ΣΤΗΛΕΣ

To ακυρωθέν γκολ του... αιώνα!

To ακυρωθέν γκολ του... αιώνα!
Φούτσαλ-Ισπανία-Ρωσία

Απίστευτο: Διαιτητής δεν μέτρησε πε-ντα-κά-θα-ρο γκολ από... πέναλτι της Ισπανίας στο Ευρ.Πρωτάθλημα (video)!

Αιτία για αυτό ήταν ο Γάλλος διαιτητής Πασκάλ Φριτζ, ο οποίος στην εκτέλεση του 5ου και τελευταίου πέναλτι από τον αρχηγό των Ιβήρων Τσάβι Ροντρίγκες πήρε μία α-πί-στευ-τη απόφαση που παραλίγο να "τινάξει στον αέρα" τον προημιτελικό (0-0 το σκορ στην κανονική διάρκεια του ματς).
Και αυτό γιατί ενώ ο αρχηγός της Ισπανίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρώσου γκολκίπερ Σεργκέι Ζούεφ και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά, οι παίκτες και το προπονητικό τιμ της Ισπανίας (που είχαν γίνει εν τω μεταξύ ένα κουβάρι μέσα στους πανηγυρισμούς) διαπίστωσαν ότι ο διαιτητής είχε ακυρώσει το γκολ (!) θεωρώντας πως η μπάλα δεν είχε περάσει ποτέ τη γραμμή του τέρματος.

Μάταια ήταν η προσπάθεια των ανθρώπων της τετράκις πρωταθλήτριας Ισπανίας να αλλάξουν άποψη στον Γάλλο ρέφερι, με το τραγικό της υπόθεσης να είναι πως παρότι υπήρχε μόνιτορ στη γραμματεία και ξαναείδαν την εκτέλεση, η γραμματεία αποδέχτηκε την πρωτοφανή απόφαση του διαιτητή.

Ευτυχώς, αποδόθηκε στη συνέχεια ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με τον γκολκίπερ των Ισπανών Λουίς Αμάντο να κάνει καθοριστική απόκρουση πέναλτι και να χαρίζει στην ομάδα του μία πανάξια πρόκριση κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης του 1999, Ρώσους.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το έτερο ζευγάρι των ημιτελικών θα λάβει χώρα και αυτό την Πέμπτη (28/1), με το Αζερμπαϊτζάν να συγκρούεται με την Πορτογαλία.










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ