Οι θρυλικές Ευρωκούπες και οι χαμένες ευκαιρίες
Με αφορμή τα 90ά γενέθλια του Ολυμπιακού, το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει όλους τους ευρωπαϊκούς τελικούς του συλλόγου. Οι θρυλικές Ευρωκούπες και οι χαμένες ευκαιρίες (VIDEOS).
Συμπληρώθηκαν 90 χρόνια θρυλικής διαδρομής. Ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος, το καμάρι εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, έχει σήμερα τα γενέθλιά του. Ήταν 10 Μαρτίου 1925, όταν στην ταβέρνα του Μοίρα στον Πειραιά πήρε "σάρκα και οστά" το όνειρο της δημιουργίας του Συνδέσμου, που έμελλε να αλλάξει για τα καλά τον αθλητικό χάρτη της χώρας.
Ο Ολυμπιακός, πρωταγωνίστησε από την πρώτη στιγμή σε διάφορα αθλήματα, δεν ήταν μόνο το ποδόσφαιρο. Στο πέρασμα των ετών, το όνομά του άρχισε να γίνεται γνωστό και εκτός συνόρων, δημιουργώντας θριάμβους σαν παραμύθια, όπως λέει ένας στίχος του πρώτου ύμνου του συλλόγου.
Την "ερυθρόλευκη" τροπαιοθήκη κοσμούν εκατοντάδες τίτλοι σε διαφορετικά σπορ, ορισμένοι εξ αυτών ευρωπαϊκοί. Το Sport24.gr, κάνει φλας μπακ και θυμίζει τους ευρωπαϊκούς τελικούς του Ολυμπιακού σε όλα τα ομαδικά σπορ. Άλλοτε το αποτέλεσμα ήταν θριαμβευτικό και άλλοτε όχι.
Μπάσκετ (Έξι τελικοί, τρία ευρωπαϊκά)
Ολυμπιακός - Μπανταλόνα 57-59
Ο πρώτος τελικός Πρωταθλητριών στο μπάσκετ ήταν με αντίπαλο την Μπανταλόνα στο Final-4 του Τελ Αβίβ την σεζόν 1993-94. Ο Ολυμπιακός του Γιάννη Ιωαννίδη είχε περάσει τον σκόπελο του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό με 77-72, ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και προηγήθηκε με 57-50 στα 8,5 λεπτά πριν το τέλος. Μέχρι το φινάλε του ματς δεν πέτυχε άλλο πόντο, δέχτηκε τρίποντο-μαχαιριά από τον Κορνίλιους Τόμσον, ο Ζάρκο Πάσπαλι είχε 3/10 βολές και η Κούπα κατέληξε στους Καταλανούς με 59-57.
Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 73-61
Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο Final-4 στην Σαραγόσα και στον ημιτελικό νίκησε τον Παναθηναϊκό με 58-52. Αντίπαλος στον τελικό ήταν η αχτύπητη Ρεάλ Μαδρίτης του Σαμπόνις και του Αρλάουκας και μοιραία ήρθε η ήττα με 73-61. Η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη, είχε στο ρόστερ της παικταράδες όπως ο Σάσα Βολκόφ και ο Έντι Τζόνσον, αλλά επί ισπανικού εδάφους δεν μπόρεσε να κοντράρει την "Βασίλισσα" και έμεινε με την γλυκόπικρη γεύση της διεκδίκησης του τροπαίου.
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 73-58
Με την τρίτη, ο Ολυμπιακός στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης. Η ανεπανάληπτη ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που έκανε το τρεμπλ εκείνη τη σεζόν (1996-97), διέλυσε στον τελικό την Μπαρτσελόνα με 73-58 και σήκωσε το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Με τον Ντέιβιντ Ρίβερς μπροστάρη, τον Φασούλα, τον Σιγάλα, τον Τόμιτς, τον Τάρλατς και τους άλλους "ερυθρόλευκους" άσους, οι Πειραιώτες σήκωσαν το τρόπαιο και έγραψαν ιστορία. Στον ημιτελικό, είχαν νικήσει την Ολίμπια Λιουμπλιάνας και με τους "μπλαουγκράνα" στην συνέχεια έκαναν... πάρτι.
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 86-68
Έπρεπε να περάσουν 13 χρόνια για να βρεθεί ξανά σε τελικό ο Ολυμπιακός. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν στον πάγκο, η ομάδα είχε τον Κλέιζα, τον Τσίλντρες, τον Τεόντοσιτς, τον Βούιτσιτς, τον Χαλπερίν και στον ημιτελικό του Final-4 του Παρισιού απέκλεισε στην παράταση την Παρτιζάν. Στον τελικό, υπέκυψε στην ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα, χάνοντας εύκολα με 86-68 από το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 61-62
Μπορεί στη Ρώμη να έγραψε ιστορία, αλλά στην Πόλη ήταν ΕΠΟΣ. Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των φίλων του, έχοντας και πάλι τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο του, πέτυχε το απόλυτο μπασκετικό θαύμα το 2012 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Γιόνας Καζλάουσκας. Οι Ρώσοι ήταν το απόλυτο φαβορί, προηγήθηκαν με 53-34 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά εκείνη η ομάδα του Σπανούλη, του Πρίντεζη, του Λο, του Χάινς, του Ντόρσεϊ, του Παπανικολάου, του Μάντζαρη και των υπολοίπων παιδιών δεν επρόκειτο να τα παρατήσει. Κάνοντας μια μυθική ανατροπή και με το... πεταχτάρι του "Πρι" στα 0,7'' από το τέλος, κατέκτησε το δεύτερο ευρωπαϊκό.
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 100-88
Τον επόμενο χρόνο, ήταν η στιγμή για το "back to back", κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ελληνική ομάδα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν πλέον στο πηδάλιο, οι Περπέρογλου και Πάουελ στο ρόστερ και η "ερυθρόλευκη" αρμάδα έπαιξε total μπάσκετ στο Final-4 του Λονδίνου και κατέκτησε την τρίτη της Ευρωλίγκα. Το 69-52 του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ ήταν απλά τα... προεόρτια για ό,τι θα ακολουθούσε στον τελικό. Εκεί, η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε με 27-10 στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική. Ο Ολυμπιακός πέτυχε 90 πόντους σε τρεις περιόδους και διέλυσε τους Ισπανούς με 100-88, φτάνοντας στο βαρύτιμο τρόπαιο.
Βόλεϊ Ανδρών (Έξι τελικοί, δυο ευρωπαϊκά)
Ολυμπιακός - Μεσατζέρο Ραβένα 0-3 σετ
Η εκπληκτική ομάδα του Γιάννη Λάιου με τους Μουστακίδη, Τριανταφυλλίδη, Αμαριανάκη, Ντράγκοβιτς, Φάκα, Καζάζη και άλλους, διέλυσε με 3-0 σετ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό του Final-4 του 1992 που έγινε στο ΣΕΦ και πέρασε στον τελικό, όπου και αντιμετώπισε την πανίσχυρη, Μεσατζέρο Ραβένα. Οι Πάβι, Βούλο, Φόμιν, Γκαρντίνι, Κίραλι, Τίμονς συνέθεταν μια "φονική" ομάδα, ενώ οι Πειραιώτες έχασαν στην προθέρμανση τον Βίλντε. Οι Ιταλοί του Ντανιέλε Ρίτσι ήταν ανώτεροι και σε ένα κατάμεστο από 16.500 θεατές Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επιβλήθηκαν με 3-0 σετ, φτάνοντας στο τρόπαιο.
Ολυμπιακός - Μπάγερ Βούπερταλ 3-2 σετ
Την σεζόν 1995-96, το Final-4 του Κυπέλλου Κυπελλούχων διεξήχθη στο ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός στον τελικό, ανήμερα των γενεθλίων του (10/3/96), αντιμετώπισε την γερμανική, Μπάγερ Βούπερταλ. Με τους Κουβανούς του σε μεγάλη βραδιά (Ερνάντες και Σάντσες), τον Ντράγκοβιτς, τον Γκιούρδα, τον Τσακιρόπουλο, τον Μουστακίδη και τους υπόλοιπους να τα δίνουν όλα και τον κόσμο να... σπρώχνει τους παίκτες, γεμίζοντας κάθε γωνιά του Σταδίου, οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 3-2 σετ και κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ήταν το παρθενικό για τον Ολυμπιακό σε οποιοδήποτε τμήμα, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι το τελευταίο του.
Ολυμπιακός - Άλπιτουρ Τράκο Κούνεο 0-3 σετ (δυο σερί χρονιές)
Δυο συνεχόμενες σεζόν (1996-97 και 1997-98), ο Ολυμπιακός έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, χάνοντας ισάριθμες από την Άλπιτουρ Τράκο Κούνεο με 3-0 σετ. Την πρώτη σεζόν, επιβλήθηκε της Μπερλίν στον ημιτελικό με 3-1 σετ και την δεύτερη της Καστέλο ντε Μάια με 3-0. Οι Ιταλοί όμως διέθεταν την εμπειρία και την κλάση, καταβάλλοντας την αντίσταση της ελληνικής ομάδας, που διέθετε πάντως εξαιρετικές μονάδες (Έλληνες και ξένους) και είχε στον πάγκο στον Ιταλό, Τζιαν Πάολο Μοντάλι.
Ολυμπιακός - Λούμπε Μπάνκα Ματσεράτα 1-3 σετ
Τη σεζόν 2001–02, ο Ολυμπιακός του Ντανιέλε Ρίτσι θα πραγματοποιήσει μια εκπληκτική πορεία στο Champions League, φτάνοντας στο Final4 του Οπόλε (Πολωνία). Εκεί αντιμετώπισε στον ημιτελικό την πολωνική Μόστοσταλ, την οποία κέρδισε με 3–1 σετ, όμως υπέστη διάστρεμμα ο Μάριος Γκιούρδας και δεν έπαιξε στον τελικό με τη Λούμπε Μπάνκα Ματσεράτα, η οποία είχε αποκλείσει στον άλλο ημιτελικό τον Ηρακλή. Τελικά, ύστερα από σκληρό ματς, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες (με το σκορ στο 1–1, το τρίτο κρίσιμο σετ πήγε στη Ματσεράτα με 29–27) η ιταλική ομάδα κατάφερε νε νικήσει με 3–1 σετ. Ήταν η δεύτερη συμμετοχή του Ολυμπιακού στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ολυμπιακός - Ορτέκ Νεσελάντε 3-0 σετ
Την περίοδο 2004–05, προσελήφθη ο Αργεντίνος προπονητής, Κλαούντιο Κουέγιο και η ομάδα τον πολύπειρο διαγώνιο και αρχηγό της εθνικής Αργεντινής, Μάρκος Μιλίνκοβιτς. Ο Ολυμπιακός, επικράτησε στο κατάμεστο ΣΕΦ της ολλανδικής, Όρτεκ Νεσελάντε, του Πίτερ Μπλανζέ, με 3–0 σετ (25–23, 25–18, 25–23) στον τελικό του Final-4 του Κυπέλλου Κυπελλούχων (Top Teams Cup) και κατέκτησε τον δεύτερο ευρωπαϊκό του τίτλο μέσα σε αποθέωση από χιλιάδες φίλους του που βρέθηκαν στο ΣΕΦ.
Πόλο Ανδρών - Γυναικών (Έξι τελικοί, δυο ευρωπαϊκά)
Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 7-6, 6-8
Την σεζόν 1996-97, ο Ολυμπιακός του Μίλε Νάκιτς θα καταφέρει να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης. Στον διπλό τελικό της διοργάνωσης, αντιμετώπισε την ουγγρική, Φερεντσβάρος. Επικράτησε με 7–6 στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα, αλλά ηττήθηκε με 6–8 στην Βουδαπέστη στον επαναληπτικό τελικό και δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο.
Ολυμπιακός - Μλάντοστ 4-13, 10-6
Στον πάγκο της ομάδας την σεζόν 1998-99 ήταν ο Νίκολα Στάμενιτς, ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές στην ιστορία του αθλήματος και κατάφερε να στείλει τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όπου αντίπαλος ήταν η κροατική, Μλάντοστ (ήττα 13-4 στο Ζάγκρεμπ, νίκη 10–6 στην Αθήνα). Στον ημιτελικό της διοργάνωσης, η ελληνική ομάδα είχε αποκλείσει την ιταλική, Φιορεντίνα, των Στέφανο Τεμπέστι, Μπόρις Πόποβιτς και Ντμίτρι Γκορσκόφ πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη με 10–3 στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στον Πειραιά.
Ντουμπρόβνικ - Ολυμπιακός 8-7
Ο Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς στον πάγκο (2001-02) και Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία, αφού και γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίθηκε στον τελικό του Champions League. Στον ημιτελικό του Final-4 του Ντουμπρόβνικ κέρδισε την πανίσχυρη ιταλική, Ποζίλιπο με 7–6 και πέρασε στο μεγάλο τελικό. Εκεί, αντιμετώπισε τη γηπεδούχο, Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, σε έναν δραματικό αγώνα που κρίθηκε από ένα εξόφθαλμο διαιτητικό λάθος του Σλοβένου διαιτητή, Μαργκέτα, ο οποίος ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ (σφυρίζοντας επιθετικό φάουλ) του Χατζηθεοδώρου 4'' πριν από τη λήξη, γκολ που θα έκανε το σκορ 6–5 υπέρ της ομάδας του Πειραιά και θα της έδινε τον τίτλο. Τελικά, το παιχνίδι πήγε σε παράταση και ο Ολυμπιακός, δεχόμενος γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης, έχασε τον τελικό με 8-7.
Ολυμπιακός - Χόνβεντ 9-7
Τα ηνία της ομάδας για τη σεζόν 2001–02 ανέλαβε ο Ούγγρος, Ζόλταν Κάσας. Το ρόστερ ενισχύθηκε με τους Θοδωρή Καλακώνα, Νίκο Δεληγιάννη και με τον Σέρβο, Πέταρ Τρμπόγεβιτς. Ο Ολυμπιακός έγινε η μοναδική ελληνική ομάδα που κέρδισε το Πρωτάθλημα Ευρώπης και το Σούπερ Καπ Ευρώπης στη Βουδαπέστη, νικώντας δύο κορυφαίες ουγγρικές ομάδες μέσα στην έδρα τους: την Χόνβεντ με σκορ 9–7 στον τελικό του Champions League και την Βάσας με 6–5 στον τελικό του Super Cup. Ήταν 25 Μαΐου 2002, όταν οι "ερυθρόλευκοι" στέφθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ στον ημιτελικό επιβλήθηκαν με 8-5 της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.
Ολυμπιακός - Ρόμα 9-10
Την σεζόν 2007-08, η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού έφτασε στον τελικό του LEN Trophy και είχε μια "χρυσή" ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο. Τελικά, δεν τα κατάφερε στον τελικό και ηττήθηκε από την ιταλική, Ρόμα, στις λεπτομέρειες με 10-9. Στον ημιτελικό, τα κορίτσια είχαν νικήσει με 13-12 την ΟΣΚ Βουδαπέστης.
Ολυμπιακός - Φιρέντσε 10-9
Ένας ανεπανάληπτος θρίαμβος πέρυσι (2014) για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη. Οι "ερυθρόλευκες γοργόνες", αφού πρώτα υπέταξαν στον ημιτελικό του Final-4 του LEN Trophy με 8-5 τη ρωσική, Κίνεφ Κίρισι, έδειξαν τεράστια αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα στον τελικό, επικρατώντας με 10-9 της ιταλικής, Φιρέντσε. Η Μπρόνγουεν Νοξ σκόραρε το νικητήριο γκολ 24'' πριν τη λήξη του αγώνα. Η Αυστραλέζα, έκλεψε τη μπάλα και αφού διέσχισε μόνη της όλη την πισίνα, πέτυχε ένα μνημειώδες γκολ με λόμπα πάνω από την τερματοφύλακα της ιταλικής ομάδας. Η αρχηγός, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας με τέσσερα γκολ, ενώ από δυο πέτυχαν η Μπάρμπαρα Μπούικα, η Μπρόνγουεν Νοξ και η Μαργαρίτα Πλευρίτου. Η Άλκηστη Αβραμίδου αγωνίστηκε σε όλο τον τελικό με σπασμένα δάχτυλα, τραυματισμό που αποκόμισε στις πρώτες φάσεις του αγώνα.
Ελληνορωμαϊκή πάλη Ανδρών
Ολυμπιακός - Βιντίγια 4-2
Την πρώτη θέση στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Cela Cup που διεξήχθη στην πόλη Σρέντζανιν της Σερβίας το 2006 κατέκτησε η ομάδα ελληνορωμαϊκής πάλης του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι", στον τελικό του Cela Cup, επικράτησαν 4-2 της κροατικής, Βιντίγια, κατακτώντας τον τίτλο. Με προπονητή τον Σάββα Κούζηλο, τις νίκες της ομάδας πέτυχαν οι Ντράγκοσλαβ Μπράνκοφ (2-1 τον Ντάλιμπαρ Γέρετς στα 55 κιλά), Χρήστος Γκίκας (2-0 τον Πέταρ Ζόρετς στα 66 κιλά), Ξενοφών Κουτσιούμπας (2-1 τον Μίτια Σέντμσκ στα 120 κιλά) και Γιώργος Κουτσιούμπας (2-1 τον Ντένι Λίπιτς στα 96 κιλά).
Το Super Cup, ο Τζόρνταν, το Διηπειρωτικό και το Βαλκανικό
Ολυμπιακός - Βάσας 6-5 (πόλο)
Μετά τον θρίαμβο επί της Χόνβεντ, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την ουγγρική, Βάσας, στον τελικό του Super Cup Ευρώπης και πάλι στην Βουδαπέστη. Οι Μαγυάροι είχαν αστέρια στις τάξεις τους όπως τους Νόρμπερτ Μάνταρας, Τάμας Βάργκα, Ντάνιελ Βάργκα και Άνταμ Στάινμετζ, αλλά οι Πειραιώτες κατάφεραν να επικρατήσουν με 6-5 και να στεφθούν Υπερ-πρωταθλητές Ευρώπης, αποδεικνύοντας πως είχαν την καλύτερη ομάδα εκείνη την χρονιά.
Ολυμπιακός - Σικάγο Μπουλς - 78-104 (μπάσκετ)
Στο Παρίσι διεξήχθη το Mc Donald's το 1997, όπου συμμετείχε και ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός. Η ομάδα του Ίβκοβιτς, νίκησε στον ημιτελικό την Ατένας Κόρδοβα με 89-86 και προκρίθηκε στον τελικό, όπου αντίπαλος ήταν η μυθική ομάδα των Σικάγο Μπουλς του Φιλ Τζάκσον. Οι Μάικλ Τζόρνταν, Σκότι Πίπεν και λοιποί αστέρες των "ταύρων" απέναντι στους "ερυθρόλευκους" που ζούσαν στιγμές μοναδικές, αντιμετωπίζοντας την καλύτερη ομάδα στον μπασκετικό πλανήτη εκείνη την περίοδο. Ένα ματς-ορόσημο στην ιστορία του Ολυμπιακού, αφού απέναντι ήταν ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών, ο MJ.
Ολυμπιακός - Πινέιρος Σκάι 81-70, 86-69 (μπάσκετ)
Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της σεζόν 2013-14, αντιμετώπισε σε διπλά ματς την βραζιλιάνικη, Πινέιρος Σκάι, για το Διηπειρωτικό Κύπελλο και κατάφερε να τη νικήσει και τις δυο με περίσσια ευκολία. Στο πρώτο παιχνίδι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε με 81-70, ενώ ακόμα πιο εύκολα επιβλήθηκε στο δεύτερο με 86-69, κατακτώντας το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία.
Ολυμπιακός - Λέφσκι Σόφιας 1-0, 0-1, 1-0 (ποδόσφαιρο)
Το Βαλκανικό Κύπελλο Συλλόγων 1961-63 ήταν το 2ο Βαλκανικό Κύπελλο συλλόγων ποδοσφαίρου και μετείχαν οκτώ σύλλογοι των βαλκανικών κρατών. Διεξήχθη σε δύο ομίλους, με βαθμολογία και οι νικητές αγωνίστηκαν στον τελικό. Το Κύπελλο κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Η διοργάνωση ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 1961 και τελείωσε το Σεπτέμβριο του 1963, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η επόμενη. Η Γαλατάσαραϊ αποσύρθηκε από τη διοργάνωση, έχοντας παίξει μόνο δυο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, στα οποία ηττήθηκε με 1-0 στο Στάδιο Καραϊσκάκη και έφερε 1-1 εντός έδρας. Τα αποτελέσματα των δυο αγώνων δεν υπολογίστηκαν στην τελική βαθμολογία. Χρειάστηκαν τρεις αγώνες για να αναδειχθεί Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός, αφού νίκησε στον πρώτο τελικό με 1-0 τη βουλγάρικη, Λέφσκι Σόφιας (Γιώργος Σιδέρης, 37'), έχασε με το ίδιο σκορ στη ρεβάνς (Ιορντάνοφ 20') και στον τρίτο τελικό ξεκαθάρισαν όλα και με 1-0 χάρη σε γκολ του Δημήτρη Στεφανάκου (87') η Κούπα έγινε "βάφτηκε" ερυθρόλευκη.