ΣΤΙΒΟΣ

Μπολτ: "Κράτησα δυνάμεις για τις Βρυξέλλες"!

Μπολτ: "Κράτησα δυνάμεις για τις Βρυξέλλες"!
Μπολτ-Τζαμάικα

Ο Ουσέιν Μπολτ τόνισε πως η σύγκρουσή του με τον Μπολτ στις Βρυξέλλες θα είναι μία κούρσα μεταξύ δύο ανδρών και όχι με αντίπαλο το χρονόμετρο

Οι δύο Τζαμαϊκανοί αθλητές θα "κονταροχτυπηθούν" στην "κούρσα της μίας ανάσας" την Παρασκευή, με τον τρις χρυσό ολυμπιονίκη (και με ισάριθμα παγκόσμια ρεκόρ), Ουσέιν Μπολτ, να ετοιμάζεται για τον τελευταίο αγώνα του μέσα στο 2008 και να επισημαίνει με δηλώσεις του την παραμονή πως θα είναι ένας αγώνας μεταξύ δύο ανδρών και όχι με αντίπαλο το χρονόμετρο.
"Δεν με εξέπληξε το 9.72 του Ασάφα στη Λωζάνη γιατί ήξερα ότι επέστρεψε σε πολύ καλά επίπεδα. Είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής, οπότε αυτό το αποτέλεσμα δεν με αιφνιδίασε", τόνισε ο Ουσέιν Μπολτ και συνέχισε:

"Είναι μόνο ένας αγώνας στον οποίο, επαναλαμβάνω, θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, όμως αυτή η κούρσα των 100μ δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα για όλη τη σεζόν. Είναι εμφανές πως είμαι λίγο κουρασμένος.

Για αυτό δεν φόρτσαρα στη Λωζάνη στα 200μ, ήθελα να κρατήσω ενέργεια για αυτή τη σύγκρουση που θα είναι μεταξύ ανδρών και όχι με το χρονόμετρο. Έτσι θα είναι πιο ενδιαφέρουσα.




Ίσως το μοναδικό σίγουρο πράγμα είναι πως θα κάνει κρύο το βράδυ της Παρασκευής και αυτό δεν μου αρέσει. Θα πρέπει να είμαι πιο συγκεντρωμένος κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης".


Στην ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει σε περίπτωση που ο Πάουελ τον νικήσει και καταρρίψει μάλιστα το παγκόσμιο ρεκόρ των 9.69 που έκανε ο ίδιος στο Πεκίνο, ο 22χρονος αθλητής-φαινόμενο απάντησε:

"Αν γίνει κάτι τέτοιο το ρεκόρ θα παραμείνει στη Τζαμάικα... Εγώ πιστεύω πως το να έχεις φέρει στην πατρίδα σου τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια είναι ένα έργο που δύσκολα μπορεί να διαγράψει κανείς.

Οι πρωτιές έρχονται και παρέρχονται. Του χρόνου ένας από τους δυσκολότερους αγώνες θα είναι αυτός για το πρωτάθλημα της Τζαμάικας... Τί νομίζετε;




Ο Μπολτ έθιξε επίσης το πρόβλημα της μάστιγας του ντόπινγκ, μετά την είδηση που κυκλοφόρησε την Τετάρτη πως δύο Τζαμαϊκανοί αθλητές έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών τα προηγούμενα χρόνια.

"Δεν μπορώ να αποτρέψω τον κόσμο από το να κάνει άσχημες σκέψεις. Περίμενα κάποιοι να είναι καχύποπτοι, όμως η απάντησή μου είναι πάντα η ίδια: είμαι καθαρός και έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Στο τέλος, όποιος έχει κάποιες αμφιβολίες θα καταλάβει πως έχει κάνει λάθος".



Όσο για την ημερομηνία επιστροφής του στην πατρίδα, μετά από μία ιδιαίτερα κοπιαστική σεζόν, ο Ουσέιν Μπολτ δήλωσε:

"Θα μπορέσω επιτέλους την ερχόμενη Δευτέρα να γιορτάσω. Μέχρι τώρα το ανέβαλλα επειδή ήμουν υποχρεωμένος να πάρω μέρος σε αυτά τα μίτινγκ. Είναι η δουλειά μου.

Θα πάω σπίτι μου και μετά για διακοπές. Όχι στη Τζαμάικα, σε ένα άλλο μέρος που ακόμα δεν το γνωρίζω.

Έχω ανάγκη να χαλαρώσω γιατί το Νοέμβριο ξεκινά η σκληρή δουλειά. Η προπόνηση θα είναι πιο σκληρή σε σύγκριση με το παρελθόν, ο προπονητής μου με έχει προειδοποιήσει. Θα πρέπει να βελτιώσουμε τη δύναμη.

Και το 2009 θα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με αυτή τη χρονιά γιατί θα πρέπει να επιβεβαιώσω τα αποτελέσματα".

















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ