ΣΤΙΒΟΣ

Κορυφαίοι αθλητές στα "61α Βενιζέλεια"

Κορυφαίοι αθλητές στα "61α Βενιζέλεια"
Ιντόγου

Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και κορυφαίων Ελλήνων και ξένων αθλητών θα διεξαχθούν τη Δευτέρα (01/06) τα "61α Βενιζέλεια"

Με τη συμμετοχή περίπου 180 αθλητών από 32 χώρες θα πραγματοποιηθούν τα "61 Βενιζέλεια" στο δημοτικό στάδιο "Έλενας Βενιζέλου" των Χανίων.
Το "μεγάλο όνομα" του μίτινγκ, δεν είναι άλλο, από τον Φίλιπς Ιντόγου, ο οποίος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν.

Στο μήκος θα συμμετέχει ο Πολωνός Στάρζακ, ενώ από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζει η παρουσία του Μιχαλέλη.

Στο ύψος, θα συμμετάχουν αθλητές που έχουν σημειώσει πολύ καλοί αθλητές, με τον Κώστα Μπανιώτη να προσπαθεί να κοντράρει τους Σοκολόφσκι, Βορονίν και τον γνωστό στο ελληνικό κοινό, Τόπιτς.

Στα 400μ. με εμπόδια των ανδρών, αναμένεται μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Μπένετ (Η.Π.Α.) και Γουίλιαμς (Μεγάλη Βρετανία).

Στα 100μ. αναμένεται μεγάλος αγώνας από τους Κάμπελ (Τζαμάικα) Ζακαρί (Γκάνα) και Σκέιλς (Η.Π.Α.).

Στον ακοντισμό θα τα δώσουν όλα οι Ήλτσιος, Λεμπέσης και Φιλιππίδης, για να μπουν στην εθνική ομάδα που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο και τους Μεσογειακούς της Πεσκάρα.

Στα 400μ. αναμένεται να καταρριφθεί το ρεκόρ σταδίου, αφού συμμετέχουν οι Μπλάκγουντ (Τζαμάικα), Τόμπιν (Βρετανία), αλλά και ο Γράβαλος που βρίσκεται σε συνεχή άνοδο.

Ωραίος αγώνας πρόκειται να γίνει και στα 110μ. εμπόδια ανδρών με τους Τάουνσεντ (Η.Π.Α.) και Τζένιγκς (Καναδάς) να δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν μία καλή επίδοση.

Οι διοργανωτές έχουν αφήσει για το τέλος, τα 200μ., με τους Βίσμαν (Σουηδία), Ματιέ (Μπαχάμες) και Σκέιλς (ΗΠΑ) να παλεύουν για την 1η θέση και τον ανερχόμενο Μανώλη Πατεράκη να προσπαθεί για το καλύτερο.

Όμως και στις γυναίκες αναμένονται καλές επιδόσεις, όπως από την Μαρία-Ελένη Καφούρου (πρωταθλήτρια του Κολλεγιακού πρωταθλήματος των Η.Π.Α.) στο μήκος που θα έχει αντίπαλο την Ταράνοβα-Ποτάποβα (Ρωσία), η οποία έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο.

Η Χριστίνα Χατζή θα έχει την ευκαιρία να πετύχει κάτι αξιόλογο, καθώς στα 400μ. με εμπόδια, θα αγωνιστεί η Βάνια Σταμπόλοβα (Βουλγαρία).

Στο τριπλούν αναμένονται μεγάλα άλματα, καθώς στο αγώνισμα συμμετέχουν η Σουδανή Αλντάμα και η Ιταλίδα Μαρτίνεζ.

Η Φλώρα Ρεντούμη θα κάνει το ντεμπούτο της για το 2009 στα 100μ. εμπόδια, όπου ξεχωρίζει η παρουσία της Τζένυ Άνταμς (Η.Π.Α.).

Τέλος, οι Σταμπόλοβα, Γκρενό και Φιρόβα θα παλέψουν για τις πρώτες θέσεις στα 400μ., ενώ στον ακοντισμό ξεψωρίζει το γνωστό φωτομοντέλο και αθλήτρια Λερίν Φράνκο (Παραγουάη).

*Το μίτινγκ θα αρχίσει στις 15:45 και θα ολοκληρωθεί στις 21:00.































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ