ΣΤΙΒΟΣ

Επτά κρούσματα ντόπινγκ στη Μόσχα

Επτά κρούσματα ντόπινγκ στη Μόσχα

Η IAAF ανακοίνωσε τα ονόματα επτά αθλητών που βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών. Ανάμεσα τους δεν βρίσκεται κανένα μεγάλο όνομα.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου συλλέχθηκαν 1919 δείγματα αίματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας (4-18/8).

Τους... ένοικους των τεσσάρων "διαπιστευμένων" ξενοδοχείων αναζήτησαν οι ελεγκτές με την IAAF να ανακοινώνει πως βρέθηκαν θετικοί επτά αθλητές και αθλήτριες.

Συνολικά 538 αθλητές και αθλήτριες πέρασαν από έλεγχο κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και 132 τις μέρες που προηγήθηκαν τους αγώνες.

Δεν υπάρχουν μεγάλα ονόματα ανάμεσα στους επτά... συλληφθέντες. Το μεγαλύτερο όνομα ήταν ο Ουκρανός Ρόμαν Αβραμένκο, 5ος στον ακοντισμό.

Θετικοί βρέθηκαν ο Αφγανός σπρίντερ των 100 μέτρων, Μεσούντ Αζίζι, ο βαδιστής Εμπραχίμ Ραχίμιαν, ο μαραθωνοδρόμος από τη Γουατεμάλα, Χερεμίας Σάλοχ, η Ουκρανή αθλήτρια των 200μ. Ελιζαβέτα Μπρίζγκινα, η Αϊμάν Κοζαχμέτοβα που εκπροσώπησε το Καζακστάν στα 20χλμ. βάδην, η σπρίντερ από το Τουρκμενιστάν Γέλενα Ριάμποβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ