ΣΤΗΛΕΣ

Το γκολ του αιώνα (πριν σκοράρει ο Μαραντόνα)

Το γκολ του αιώνα (πριν σκοράρει ο Μαραντόνα)

Στις 14 Μαΐου 1981 ο Ρικάρντο Βίγια έδωσε το FA Cup στην Τότεναμ με τέρμα το οποίο οι Άγγλοι το χαρακτήρισαν ως "γκολ του αιώνα". Μέχρι να αντιμετωπίσει ο συμπατριώτης του, Ντιέγκο Μαραντόνα, την εθνική τους ομάδα (videos)

Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι παραμένουν στο 2-2, λίγα λεπτά πριν το τέλος του επαναληπτικού τελικού κυπέλλου Αγγλίας στο Γούεμπλεϊ. Πέντε μέρες νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο, δεν είχαν καταφέρει να λύσουν τις διαφορές τους (1-1).

Έχουμε γυρίσει πίσω στο 1981. Στο "ναό του ποδοσφαίρου", το ρολόι δείχνει το 76ο λεπτό. Είναι η στιγμή που ο Ρικάρντο Βίγια παίρνει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και μ' ένα εντυπωσιακό σλάλομ αποφεύγει τους αντιπάλους του και σκοράρει.

Αυτό ήταν το δεύτερο τέρμα του Αργεντινού στον αγώνα (σ.σ. είχε ανοίξει και το σκορ στο 8'). Και έμελλε να τον κρίνει καθώς το 3-2 για την Τότεναμ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Και λίγο η κρισιμότητα του τέρματος, λίγο η ομορφιά του και πολύ η υπερβολή των Άγγλων, το έφεραν την άλλη μέρα στον αγγλικό Τύπο ως "το γκολ του αιώνα".

Η ειρωνεία για τους Άγγλους; Πέντε χρόνια αργότερα ήρθε ένας συμπατριώτης του Ρικάρντο Βίγια να δείξει απέναντι στην εθνική Αγγλίας τι σημαίνει "γκολ του αιώνα". Το ανεπανάληπτο σλάλομ του Ντιέγκο Μαραντόνα, σε συνδυασμό βέβαια και με το χέρι του Θεού, έστειλαν την Αργεντινή στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 1986.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ