ΣΤΙΒΟΣ

Δυνατές παρουσίες στο Gala της Φιλοθέης

Δυνατές παρουσίες στο Gala της Φιλοθέης
Εμμανουήλ

Με τη συμμετοχή πολλών Ελληνίδων και ξένων αθλητριών θα πραγματοποιηθεί το "10ο Filothei Women Gala"

Το μοναδικό μίτινγκ στίβου στο οποίο συμμετέχουν αποκλειστικά γυναίκες, θα υποδεχτεί και φέτος τις υψηλές προσκεκλημένες του, Έλληνιδες και ξένες. Επίσης στη Φιλοθέη θα βρίσκονται και οι αθλήτριες που κατέχουν τα πανελλήνια ρεκόρ στα έξι αγωνίσματα του Γκαλά, οι οποίες και θα βραβευτούν.
Η Νίκη Μπακογιάννη, η οποία θα βραβευτεί από τους διοργανωτές αναφερόμενη στο μίτινγκ, επεσήμανε:

" Το Filothei Women Gala έχει γίνει πλέον θεσμός και με ικανοποίηση θα βρεθώ σε αυτό το στάδιο, στο οποίο γυμναζόμουν λίγο πριν κατακτήσω το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα. Η συμμετοχή αποκλειστικά γυναικών με χαροποιεί και εύχομαι για το δέκατο να είναι ανταγωνιστικό και να χαρίσει όμορφες στιγμές στους φίλους του στίβου".

Οι συμμετοχές οριστικοποιήθηκαν και οι αθλήτριες που θα αγωνιστούν το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης "Στ. Κυριακίδης" είναι πανέτοιμες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν στο τριπλούν η Ρωσίδα Άννα Πιάτικ, 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Ουκρανή Λίλια Κούλικ, πρωταθλήτρια Ευρώπης Νέων το 2007 και 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια Νεανίδων το 2006, η Μπιγιάνα Τόπιτς από τη Σερβία, 4η στο Πανευρωπαϊκό κλειστού το 2009 και η Βούλα Παπαχρήστου, 3η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 2008.

Στο μήκος, η Λευκορωσίδα Βερόνικα Σάτκονα, 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια Νεανίδων το 2004, με την Έλενα Καφούρου και την Γιαννούλα Καφετζή αναμένεται να συναγωνιστούν για μια μεγάλη επίδοση.

Στο ύψος θα λάβουν μέρος η Μαρίνα Αϊτοβα από το Καζακστάν, πρωταθλήτρια Ασίας το 2006 και η Ιρίνα Κοβαλέκνο από τη Ρωσία, παγκόσμια πρωταθλήτρια Κορασίδων το 2003 και 1η στο Παγκόσμιο Νεανίδων το 2004. Από ελληνικής πλευράς, θα αγωνιστούν οι πρωταθλήτριες Αντωνία Στεργίου και Πέρσα Χατζηνάκου.

Στα 100μ εμπόδια ξεχωρίζει η συμμετοχή της Ρωσίδας Αλεξάντρα Φεντόριβα, χρυσή Ολμπιονίκης με την 4x100 στο Πεκίνο το 2008 και φιναλίστ σε μεγάλους τελικούς, καθώς επίσης, και της Ολυμπίας Πετσούδη αλλά και της Κύπριας Δήμητρας Αραχωβίτη.

Στα 100μ. η Μαρία Καρασταμάτη, πρωταθλήτρια Ευρώπης Νέων το 2005 θα τεθεί αντιμέτωπη με την Φεντόριβα από τη Ρωσία και τη Νιγηριανή Σόλα Ογκουντέμι.

Στο επί κοντώ γυναικών, με το ελληνικό ενδιαφέρον για τη πρόκριση στο Ευρωπαϊκό κύπελλο, συμμετέχουν οι Αφροδίτη Σκαφίρα, Νικόλ Κυριακοπούλου, Δήμητρα Εμμανουήλ, πλαισιωμένες από την πρωταθλήτρια Κύπρου Μαριάννα Ζαχαριάδη.

Οι συμμετοχές ανά αγώνισμα:

Επί κοντώ: Βασιλική Τελλά, Αγγελική Τελλά, Βασιλική Παπακώτση, Αφροδίτη Σκαφίδα, Ιωάννα Αγγελάκου, Λορέλα Μανου, Δήμητρα Εμμανουήλ, Στέλα-Ηρώ Λεδάκη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Λύδια Στούμπου, Γεωργία Χειριμπέρη, Χριστίνα Μαρούδα, Ιφιγένεια Μπόσμη, Αφροδιτη Διώχνου, Μαριάννα Ζαχαριάδη.

100μ. εμπόδια: Ολυμπία Πετσούδη, Αλεξάντρα Φεντόριβα (Ρωσία), Σοφία Υφαντίδου, Δήμητρα Αραχωβίτη (Κύπρος), Μαρίνα Αντριούκινα (Ρωσία)

100μ: Αλεξάντρα Φεντόριβα (Ρωσία), Όλγα Τσομπανίδου, Σόλα Ογκουντέμι (Νιγηρία), Μαρία Καρασταμάτη, Βασιλική Πετρομιχελή, Ανδριάνα Φέρρα.

Τριπλούν: Μπιγιάννα Τόπιτς (Σερβία), Πέτια Ντάτσεβα (Βουλγαρία), Λίλια Κούλικ (Ουκρανία), Ιωάννα Γραμαμτικοπούλου, Ναντέζντα Αλέξινα (Ρωσία), Παρασκευή Παπαχρήστου, Ειρήνη Δημητράκη, Αννα Πιάτικ (Ρωσία), Νίκη Πανέτα.

Μήκος: Ελένη Καφούρου, Βερόνικα Σούτκοβα (Λευκορωσία), Ειρήνη Χαραλάμπους (Κύπρος), Άννα Πιάτικ (Ρωσία), Ελευθερία Χριστοφή (Κύπρος), Σοφία Παπαχρήστου, Γιάννα Καφετζή, Μικαέλα Νταλάκου, Αρχοντία Χατζηλάου, Βασιλική Αντωνέτση, Μαρία Δαγλή.

Ύψος: Βενελίνα Βένεβα (Βουλγαρία), Ιρίνα Κοβαλένκο (Ουκρανία), Πέρσα Χατζηνάκου, Τόνια Στεργίου, Πέρσα Κολαζά, Μαρίνα Αϊτοβα (Καζακστάν), Ναταλία Μάμλινα (Ρωσία), Μαρία Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο), Μυρσίνη Βλάχου.






























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ