ΣΤΗΛΕΣ

Σύνταξη 995 ευρώ για τον... Πελέ!

Σύνταξη 995 ευρώ για τον... Πελέ!
Πελέ-Βραζιλία

Ο Πελέ αποκάλυψε ότι από τον περασμένο Οκτώβριο λαμβάνει σύνταξη από το κράτος, ύψους 995 ευρώ!

Εκεί, το πρώην "μαύρο διαμάντι" του παγκοσμίου ποδοσσφαίρου αποκάλυψε ότι: αποσύρθηκε επίσημα απο την αθλητική σκηνή τον Οκτώβριο του 2008, 31 χρόνια μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, λαμβάνει πλέον από το κράτος σύνταξη ύψους 3.000 ρεάις το μήνα (που αντιστοιχούν σε 995 ευρώ), είναι ελεύθερος αλλά έχει πολλές φίλες, ενώ ονειρεύεται να πιει και έναν καφέ με τον Μπάρακ Ομπάμα όπως έχει κάνει και με τους αρκετούς προκατόχους του στον Λευκό Οίκο.
"Πέρα από τη σύνταξη που παίρνω ήδη από τον Οκτώβριο, πληρώνω την μισή τιμή του εισιτηρίου στον κινηματογράφο ενώ μπορώ να μπαίνω τσάμπα στα λεωφορεία", τόνισε με αρκετή δόση χιούμορ ο Πελέ, για συνεχίσει:

"Δεν έγινα πλούσιος χάρη στη μπάλα γιατί στην εποχή μου δεν κέρδιζαν οι παίκτες πολλά χρήματα. Τα χρήματα τα έκανα όταν σταμάτησα να παίζω, και αν τα εγγόνια μου ξέρουν πως να διαχειριστούν την περιουσία μου τότε δεν θα χρειαστεί να δουλέψουν στη ζωή τους".

Ο κατά πολλούς κορυφαίος παίκτης που έχει αναδείξει ποτέ η "στρογγυλή Θεά" μίλησε επίσης για τον... Μπάρακ Ομπάμα: "Του έστειλα ένα mail συγχαρητηρίων και μου έστειλε απάντηση ότι θέλει πραγματικά να έχει καλή συνεργασία με τη Βραζιλία.

Όταν ο Ομπάμα θα έχει ηρεμήσει λίγο και δεν θα έχει τόση πίεση, θα περάσω από εκεί για να πιω έναν καφέ μαζί του, όπως έκανα και στο παρελθόν με τους Κένεντι, Νίξον και Κλίντον".

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με τη "σελεσάο" υποστήριξε επίσης με έμφαση πως ο "Πελέ είναι αθάνατος" και ότι ως άνθρωπος δε φοβάται τα γηρατειά και το θάνατο. "Κάνω γυμναστική για να διατηρήσω το βάρος μου στα 78 κιλά, το ίδιο που είχα και όταν έπαιζα, δεν βάφω τα μαλλιά μου και είμαι μόνος, αν και έχω πολλές φίλες".

Να σημειωθεί ασφαλώς ότι πέρα από τη σύνταξη που παίρνει από το κράτος, ο Πελέ έχει μεγάλα έσοδα από τις διαφημιστικές καμπάνιες στις οποίες συμμετέχει, ενώ είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής της χώρας που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2014.










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ