ΣΤΙΒΟΣ

Καλές επιδόσεις στο Gala της Φιλοθέης

Καλές επιδόσεις στο Gala της Φιλοθέης
Κυριακοπούλου (gala Φιλοθέης)

Όμορφο θέαμα προσέφεραν οι Ελληνίδες και ξένες αθλήτριες που συμμετείχαν στο 10ο Gala της Φιλοθέης

Τον αγώνα, που γιόρτασε φέτος τα 10 χρόνια διεξαγωγής του, διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Φιλοθέης, υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού, με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, τη συνδιοργάνωση της Νομαρχίας Αθηνών και την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης.
Σημειώθηκαν αρκετές καλές επιδόσεις και υπήρχε μεγάλος συναγωνισμός τόσο από τις Ελληνίδες όσο και τις ξένες αθλήτριες που συμμετείχαν στο Γκαλά. Το επί κοντώ ήταν το αγώνισμα που έκλεισε το Γκαλά χρονικά, αλλά και με τον καλύτερο τρόπο.

Και αυτό γιατί η Νικόλ Κυριακοπούλου έδειξε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και με 4.46μ σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ, που είναι παράλληλα και η 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα, μετά τα 4.55μ της Αφροδίτης Σκαφίδα και τα 4.47μ της Γεωργίας Τσιλιγκίρη.

Επίσης η επίδοση της Κυριακοπούλου είναι η 6η καλύτερη φέτος στον κόσμο δείχνοντας ότι είναι θέμα χρόνου να καταρρίψει και το Πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο για λίγο έχασε στη Φιλοθέη με 3 άκυρες αλλά καλές προσπάθειες στα 4.56μ.

Καλή προσπάθεια και για την Μαριάννα Ζαχαριάδη που με 4.31μ σημειωσε νέο ρεκόρ Κύπρου, ενώ τρίτη ήταν η Δήμητρα Εμμανουήλ με 4.16μ και 4η η Στέλλα Ηρώ Λεδάκη με 4.11μ, η οποία έπιασε το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων στο Κάουνας της Λιθουανίας.

Το επί κοντώ αποτέλεσε στο Γκαλά ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής από τον ΣΕΓΑΣ για τις αθλήτριες που θα μας εκπροσωπήσουν μέσα στον Ιούνιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων της Λεϊρία, καθώς και στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα.

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα, η Ελένη Καφούρου ήταν η νικήτρια στο μήκος με 6.44μ, δείχνοντας σε αρκετά καλή κατάσταση για τη συνέχεια, ενώ η Ρωσίδα Αννα Πιάτικ που ήταν 2η με 6.35, κατάφερε να κερδίσει στο τριπλούν με 14.30μ, σε ένα αγώνισμα όπου καλύτερη Ελληνίδα ήταν η Ειρήνη Δημητράκη με 13.75μ, ενώ ακολούθησε η Βούλα Παπαχρήστου με 13.72μ.

Στα 100μ. εμπόδια πρώτευσε η Ρωσίδα Μαρίνα Αντριούκινα με 13.62, έναντι 13.63 της συμπατριώτισσάς της Αλεξάντρα Φεντόριβα και 13.82 της Ολυμπίας Πετσούδη. Η Φεντόριβα πάντως ήταν πρώτη στα 100μ με 11.80, έναντι 12.04 της Μαρίας Καρασταμάτη και 12.05 της Ανδριάνας Φέρρα.

Στο ύψος καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρίνα Αϊτοβα από το Καζακστάν με 1.93μ, αφήνοντας 2η τη Βουλγάρα Βενελίνα Βένεβα με 1.89μ που συνεχίζει τον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο στα 35 χρόνια της. Καλύτερη Ελληνίδα η Τόνια Στεργίου με 1.79.

Δηλώσεις αθλητριών

Μαρίνα Αντριούκινα (Ρωσία, νικήτρια στα 100μ εμπόδια): " Δεν μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένη από το χρόνο μου, αφού πίστευα ότι μπορώ να τα πάω καλύτερα. Με ικανοποεί όμως η νίκη μου στο Γκαλά".

Ολυμπία Πετσούδη (100μ εμπόδια, 3η με 13.82): " Περίμενα κάτι καλύτερο, αλλά δεν μου βγήκαν τα βήματα στο πέρασμα των εμποδίων. Ο επόμενος αγώνας μου θα είναι στα Βενιζέλεια των Χανίων τη Δευτέρα".

Ειρήνη Δημητράκη (κορυφαία Ελληνίδα στο τριπλούν): " Οι καιρικές συνθήκες ήταν κάπως περίεργες με τον άνεμο να είναι αντίθετος. Το γκαλά της Φιλοθέης είναι μια γιορτή".

Άννα Πιάτικ (νικήτρια στο τριπλούν): " Παρά τα προβλήματα που δημιούργησε ο αέρας μου άρεσε ο αγώνας. Για το λόγο αυτό άλλωστε μετέχω στο Γκαλά τα 4 τελευταία χρόνια. Ελπίζω οι διοργανωτές να με προσκαλέσουν και του χρόνου".

Τόνια Στεργίου (1.79μ στο ύψος): " Εκανα λάθη στην τεχνική αλλά σωματικά νιώθω καλά. Στα Παπαφλέσσεια σίγουρα θα τα πάω καλύτερα".

Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν, 13.65μ): " Πήρα μέρος στο Γκαλά γιατί ήθελα να κάνω αγώνες για ξεμούδιασμα από τις προπονήσεις. Αγώνα με αγώνα θα ανεβαίνω και στα Παπαφλέσσεια θέλω να τα πάω καλά για να είμαι μέσα στους στοχους μου για το ευρωπαικό Νέων".

Ελένη Καφούρου (νικήτρια στο μήκος): " Σπουδάζω στις ΗΠΑ, από όπου επέστρεψα πριν από λίγες ημέρες, όπου προσπαθώ να συνδυάσω σπουδές και αθλητισμό. Θέλω μέσα στο καλοκαίρι να κάνω αρκετούς αγωνες και να τα πάω όσο το δυνατόν καλύτερα".

Δήμητρα Εμμανουήλ (επί κοντώ): " Είμαι καλά αγωνιστικά, αλλά δεν μου βγήκε ο αγώνας. Πιστεύω ότι στη συνέχεια θα τα πάω καλύτερα".

Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ): " Ευχαριστώ όλους για το χειροκρότημα και υπόσχομαι ένα Πανελλήνιο ρεκόρ σε κάποιο επόμενο αγώνα. Αφιερώνω το νέο ατομικό ρεκόρ που έκανα στον προπονητή και στους γονείς μου. Ευχαριστώ και τους διοργανωτές που με προσκάλεσαν σε αυτό τον θαυμάσιο αγώνα".


































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ