ΣΤΗΛΕΣ

Οι κορυφαίες ποδοσφαιρίστριες του κόσμου

Οι κορυφαίες ποδοσφαιρίστριες του κόσμου

Από το next-best-thing Εζενί Λε Σομέρ και την... αμφισεξουαλική γκολκίπερ της Γερμανίας, έως τη θηλυκή βερσιόν του Μίροσλαβ Κλόζε και τη σούπερ σταρ Μάρτα, το Sport24.gr βρίσκει δέκα από τις κορυφαίες… μπαλαδόρισες του φετινού Μουντιάλ Γυναικών, αποδεικνύοντας ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι καθαρά αντρική υπόθεση!

Όπως και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, τα βλέμματα πέφτουν στα αστέρια του τουρνουά, και εν τη αύτη περιπτώσει, στην… πασαρέλα του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών της ιστορίας, θα παρελάσει το αφάν κατέ των ποδοσφαιριστριών!

Στο παρακάτω Top-10 θα δείτε μια πλειάδα εξαιρετικών παικτριών που κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να σκεφτεί ότι άνετα θα έπαιζαν σε πολλές ελληνικές ομάδες…

10. Χόουπ Σόλο

Ομάδα: Η.Π.Α.

Θέση: Τερματοφύλακας

Ηλικία: 30

Με 96 συμμετοχές στην εθνική ομάδα, η εντυπωσιακή γκολκίπερ με το χαριτωμένο ονοματεπώνυμο είναι πλέον εγγύηση κάτω από τα δοκάρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν και είχε τα προηγούμενα χρόνια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, η Σόλο είναι ώριμη πια να κουμαντάρει την άμυνα της Αμερικής, που θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα και να πετύχει κάτι καλύτερο από τις δύο τελευταίες τρίτες θέσεις. Ήτοι, τελικός…

9. Τζέσικα Λάντστρομ

Ομάδα: Σουηδία

Θέση: Επιθετικός

Ηλικία: 26

Οι εξαιρετικές της εμφανίσεις στο εγχώριο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Λινκόμπινγκς της έδωσαν το απαραίτητο βιογραφικό για να μεταγραφεί στο μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που λέγεται Φρανκφούρτη. Το νούμερο 9 της Σουηδίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα της σκανδιναβικής ομάδας για διάκριση. Μαζί με το "θηλυκό Ιμπραϊμοβιτς", Λότα Σελίν, συγκροτούν ένα θανατηφόρο δίδυμο κρούσης που μπορούν να σπείρουν πανικό στις αντίπαλες άμυνες. Τώρα, γιατί προτιμήσαμε τη Λάντστορμ από τη Σελίν, είναι θέμα αισθητικότητας…

8. Εζενί Λε Σομέρ

Ομάδα: Γαλλία

Θέση : Μεσοεπιθετικός

Ηλικία: 22

Σούπερ ταλέντο, που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο γυναικείο Champions League. Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης φέτος με τη Λιόν, και το 2008 ήταν μέλος της καλύτερης ενδεκάδας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Under-20. Η Λε Σομέρ σε ηλικία 22 ετών έχει ήδη 9 τέρματα σε 36 συμμετοχές στην εθνική, και σίγουρα το μέλλον είναι δικό της.

7. Λένι Λάρσεν Κάουριν

Ομάδα: Νορβηγία

Θέση: Μεσοεπιθετικός

Ηλικία: 30

Ασχολείται φανατικά με την αστρολογία κι εκείνη με τη σειρά της είναι το αστέρι της νορβηγικής ομάδας. Παλιά καραβάνα, με 82 συμμετοχές στην εθνική, ήταν παίκτρια-κλειδί στην τέταρτη θέση που έλαβαν οι Σκανδιναβές στο προηγούμενο Μουντιάλ, το 2007. Η εμπειρία και η μαχητικότητά της είναι άκρως απαραίτητα, για μια Νορβηγία που φιλοδοξεί φέτος να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης .

6. Άμπι Γουάμπακ

Ομάδα: Η.Π.Α.

Θέση: Επιθετικός

Ηλικία: 31

Τρεις φορές καλύτερη παίκτρια στην Αμερική, ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, 158 συμμετοχές με 118 γκολ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, η Άμπι Γουάμπακ είναι μια από τις πιο μπαρουτοκαπνισμένες αθλήτριες αυτού του Μουντιάλ. Η ομάδα των Η.Π.Α. στηρίζει πολλά πάνω στην εμπειρία της ώστε να ανακτήσει τα σκήπτρα μετά το 2003.

5. Ναντίν Άνγκερερ

Ομάδα: Γερμανία

Θέση: Τερματοφύλακας

Ηλικία: 32

Η δηλωμένη αμφιφυλόφιλη τερματοφύλακας είναι ο φύλακας-άγγελος της γερμανικής ομάδας. Έχει πάρει τη φανέλα της βασικής χρόνια σπίτι της και είναι από τα βασικότατα στελέχη των επί οκτώ χρόνια πρωταθλητών κόσμου θηλυκών "πάντσερ". Έχει κατακτήσει αμέτρητους τίτλους στην καριέρα της και στο Μουντιάλ του 2007 είχε πιάσει πέναλτι της Μάρτα στον τελικό. Κοντολογίς, η 32χρονη Ανγκερέρ, είναι μια από τις παίκτριες σταρ που θα στηριχτεί η Γερμανία για να φτάσει στην τρίτη συνεχόμενη κούπα.

4. Κριστίν Σινκλέρ

Ομάδα: Καναδάς

Θέση: Στράικερ

Ηλικία: 27

Η απόλυτη σούπερ σταρ του γυναικείου αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος του Καναδά. Η έξι συνεχόμενες φορές κορυφαία παίκτρια της χώρας, αγωνίστηκε φέτος μαζί με την εκρηκτική Μάρτα στην Γουέστερν Νιου Γιορκ Φλας αλλά η αξία της δεν υποσκελίστηκε επ’ ουδενί από τη λάμψη της Βραζιλιάνας. Τα 117 τέρματα με την εθνική, δείχνουν ότι η Σινκλέρ φέρει στους ώμους της το βάρος να οδηγήσει τις συμπαίκτριες της ψηλά. Αν κάποια υπάρχει στην ομάδα του Καναδά που να μπορεί να το πράξει, αυτή είναι η 27χρονη στράικερ.

3. Κέλι Σμιθ

Ομάδα: Αγγλία

Θέση: Επιθετικός

Ηλικία: 32

Το alter ego του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Η Κέλι Σμιθ αποτελεί την πιο διάσημη παίκτρια στο ποδοσφαιρικό κοινό της Γηραιάς Αλβιόνας και τη no.1 σε αξία στο γυναικείο βρετανικό φουτμπόλ . Η πρώην σούπερ σταρ της Άρσεναλ είναι μια αθλήτρια με τρομερά επιθετικά χαρίσματα, κι αν η Αγγλία καταφέρει να φτάσει ψηλά στη διοργάνωση, τότε αυτό θα οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην ηγετική παρουσία της Σμιθ.

2. Μπιργκίτ Πριντς

Ομάδα: Γερμανία

Θέση: Επιθετικός

Ηλικία: 33

Ο "θηλυκός Κλόζε". Πως αλλιώς να πεις την Μπιργκίτ Πριντς, όταν έχει τα ίδια γκολ με τον Γερμανό φορ σε Παγκόσμια Κύπελλα (14), είναι στην ίδια ηλικία (33) και αποδεικνύονται πάντα θανατηφόροι με την εθνική Γερμανίας. Η επιθετικός της Φρανκφούρτης έχει κερδίσει αμέτρητα τρόπαια με το γερμανικό σύλλογο, ανάμεσα τους 3 Champions League, και είναι εδώ και μια δεκαετία αναπόσπαστο στέλεχος της δύο φορές πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανίας. Τα γκολ της, υπερ-πολύτιμα για να υπερασπιστούν οι πρωταθλητές το θρόνο τους.

1. Μάρτα

Ομάδα: Βραζιλία

Θέση: Επιθετικός

Ηλικία: 25

Η θηλυκή βερσιόν του Λιονέλ Μέσι και του Ρονάλντο σε ένα. Η κορυφαία γητεύτρα της μπάλας, μετρά πέντε συνεχόμενα βραβεία καλύτερης παίκτρια στον κόσμο, χρυσό παπούτσι στο Μουντιάλ του 2007 όπου η Βραζιλία ηττήθηκε στον τελικό, 70 συμμετοχές με 76(!) γκολ φορώντας την κίτρινη φανέλα της "σελεσάο", 12 τίτλοι με τις ομάδες της, άλλοι τόσοι προσωπικοί και όλα αυτά σε ηλικία μόλις 25 ετών. Η Μάρτα Βιέρια ντα Σίλβα είναι ένα πραγματικό φαινόμενο στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Α, φέτος φόρεσε και τη φανέλα της Σάντος. Τρέμε Νεϊμάρ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ