ΣΤΗΛΕΣ

Goalscorers U20!

Goalscorers U20!

Το γκολ του 17χρονου Τζόρνταν Ρόσιτερ της Λίβερπουλ κόντρα στην Μίντλεσμπρο τον συμπεριέλαβε στην λίστα μαζί με τους Τζίμι Γκριβς, Άλαν Σίρερ, Ρόμπιν Φάουλερ που σκόραραν στο ντεμπούτο τους. Διαβάστε ποιοι άλλοι Άγγλοι παίκτες έχουν πετύχει κάτι ανάλογο σε νεαρή ηλικία.

" Το όνειρο έγινε πραγματικότητα", δήλωσε ο νεαρός παίκτης της Λίβερπουλ Τζόρνταν Ρόσιτερ, μετά το γκολ που έβαλε κόντρα στην Μίντλεσμπρο για το Λιγκ Καπ Αγγλίας στις 23/9. Ο 17χρονος παίκτης μπήκε στην λίστα με τους νεότερους παίκτες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που σκόραραν στο ντεμπούτο τους.

Το παιχνίδι θα το θυμόμαστε για την πρόκριση της Λίβερπουλ στα πέναλτι (14-13), αλλά η παρουσία του Ρόσιτερ πρόσθεσε ένα ακόμα ιστορικό στοιχείο στο ματς.

Η λίστα με τους νεότερους παίκτες που σκόραραν στο ντεμπούτο τους περιλαμβάνει ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου όπως οι Τζίμι Γκριβς, Μάικλ Όουεν, Ρόμπιν Φάουλερ, Άλαν Σίρερ κ.α. Θυμηθείτε μία δεκάδα νεαρών ποδοσφαιριστών που έβαλαν γκολ στην "πρώτη" τους επίσημη εμφάνιση στα αγγλικά γήπεδα.

Tζέιμς Βόχαν (Έβερτον)

Ο Τζέιμς Βόχαν κατέχει το ρεκόρ του νεότερου παίκτη στην ιστορία της Έβερτον που σκόραρε στο ντεμπούτο του. Το ιστορικό γκολ το σημείωσε τον Απρίλιο του 2005 σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.

Χάρις στο γκολ που έβαλε έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει στην Πρέμιερ Λιγκ ενώ παράλληλα έγινε ο νεότερος παίκτης της Έβερτον που κάνει ντεμπούτο στους "Toffees".

Τζίμι Γκριβς (Τσέλσι)

Ο Τζίμι Γκριβς θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είναι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας (44 γκολ), ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Τότεναμ (268 γκολ) και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου με 357 γκολ!

Σε ηλικία 17 ετών έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Τσέλσι κόντρα στην Τότεναμ 1-1, πετυχαίνοντας το γκολ των "μπλε". Ο Γκριβς σκόραρε σε κάθε ομάδα που έκανε ντεμπούτο στην καριέρα του, ακόμα και στην εθνική Αγγλίας!

Goalscorers U20!

Τζέιμς Γουίλσον (Μάντσεστερ Γ.)

Η περσινή σεζόν ήταν απογοητευτική για την Μάντσεστερ Γ. όχι όμως και για τον νεαρό Τζέιμς Γουίλσον, ο οποίος στην "πρώτη"του με τους "κόκκινους διαβόλους", τον περασμένο Μαϊο, έβαλε δύο γκολ απέναντι στην Χάλ.

Από τότε ο 18χρονος Γουίλσον, δεν έχει πάρει συμμετοχή καθώς θεωρείται τέταρτη επιλογή από τον Λουίς Φαν Χάαλ στην επίθεση της Μάντσεστερ πίσω από τους Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι και Φαλκάο.

Μάικλ Όουεν (Λίβερπουλ)

Το 1997, σε ηλικία 17 ετών, το παιδί θαύμα του αγγλικού ποδοσφαίρου Μάικλ Όουεν, σκόραρε στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Λίβερπουλ στο Σέλχαρστ Παρκ κόντρα στην Γουίμπλεντον. Ο Όουεν μπήκε ως αλλαγή στην θέση του Τσέχου Πάτρικ Μπέργκερ, αλλά δυστυχώς για την Λίβερπουλ, το γκολ δεν άλλαξε το αποτέλεσμα που ηττήθηκε με 2-1.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας κάνοντας το γκολ του Όουεν να αποτελεί μία απλή αναφορά στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. (To γκολ στο βίντεο 12:30)

Φεντερίκο Μακέντα (Μάντσεστερ Γ.)

Αξέχαστο θα μείνει στον Φεντερίκο Μακέντα, το ντεμπούτο του με την φανέλα της Μάντσεστερ Γ. τον Απρίλιο του 2009. Ο Ιταλός επιθετικός πέτυχε το νικητήριο γκολ της Μάντσεστερ κόντρα στην Άστον Βίλα 3-2, στο "Όλντ Τράφορντ" και έκανε το ίδιο... τρικ στο επόμενο ματς που αγωνίστηκε με την Σάντερλαντ, σκοράροντας 46 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του.

Ο Μακέντα δεν είχε εξέλιξη ανάλογη με το εντυπωσιακό ξεκίνημα στην καριέρα του και φέτος αγωνίζεται στην Κάρντιφ.

Ρόμπι Φάουλερ (Λίβερπουλ)

Πριν το γκολ του 17χρονου Τζόρνταν Ρόσιτερ της Λίβερπουλ κόντρα στην Μίντλεσμπρο για το Λιγκ Καπ Αγγλίας, ένας άλλος Άγγλος, ο Ρόμπι Φάουλερ, είχε βάλει γκολ στην πρώτη του εμφάνιση με τους "ρεντς" και πάλι στο Λιγκ Κάπ όπως ο Ρόσιτερ.

Το πέτυχε στο "Craven Cottage" το 1993, σε ηλικία 18 ετών, στη νίκη της Λίβερπουλ επί της Φούλαμ με 3-1. Δύο εβδομάδες αργότερα τα πήγε ακόμα καλύτερα καθώς σημείωσε και τα πέντε γκολ της Λίβερπουλ στη συντριβή της Φούλαμ με 5-0! Ο Φάουλερ παραμένει μέχρι σήμερα ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες των φιλάθλων της Λίβερπουλ.

Άλαν Σίρερ (Σαουθάμπτον)

Καλύτερο ντεμπούτο στην καριέρα του δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Άλαν Σϊρερ. Το 1988, ως παίκτης της Σαουθάμπτον, σημείωσε τρία γκολ στη νίκη των "Αγίων" με 4-2 επί της Άρσεναλ. Ήταν μόλις 17 ετών όταν έκανε το ιστορικό χατ-τρικ.

Goalscorers U20!

Άλαν Σμιθ (Λιντς)

Το ιδανικό ντεμπούτο έκανε ο Άλαν Σμιθ το 1998 ως παίκτης της Λιντς στη νίκη επί της Λίβερπουλ με 3-1 στο Άνφιλντ. Σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης - τ' άλλα δύο ο Χάσελμπάινκ - στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Ο 34χρονος πλέον Σμιθ, βρίσκεται στη Νοτς Κάουντι ως παίκτης-προπονητής και αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ.

Πολ Σκόουλς (Μάντσεστερ Γ.)

Ο Πολ Σκόουλς, ως παίκτης της Μάντσεστερ Γ. έβαλε 153 γκολ σε 717 συμμετοχές! Είχε την τύχη να βάλει δύο γκολ στην πρώτη του συμμετοχή με την Μάντσεστερ το 1994, κόντρα στην Πορτ Βέιλ, για το Λιγκ Καπ. Μία σπουδαία καριέρα είχε μόλις ξεκινήσει.

Πηγή: squawka.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ