ΣΤΗΛΕΣ

Τα 11 "χρυσά βατόμουρα"!

Τα 11 "χρυσά βατόμουρα"!
Ντίντα-Μίλαν

Αγγλική ιστοσελίδα έφτιαξε την πιο αποτυχημένη "ενδεκάδα" της σεζόν 2007-08 για το ιταλικό πρωτάθλημα!

Με αφορμή το πέσιμο της αυλαίας στο Καμπιονάτο, η αγγλική ιστοσελίδα Goal.com έκανε ένα ιδιότυπο αφιέρωμα, παραθέτοντας την χειρότερη ενδεκάδα της σεζόν, η οποία απαρτίζεται από παίκτες που έκαναν ένα καθόλα απογοητευτικό πρωτάθλήμα. Μίλαν και Γιουβέντους έχουν την τιμητική τους στη λίστα, καθώς έχουν "τροφοδοτήσει" την ενδεκάδα με 2 παίκτες της η κάθε μία, ενώ εντύπωση προκαλούν τα καυστικά σχόλια του συγκεκριμένου συντάκη.

Απολαύστε τη χειρότερη ενδεκάδα της Ιταλίας μέσα από τα "μάτια" της συγκεκριμένης ιστοσελίδας:


1. Νέλσον Ντίντα (Μίλαν):
Ο "παππούς" Μπαλότα της Λάτσιο μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ιδιαίτερα τυχερό που δεν επιλέχτηκε, όμως θα έπρεπε να είναι ένας ο νικητής για τη θέση του γκολκίπερ.

Το "θέατρο" που έκανε ο Ντίντα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Σέλτικ ήταν μία ντροπιαστική πράξη από τον ίδιο, ενώ έκανε και καταστροφικά λάθη, όπως στο ματς του πρώτου γύρου με την Ίντερ, που τον έκανε να χάσει τη θέση από την ενδεκάδα στο ξεκίνημα του 2008. Αναμένεται να αποχωρήσει από τους "ροσονέρι" το καλοκαίρι.



2. Φερνάντο Κόουτο (Πάρμα): Για να έμενε η Πάρμα στην μεγάλη κατηγορία, χρειαζόταν "καθαρό μυαλό". Αντίθετα όμως τελείωσε τη σεζόν με 11 κόκκινες κάρτες, αριθμός ρεκόρ στην Ιταλία για φέτος.

Ο έμπειρος Φερνάντο Κόουτο θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα για τους υπόλοιπους, όμως πήρε 2 κόκκινες κάρτες, μία μάλιστα από αυτές για χτύπημα εκτός φάσης στον Τζόρτζιο Κιελίνι. Το αποτέλεσμα ήταν να στερήσει την ομάδα του από μία σημαντική βοήθεια στα τελευταία κρίσιμα ματς.



3. Σάντσες Κριμπάρι (Λάτσιο): Η Λάτσιο δέχτηκε 51 τέρματα τη φετινή σεζόν, δείγμα της τραγικής άμυνάς της. Ο Κριμπάρι είναι εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ είναι ένας αφοσιωμένος παίκτης που δίνει το 100%, όμως μερικές φορές είναι εκτός παιχνιδιού.

Η συνεργασία του με τον Γουλιέλμο Στεντάρντο στο πρώτο μισό της σεζόν θύμισε αυτή του Μπουμσόνγκ με τον Μπραμπλ στη Νιούκαστλ μερικά χρόνια πριν, ενώ τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν και πολύ μετά την παραχώρηση του Στεντάρντο στη Γιουβέντους (με τη μορφή δανεισμού) τον Ιανουάριο.



4. Μάρκο Ματεράτσι (Ίντερ): Ο "Μάτριξ" ξεκίνησε τη σεζόν ως ένας από τους κορυφαίους σέντερ-μπακ στον κόσμο, μετά από 12 υπέροχους μήνες που είχε κάνει με την Ιταλία και την ομάδα του. Μετά από έναν τραυματισμό που τον άφησε για αρκετούς μήνες εκτός σεζόν, επέστρεψε στην ομάδα της Ίντερ, η οποία κυριαρχούσε απόλυτα στη Serie A.

Η άσχημη απόδοση του Ματεράτσι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάρρευση της Ίντερ. Θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο μοιραίος για την ομάδα του (δεν της στοίχισε τελικά καθώς κέρδισε την Πάρμα στην τελευταία αγωνιστική), καθώς πήρε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του Χούλιο Κρους για να εκτελέσει αυτός το πέναλτι κόντρα στη Σιένα, με τον Μάνινγκερ να τον νικάει από τα 11 βήματα την 37η αγωνιστική.



5. Σέρχιο Αλμιρόν (Γιουβέντους): Η Γιουβέντους δαπάνησε το ποσό των 9 εκ.ευρώ το περασμένο καλοκαίρι για να τον αποκτήσει από την Έμπολι, περίοδο που τον αποκαλούσαν "νέο Σεμπαστιάν Βερόν".

Δυστυχώς δεν ήταν οι ποδοσφαιρικές ικανότητες του 27χρονου που έλαμψαν στον αγωνιστικό χώρο του Τορίνου, αλλά το καραφλό του κεφάλι. Έπαιξε σε μόλις 9 παιχνίδια πρωταθλήματος, παραχωρήθηκε δανεικός τον Ιανουάριο στη Μονακό, ενώ θα πουληθεί σίγουρα αυτό το καλοκαίρι.



6. Τιάγκο Μέντες (Γιουβέντους): Ο Πορτογάλος διεθνής ήταν ένα ακόμα διαφημισμένο μεταγραφικό απόκτημα της Γιουβέντους από τη Λιόν, με τους "μπιανκονέρι" να ευελπιστούν ότι θα τους δώσει δύναμη στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Σύντομα όμως έγινε προφανές πως ο Τιάγκο είχε μικρότερη προσωπικότητα από ένα...τούβλο. Μόλις 10 εμφανίσεις πραγματοποίησε στην Serie A, και αυτές μήπως και ανέβει η τιμή αυτό το καλοκαίρι στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.



7. Μάουρο Εσπόζιτο (Ρόμα): Αυτό που συνέβη στον Εσπόζιτο στη Ρώμη είναι πραγματικό μυστήριο. Έφτασε στην "αιώνια πόλη" μετά από διαδοχικές εντυπωσιακές σεζόν με τη φανέλα της Κάλιαρι, όμως παρά το γεγονός ότι δεν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού, είχε μόλις 8 παρουσίες στη Serie A, ενώ σε κανένα από αυτά δεν ξεκίνησε ως βασικός. Όλα αυτά για έναν παίκτη που μετράει μάλιστα έξι συμμετοχές με την Εθνική Ιταλίας.

8. Έμερσον (Μίλαν): Ο Βραζιλιάνος ήταν κάποτε ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς μέσους στον κόσμο, όμως στο ποδόσφαιρο υπάρχει μία διαχωριστική ηλικιακή γραμμή, που όταν την ξεπερνάς σημαίνει ότι έχεις πάρει την κάτω βόλτα. Προφανώς ο Αντριάνο Γκαλιάνι δεν το είδε αυτό, με αποτέλεσμα να αποκτήσει τον παίκτη από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Έμερσον δεν ήταν ποτέ ο γρηγορότερος παίκτης στον κόσμο, όμως είναι σίγουρο πως ακόμη και ο Πίτερ Ρίντ, 22 χρόνια μετά από την "καταδίωξη" του Ντιέγκο Μαραντόνα στον προημιτελικό του Μεξικού το '86, θα ξεπερνούσε περνούσε στο σπριντ τον Βραζιλιάνο. Ο 'Έμερσον έπαιξε σε μόλις 15 παιχνίδια της Serie A, ενώ ξεκίνησε σε μόλις έξι από αυτά.



9. Κριστιάν Βιέρι (Φιορεντίνα): Ο Βιέρι και ο Έμερσον έχουν πολλά κοινά. Αμφότεροι φόρεσαν τη φανέλα της Γιουβέντους, αμφότεροι ήταν κάποτε παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Το σημαντικότερο όμως, και οι δύο φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν.

Ο Βιέρι μπορεί να σκόραρε έξι φορές στο πρωτάθλημα και μερικές ακόμα στο Κύπελλο UEFA, η αλήθεια όμως είναι πως αποτελεί θλιβερό θέαμα όταν κάνεις συγκρίσεις με παλιές στιγμές δόξας του. Βαρύς, άγαρμπος και δυσκίνητος, είχε την πιο σκοτεινή του στιγμή όταν έχασε το πέναλτι στον ημιτελικό Κυπέλλου UEFA κόντρα στη Ρέιντζερς.



10. Ντιέγκο Τριστάν (Λιβόρνο): Η Λιβόρνο "πίστεψε" στον Ντιέγκο Τριστάν, ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Κριστιάνο Λουκαρέλι, όμως δεν τα κατάφερε ποτέ. Ο Ισπανός είχε αποτύχει την προηγούμενη σεζόν στη Μαγιόρκα, ενώ επανέλαβε το "κατόρθωμά" του στη Μαγιόρκα. Δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ σε 21 εμφανίσεις του, με αποτέλεσμα η ομάδα της Τοσκάνης να υποβιβαστεί.

11. Χοακίν Λαριβέι (Κάλιαρι): Καμιά φορά συμβαίνουν και θαύματα. Την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τη Ρετζίνα, πέτυχε το παρθεντικό του τέρμα στη σεζόν, μετά από εννέα μήνες προσπάθειας.

Ο Αργεντινός αποκτήθηκε από την Ουρακάν το περασμένο καλοκαίρι ως αντικαταστάτης του Σουάζο, ενώ τον συνόδευε η φήμη του "νέου Γκαμπριέλ Μπατιστούτα". Με τον ρυθμό που πηγαίνει ο Λαριβέι, χρειάζεται να περάσουν 213 χρόνια για να φτάσει τον αριθμό των τερμάτων που πέτυχε στην Ιταλία ο θρυλικός Μπατιστούτα.























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ