Σούλης Μαρκόπουλος, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν παίξει ο Κρις Μονρό (18π.), ο Παναγιώτης Καυκής (13), ο Κένι Γκρέγκορι (13), ο Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ (11) και ο δεδηλωμένος από τα γεννοφάσκια του Αρειανός και νυν μάνατζερ των Κιτρίνων, Χρήστος Ταπούτος (8π., 10ρ.)

Στην αντίπερα όχθη βρισκόταν ο Φώτης Κατσικάρης τον οποίο προϊόντος του χρόνου θα διαδεχόταν ο Ντέιβιβντ Μπλατ, με τον Αντριου Μπετς να σκοράρει πάνω από τους μισούς πόντους του Αρη (25).

Από τότε πέρασαν δώδεκα χρόνια και χθες το βράδυ στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ έριξε στο κανναβάτσο τον Άρη με σκορ 96-64) πείραξε και πάλι τους καταλόγους του ΟΤΕ.

Μέχρι νεωτέρας ο αριθμός κλήσης προς τη Θεσσαλονίκη είναι 032!

Ή -για να ταιριάζει στα δεδομένα της εποχής- 2320!

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ