ΣΤΗΛΕΣ

Ο πρώτος Σαουδάραβας στη Βραζιλία!

Emirati football player Abdullah al-Kamali speaks during a press conference at Burj Al-Arab hotel in Dubai on May 21, 2008 to announce his transfer to Brazil's Atletico Paranaense. Al-Kamal is the first Arab player to sign a contract to play professional football in Brazil. AFP PHOTO/KARIM SAHIB
Σαουδάραβας-Βραζιλία AFP

Ο 18χρονος Ακ Καμάλι έγινε ο πρώτος Σαουδάραβας που θα αγωνίζεται στη Βραζιλία, με την Παραναένσε!

Ο λόγος για τον Αμπντουλάχ Ακ Καμάλι, γεννημένος στις 9 Δεκεμβρίου 1989, ο οποίος μπορεί να καυχιέται από εδώ και στο εξής πως είναι ο πρώτος Σαουδάραβας ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα. Ο 18χρονος επιθετικός της ομάδας νέων της Αλ Γουάσλ πέτυχε 23 γκολ τη φετινή σεζόν, γεγονός που έπεισε τους ανθρώπους της Ατλέτικο Παραναένσε να τον αποκτήσουν,

"Υπογράψαμε συμβόλαιο διάρκειας τριών μηνών με τον Αμπντουλάχ Αλ Καμάλι, το νεαρό ταλέντο του αραβικού ποδοσφαίρου", τόνισε χαρακτηριστικά Μάριο Σέλσο Πετράλια, πρόεδρος της ομάδας της Κουριτίμπα, ενώ από την πλευρά του ο... τρισευτυχισμένος παίκτης, φορώντας τη φανέλα με το Νο 10 της Παραναένσε, δήλωσε κατά την επίσημη παρουσίασή του:

"Είμαι ευγνώμων σε όλους για την δυνατότητα που μου έδωσαν. Ευχαριστώ το σύλλογό μου, τους διοικούντες την Ατλέτικο Παραναένσε που έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, και εύχομαι να είμαι και εγώ πρεσβευτής του αθλητισμού του λαού μου στη Βραζιλία".


Να σημειωθεί ότι ο νεαρός παίκτης είναι το μεγάλο αστέρι της Εθνικής ομάδας Σαουδικής Αραβίας Under-20, ενώ στην πρώην ομάδα του είχε για προπονητή τον Βραζιλιάνο Μάρκο Αουρέλιο Σίλβα Μπουσινάνι.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ