ΣΤΗΛΕΣ

"Τουράμ της Γουαδελούπης"

"Τουράμ της Γουαδελούπης"

Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού στο μικροσκόπιο του Sport24.gr. Η καθιέρωση του Κλοντ Ντιελνά στην Ιστρ και το ενδιαφέρον αγγλικών ομάδων. Διαβάστε πως από πρώτος σκόρερ εξελίχθηκε σε στόπερ με αξιόλογη τεχνική

Ο Κλοντ Ντιελνά κατάγεται από την Γουαδελούπη, είναι ξάδερφος του Ρονάλ Ζουμπάρ που αγωνίζεται στη Γουλβς, ενώ ο μικρότερος αδερφός του Ζοέλ ανήκει στην ομάδα Νέων της Καέν.

Ο υψηλόσωμος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 14 ετών από την Ρασίνγκ Παρί ως φορ.

Μάλιστα ήταν πρώτος σκόρερ στα τοπικά πρωταθλήματα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Παρί Σεν Ζερμέν και Ναντ παρακολουθούσαν εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη του, ωστόσο μεταπήδησε στην Καέν όπου αγωνίζονταν ως αριστερός μέσος για να καταλήξει στα σε ηλικία μόλις 17 ετών στην Λοριάν.

Στον σύλλογο της Βρετάνης έμεινε για μόλις μία σεζόν (2007/08) παίζοντας ως αριστερός μπακ.

Νιούκαστλ και Τότεναμ "τσέκαραν" τον Ντιελνά, όμως εκείνος επέλεξε την Ιστρ. Στην ομάδα του Ζοζέ Πασκουαλετί έμελλε να ριζώσει συμπληρώνοντας μία τετραετία με απολογισμό 104 συμμετοχές και δύο γκολ.

Εκεί έμελλε να βρει και την ποδοσφαιρική Ιθάκη του διαπρέποντας ως στόπερ. Γρήγορος για την σωματοδομή του, ικανός στο ψηλό παιχνίδι, με καλό αριστερό πόδι και άριστη φυσική κατάσταση έφτασε πολύ κοντά στην μετακίνηση του στην Μονακό αλλά και στην Βαλενσιέν που ενδιαφέρονταν σφόδρα για την απόκτηση του.

"Τουράμ της Γουαδελούπης"

Πρότυπο του Ντιελνά είναι ο Λιλιάν Τουράμ, ενώ θαυμάζει τον φίλο του και σέντερ μπακ της Μπορντό, Μικαέλ Σιανί. Επίσης δηλώνει θιασώτης της Άρσεναλ, φαν της ραπ μουσικής και του μποξ!

" Είναι μία νέα πρόκληση για μένα. Δουλεύω σκληρά και ξέρω πως κάποια στιγμή θα ανταμοιφθώ. Πιστεύω πως διαθέτω την κατάλληλη ποιότητα αλλά και τα φυσικά προσόντα για να διακριθώ, κάτι που δεν είχα δείξει στη Λοριάν" είχε πει την εποχή που έπαιρνε μεταγραφή για την Ιστρ.

Ο Ντιελνά δεν ξεχνά τους γονείς του, που δεν έβαλαν ποτέ εμπόδια στις βλέψεις του για ποδοσφαιρική καριέρα.

"Επικοινωνώ σε συχνή βάση με τους γονείς μου στην Γουαδελούπη. Αναγκάστηκαν να επιστρέψουν εκεί και τους καταλαβαίνω γιατί η ζωή στην Γαλλία είναι πολύ ακριβή.

Με το ευρώ υπάρχει μεγάλη ανεργία. Πάντα στέκονται στο πλευρό μου και με στηρίζουν. Νιώθουν περήφανοι στην Γουαδελούπη για μένα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ