ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η απάντηση του Καπράλου στον Κατσιαδάκη: "Δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης αλλοιώνοντας τις προσδοκίες μίας ολόκληρης χώρας"

Η απάντηση του Καπράλου στον Κατσιαδάκη: "Δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης αλλοιώνοντας τις προσδοκίες μίας ολόκληρης χώρας"
Ο Σπύρος Καπράλος κατά την εκδήλωση τιμητικών βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής INTIME SPORTS

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, απάντησε στον Μανώλη Κατσιαδάκη και την επιστολή που έστειλε για το θέμα των δύο σημαιοφόρων.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος με αφορμή τη δημόσια ανακοίνωση του μέλους της ΕΟΕ Μ. Κατσιαδάκη θέλησε να απαντήσει σε αυτή και με ανακοίνωση του σημείωσε πως δεν θέλει να μπει σε διαδικασία αντιπαράθεσης αλλοιώνοντας τις προσδοκίες μιας ολόκληρης χώρας.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΟΕ δήλωσε:

"Κατανοώ απόλυτα την επικοινωνιακή δύναμη της δημιουργίας εντυπώσεων, αλλά για να είμαι ειλικρινής, λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ήλπιζα, διατηρώντας ακόμα τον αθλητικό ρομαντισμό μου, ότι θα πρυτάνευε η ολυμπιακή ομοψυχία, η ψυχραιμία και η αυτοσυγκράτηση.

Πόσω μάλλον, όταν οι παλαιότεροι γνωρίζουμε καλύτερα απ’ όλους, ότι η δημιουργία κλίματος αντιπαράθεσης με όχημα τους αθλητές, μόνο να βλάψει μπορεί την ομάδα, αλλά και τον καθένα και την καθεμία προσωπικά.

Διαψεύστηκα και θλίβομαι.

Θλίβομαι αλλά αισθάνομαι παράλληλα ντροπή, που εν έτη 2024, σε μία κοινωνία που παλεύει για να κατακτήσει την ισότητα και την συμπερίληψη σε όλες της τις εκφάνσεις, προ δύο ημερών, απαιτήθηκαν δύο ψηφοφορίες για να καταλήξουμε στο αυτονόητο. Οι σημαιοφόροι, με τον συμβολισμό που ορθά τους αποδίδεται, πρέπει να είναι δύο, ένας άντρας και μία γυναίκα.

Δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης, αλλοιώνοντας το χαρούμενο κλίμα και τις προσδοκίες μίας ολόκληρης χώρας για τους επικείμενους Ολυμπιακούς, στεκόμενος στα αναχρονιστικά των προηγούμενων ημερών.

Θα τονίσω απλώς με ικανοποίηση και υπερηφάνεια, ότι η είσοδος της Ομάδας μας στο Παρίσι θα μεταφέρει μηνύματα ενότητας και αισιοδοξίας σε όλη την υφήλιο και οι 101 αθλητές και αθλήτριές μας, απερίσπαστοι, θα σηκώσουν και πάλι την Ελλάδα ψηλά"!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ