ΣΤΙΒΟΣ

Μπολτ: "Δεν ξέρω πότε θα σπάσω το νέο ρεκόρ"

Μπολτ: "Δεν ξέρω πότε θα σπάσω το νέο ρεκόρ"
Ουσέιν Μπολτ

Την αποκάλυψη ότι είχε θέσει ως στόχο να σπάσει το φράγμα των 9''60 στο Βερολίνο έκανε ο Ουσέιν Μπολτ!

Ο Τζαμαϊκανός κατέβασε κατά 11 ολόκληρα εκατοστά το ρεκόρ, πηγαίνοντάς το από το 9.69 που είχε πάλι ο ίδιος στο εξωπραγματικό 9.58, με τα τα νούμερα που συνοδεύουν αυτή την στρατοσφαιρική επίδοση του υπεραθλητή να προκαλούν θαυμασμό και δέος...
Κάλυψε την απόσταση με μόλις 41 βήματα, ο μέσος όρος ταχύτητάς του ήταν 37,58 χλμ/ώρα, η ταχύτητά του την στιγμή του τερματισμού του ήταν 41,38 χλμ/ώρα, η απόστασή του από τον Τάισον Γκέι στο φινάλε ήταν 10,4 μέτρα, ενώ με κάθε του βήμα κάλυπτε 2,4 μέτρα απόστασης!

"Και τώρα δεν ξέρω πότε θα καταφέρω να καταρρίψω αυτό το ρεκόρ", τόνισε χαμογελώντας ο 23χρονος σπρίντερ, για να συνεχίσει: "Δουλεύω με μεγάλο ζήλο και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι και στις επόμενες σεζόν θα συνεχίσω να δουλεύω με τον ίδιο τρόπο.

Δεν ξέρω πότε θα κάνω το νέο ρεκόρ μου, όμως όλα είναι πιθανά. Εγώ στο Βερολίνο ήθελα να σπάσω το φράγμα των 9''60, ήταν ένας φανταστικός στόχος αυτός που πέτυχα, όμως κατάφερα να τον πετύχω και τώρα είμαι ευτυχισμένος".

Όσο για το αν η νίκη του στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου ήρθε πιο εύκολα από το αναμενόμενο, με δεδομένο πως οι Αμερικανοί είχαν πολλές ελπίδες αυτή τη χρονιά μέσω του ιδιαίτερα φορμαρισμένου Τάισον Γκέι, ο Μπολτ στάθηκε στην καλή εκκίνησή του:

"Είχα ένα καλό ξεκίνημα και στα 50 μέτρα αντιλήφθηκα ότι ήταν τα πάντα υπό έλεγχο. Μετά η συνέχεια της κούρσας πήγε καλά".

Τέλος, κληθείς να αποκαλύψει το "μυστικό" που του δίνει τόση μεγάλη ώθηση στους αγώνες, ο αθλητής φαινόμενο του παγκόσμιου αθλητισμού μίλησε για τη σημασία του συναγωνισμού .

"Όταν πρέπει να τρέξω, και όταν υπάρχει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα μπροστά, ξέρω πάντα τι να κάνω και δεν υπάρχει τίποτα που να μου αποσπάει την προσοχή.

Είναι εύκολο να βρω τα κατάλληλα κίνητρα και ήταν μία τιμή να αντιμετωπίσω και να νικήσω αυτούς τους αντιπάλους: το να συναγωνίζομαι με τον Τάισον Γκέι και τον Ασάφα Πάουελ κάνει μεγάλο όχι μόνο εμένα, αλλά και ολόκληρο τον στίβο".














ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ