ΣΤΗΛΕΣ

Συμπαίκτες Μέσι, Ρονάλντο, Σαμαράς!

Συμπαίκτες Μέσι, Ρονάλντο, Σαμαράς!

Διαβάστε τις συμπτώσεις που έχουν κοινό παρονομαστή την "χώρα των καγκουρό" και θα μπορούσαν να φέρουν τους Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Γιώργο Σαμαρά συμπαίκτες στην ίδια Εθνική ομάδα.

Η Αυστραλία αποτέλεσε μια χώρα που προσέλκυσε μεγάλο αριθμό μεταναστών από όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα την δεκαετία του '80 και μετά. Μια παράμετρος που σταδιακά βοήθησε και το ποδόσφαιρο της χώρας, καθώς σιγά - σιγά οι σύλλογοι έβαζαν στο ρόστερ τους παίκτες που είχαν γεννηθεί στην Αυστραλία αλλά κουβαλούσαν μαζί τους την ποδοσφαιρική κουλτούρα της Ευρώπης ή της Λατινικής Αμερικής.

Ακόμη και σήμερα βέβαια το πρωτάθλημα της Αυστραλίας δεν έχει καμία ιδιαίτερη δυναμική. Οι ομάδες προσπαθούν κατά καιρούς να δώσουν μια άλλη αίγλη αποκτώντας ευρέως γνωστούς παίκτες σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία, αλλά το πρόβλημα παραμένει στο γεγονός πως οποιοσδήποτε γηγενής ποδοσφαιριστής με προοπτικές, από πολύ μικρός πραγματοποιεί το άλμα για την Ευρώπη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Αυστραλούς πέρασε... ξυστά και τελικά δεν ακούμπησε. Μια σειρά συμπτώσεων λίγο έλειψε να αλλάξει την ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας αλλά τελικά δεν "έδεσε" το γλυκό. Πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο;

Με το γεγονός της συνύπαρξης των Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Γιώργου Σαμαρά στην Εθνική ομάδα της "χώρας των καγκουρό"! Μοιάζει απίθανο σενάριο αλλά δεν είναι και τόσο.

Ο πατέρας του Μέσι ήταν εργάτης σε εργοστάσιο, η μητέρα του καθαρίστρια και η οικονομική κρίση στην Αργεντινή τους ώθησε να ψάξουν το μέλλον τους στην Αυστραλία. Ήταν η εποχή που πάρα πολλοί από τους 13000 Αργεντίνους που ζουν σήμερα στην Αυστραλία (σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ κυρίως), αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στην χώρα.

Τελικά οι γονείς του Μέσι αποφάσισαν να παραμείνουν στο Ροζάριο και να μεγαλώσουν εκεί τα 4 παιδιά τους (Ροδρίγο, Ματίας και Μαρία τα τρία αδέρφια του Λιονέλ).

Αντίθετα ο Κριστιάνο Ρονάλντο είδε σε ηλικία 14 ετών τον παππού και την γιαγιά του να παίρνουν το αεροπλάνο για το Περθ το 1999, όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα. Η υπόλοιπη οικογένεια εντέλει δεν ακολούθησε, οπότε η Αυστραλία "έχασε" έναν ακόμη σούπερ σταρ μετά τον Μέσι.

Στην... παραλίγο παρέα τους, έρχεται να προστεθεί και ο δικός μας Γιώργος Σαμαράς. Ο 29χρονος Έλληνας κυνηγός είναι εγγονός ενός εκ των ιδρυτών της South Melbourne Soccer Club και ο πατέρας του Γιάννης, φόρεσε για μια χρονιά, το 1988, τη φανέλα του συλλόγου.

Ωστόσο η οικογένεια επέστρεψε στην Ελλάδα και έτσι όταν γεννήθηκε ο Γιώργος, πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον ΟΦΗ, πριν ακολουθήσουν οι Χέρενφέν, Μάντσεστερ Σίτι και Σέλτικ.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο σταρ - ηγέτης της Αργεντινής, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ανάλογο ρόλο στην Πορτογαλία και ο Γιώργος Σαμαράς αποτελεί τον ποιοτικότερο ίσως ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας.

Η ποδοσφαιρική ιστορία τους -και ενδεχομένως αυτή της Αυστραλίας-, πιθανότατα θα είχε διαφορετική εξέλιξη εφόσον η μοίρα τους είχε ενώσει με τα πρασινοκίτρινα της "χώρας των καγκουρό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ