ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Ευρωπαϊκό στίβου: Άνετη πρόκριση ο Τεντόγλου στον τελικό του μήκους με ένα άλμα

2024 /    / 1   (  / EUROKINISSI)
2024 / / 1 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίλτος Τεντόγλου με την πρώτη του προσπάθεια στο Ευρωπαϊκό του στίβου "πέταξε' στα 8.14 και προκρίθηκε άνετα στον τελικό του μήκους.

Ο Μίλτος Τεντόγλου "πέταξε" στα 8.14 με την πρώτη του προσπάθεια και έτσι προκρίθηκε άνετα στον τελικό του Ευρωπαϊκό του στίβου στο μήκος.

Την καλύτερη επίδοση στο προκριματικό γκρουπ, στο οποίο συμμετείχε ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε ο Ελβετός, Ζίμον Εχάμερ με 8,41μ., Πρόκειται για την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη διοργάνωση μετά το 8,52μ., του Τεντόγλου στο Μόναχο και το 8,47μ., του Γερμανού Ράιφ, από το 2010. Στο ίδιο γκρουπ συμμετείχε και ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι, ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό με άλμα στα 8,17μ..

Στη γενική κατάταξη των προκριματικών της Ρώμης, ο Μίλτος ήταν τέταρτος, δεδομένου ότι στο δεύτερο γκρουπ ο Βρετανός Ντιουκς είχε άλμα στα 8,17μ. Ωστόσο, αυτό δεν προμηνύει κάτι. Άλλωστε, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έκοψε ταχύτητα στο διάδρομο λίγο πριν από τη φάση της απογείωσης, καθώς δεν τον ενδιέφερε το μεγάλο άλμα, αλλά μόνο η πρόκριση. Θυμίζουμε ότι ο τελικός είναι το Σάββατο (8/6, 21:06).

Από τις ελληνικές συμμετοχές της πρεμιέρας πρόκειται για την πρώτη πρόκριση μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός ημιτελικού έμειναν οι Ελισάβετ Πεσιρίδου, Κώστας Δουβαλίδης και εκτός τελικού οι Μαγκούλια, Ντραγκαμίροβα και Κορένεβα και Πούρτσα.

Πλέον, το ενδιαφέρον κορυφώνεται για τον τελικό της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 20χλμ βάδην, την Παρασκευή (7/6, 19:35).

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ