ΣΤΗΛΕΣ

Στο πρωτάθλημα των αστέρων

Στο πρωτάθλημα των αστέρων

Δέκα ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Πρέμιερ Λιγκ και τώρα βρίσκονται εκτός Αγγλίας αλλά διαπρέπουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Διαβάστε το αφιέρωμα του Sport24.gr.

Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια η Αγγλία δεν έχει καμία εκπρόσωπο της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μάντσεστερ Γ. και η Άρσεναλ αποκλείστηκαν στους "16" ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι μαζί με την απογοητευτική Μάντσεστερ Σϊτι στους ομίλους.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το αγγλικό ποδόσφαιρο; Δείχνει κάτι το γεγονός ότι τρεις ομάδες από την Πριμέρα Ντιβιζιόν και δύο από την Μπουντεσλίγκα βρίσκονται στους "8" έχοντας στο ρόστερ τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Αγγλία και συνεχίζουν να διαπρέπουν στο Τσάμπιονς Λιγκ;

23 πρώην ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην Πρέμιερ Λιγκ αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές ομάδες οι οποίες συνεχίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. H παρουσία τους είναι καθοριστική. Το Sport24.gr μέσω τους αφιερώματος σας θυμίζει τους δέκα εξ αυτών.

Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γ. - Γιουβέντους)

Το αστέρι του Πογκμπά δεν έλαμψε στην Γαλλία με την Χάβρη και αποχώρησε με πικρή γεύση. Με το ίδιο τρόπο έφυγε και από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το περασμένο καλοκαίρι, αφού δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε από τον Άλεξ Φέργκιουσον.

Η Γιουβέντους του έδωσε την δυνατότητα να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της "Μεγάλης Κυρίας". Σε 21 συμμετοχές έχει σημειώσει 5 γκολ. Χαρακτηριστικό το πολύ δυνατό σουτ που διαθέτει.

Άλεξ (Τσέλσι - Παρί Σεν Ζερμέν)

Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας στην Τσέλσι δεν του έδειξε εμπιστοσύνη ωστόσο, δεν χάθηκε. Βασικός και αναντικατάστατος ο Άλεξ στην Παρί Σεν Ζερμέν του Κάρλο Αντσελότι, έχει ταιριάξει αγωνιστικά με τον συμπατριώτη του Τιάγκο Σίλβα. Η Παρί διεκδικεί το πρωτάθλημα στην Γαλλία και θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Άλεξ αναμένεται να είναι βασικός απέναντι στην πρόκληση να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι.

Άριεν Ρόμπεν (Τσέλσι - Μπάγερν)

Ένας ακόμα παίκτης που έπαιξε στην Τσέλσι και τώρα αγωνίζεται στην Μπουντεσλίγκα φορώντας την φανέλα της Μπάγερν. Η έντονη κριτική που του ασκείται για κατάχρηση της μπάλας δεν μειώνει το γεγονός ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με 42 γκολ σε 73 ματς στην Μπουντεσλίγκα.

Η συνεργασία του με τους συμπαίκτες του ίσως να είναι το ζητούμενο απέναντι στην Γιουβέντους στα προημιτελικά, στο πιο ισορροπημένο ζευγάρι της κληρωτίδας.

Σεσκ Φάμπρεγας (Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα)

Ο Σεσκ Φάμπρεγας δεν έχει καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού στην Μπαρτσελόνα παρά το γεγονός ότι στατιστικά πετυχαίνει ένα γκολ κάθε τρία ματς στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Με την Άρσεναλ η αναλογία ήταν ένα γκολ κάθε έξι ματς και η φυγή του προκάλεσε αντιδράσεις στους φιλάθλους των "κανονιέρηδων".

Ο όρος "false 9" επινοήθηκε και αφορούσε την παρουσία του Φάμπρεγας στο EURO 2012 και την θέση του στο 4-6-0 που εφάρμοσε ο Ντελ Μπόσκε, χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό. Στην Μπαρτσελόνα συνήθως μπαίνει ως αλλαγή είτε ως μέσος είτε ως επιθετικός. Πιθανότατα απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν θα βρίσκεται στον πάγκο.

Ντέιβιντ Μπέκαμ (Μάντσεστερ Γ. - Παρί Σεν Ζερμέν)

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν χρειάζεται συστάσεις. Αρχικά η παρουσία του στην Παρί Ζεν Ζερμέν αντιμετωπίστηκε ως μία μεταγραφή με όρους μάρκετινγκ και όχι αγωνιστικούς. Ο Άγγλος έχει 5 συμμετοχές και συνεισφορά στην πορεία της Παρί προς το πρωτάθλημα, καθώς στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει ακόμα αγωνιστεί.

Αυτό πιθανότατα θα συμβεί απέναντι στην Μπαρτσελόνα θέλοντας να δείξει ότι παραμένει ακόμα ανταγωνιστικός.

Στο πρωτάθλημα των αστέρων
PHOTOGRAPH: ABACA / BARCROFT MED

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι - Γαλατάσαράι)

Η συμμετοχή του Ντρογκμπά στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Τσέλσι τον περασμένο Μάιο υπήρξε καθοριστική, με γκολ του Ιβοριανού τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην διαδικασία των πέναλτι. Η μεταγραφή του το καλοκαίρι στην Σανγκάϊ Σενχούα προκάλεσε έκπληξη.

Επέστρεψε στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λιγκ (λόγω οικονομικών προβλημάτων του Κινεζικού συλλόγου) με την φανέλα της Γαλατάσαράι προσθέτοντας έναν ακόμα πονοκέφαλο στον Ζοσέ Μουρίνιο.

Λούκα Μόντριτς (Τότεναμ - Ρεάλ Μαδρίτης)

Το γκολ του Λούκα Μόντριτς στο "Ολντ Τράφορντ" υπέγραψε την πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ εις βάρος της Μάντσεστερ Γ. Οι Άγγλοι ακόμα διαμαρτύρονται για την διαιτησία του Τσακίρ και την αποβολή του Νάνι.

Ο Κροάτης απάντησε με αυτό τον τρόπο στους επικριτές του καθώς είχε ψηφιστεί ως η χειρότερη μεταγραφή στην Πριμέρα Ντιβιζιόν μαζί με τον Άλεξ Σονγκ της Μπαρτσελόνα. Ο Μόντριτς θα συνεχίσει να αποτελεί "γρανάζι" στην μηχανή της Ρεάλ μέχρι το τέλος της σεζόν, ίσως όχι το πιο σημαντικό αλλά ορισμένες φορές αποφασιστικής σημασίας όπως αποδείχτηκε.

Χαβιέρ Μαστσεράνο (Λίβερπουλ - Μπαρτσελόνα)

Πριν την άφιξη του στην Μπαρτσελόνα ο Χαβιέρ Μαστσεράνο, είχε στην Λίβερπουλ τον ρόλο του αμυντικού μέσου. Στους "μπλαουγκράνα" αγωνίζεται ως αμυντικός δείχνοντας την ικανότητα του να παίζει σε περισσότερες από μία θέσεις. Υποτιμημένος αρχικά έχει εξελιχθεί σε αναντικατάστατο μέλος στην Μπαρτσελόνα.

Τσάμπι Αλόνσο (Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης)

Οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ αναπολούν τις ημέρες του Τσάμπι Αλόνσο στους "ρεντς" όταν αγωνίζονταν πίσω από τον Στίβεν Τζέραρντ μαζί με τον Χαβιέρ Μαστσεράνο. Αποχώρησε από το Άνφιλντ με προορισμό την Ρεάλ Μαδρίτης. Τα λεφτά των "μερένχες" δεν τον άφησαν ασυγκίνητο.

Ο Αλόνσο έχει σταθεροποιήσει την θέση του στην βασική 11αδα της Ρεάλ και με σειρά από εντυπωσιακές εμφανίσεις συνεχίζει να δικαιολογεί την φήμη ως ένας μέσος υψηλού επιπέδου. Στην ιεραρχία της "βασίλισσας" βρίσκεται πίσω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους μέσους στην Ευρώπη.

Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γ. - Ρεάλ Μαδρίτης)

H κορυφή ανήκει δικαιωματικά στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Το χειροκρότημα που δέχτηκε στο "Ολντ Τράφορντ" κατά την επιστροφή του με την φανέλα της Ρεάλ δείχνει την εκτίμηση προς το πρόσωπο του.

Στην Μάντσεστερ εξελίχθηκε από ταλαντούχος ποδοσφαιριστής σε αστέρα πρώτου μεγέθους χάρις στην φιλοδοξία του για διάκριση. Σε σεβασμό προς την Μάντσεστερ και τους οπαδούς της δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε απέναντι στην πρώην του ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ