ΣΤΗΛΕΣ

Ρόρι Ντέλαπ ο... ακοντιστής!

Ρόρι Ντέλαπ ο... ακοντιστής!
Ντέλαπ-Στόουκ

Πρόταση να εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στον ακοντισμό στους Αγώνες του 2012, έγινε σε παίκτη της Στόουκ!

Ο λόγος για τον 32χρονο Ιρλανδό μέσο της Στόουκ, Ρόρι Ντέλαπ, ο οποίος έχει γίνει θέμα συζήτησης στο "Νησί" τους τελευταίους μήνες, για την εκπληκτική δύναμη που έχει στα χέρια του, και η οποία του επιτρέπει να εκτελεί πλάγιο άουτ και να στέλνει τη μπάλα σε απόσταση μεγαλύτερη 35 μέτρων, δημιουργώντας έτσι προϋποθέσεις για γκολ για την ομάδα του.
Η ταχύτητα που αποκτάει η μπάλα από τη στιγμή που φεύγει από τα χέρια του φτάνει και τα 50 χλμ/ώρα, ενώ σήμα-κατατεθέν του είναι το ματς κόντρα στην Άρσεναλ, όπου χάρη σε δύο δικές του εκτελέσεις πλάγιου άουτ, η Στόουκ έκανε την σούπερ έκπληξη, νικώντας με 2-1 τους "κανονιέρηδες".

Η ιστορία όμως του Ντέλαπ φαίνεται να γίνεται ακόμα πιο "παραμυθένια" από ένα ακόμα στοιχείο... Αυτό είναι η πρόταση της προέδρου της ιρλανδικής ομοσπονδίας στίβου, Μέρι Κόχλαν, η οποία έκανε επίσημο αίτημα στον Ντέλαπ να εκπροσωπήσει τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Όχι όμως ως ποδοσφαιριστής, το άθλημα δηλαδή με το οποίο ασχολείται, αλλά ως... ακοντιστής (!) για να εκμεταλλευτεί την τρομερή δύναμη που έχει στα χέρια, και την οποία χρησιμοποιεί απλόχερα στους αγώνες της Στόουκ.

Ο Ντέλαπ άλλωστε έριχνε σε νεαρή ηλικία ακόντιο, και δεν αποκλείεται να το... ξαναθυμηθεί σε περίπτωση που αποδεχτεί την καθόλα τιμητική πρόταση της ομοσπονδίας στίβου, η οποία βλέπει πως δεν υπάρχει κάποιος αξιόλογος ακοντιστής για να εκπροσωπήσει σε τέσσερα χρόνια τη χώρα.










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ