ΣΤΙΒΟΣ

Ντοπέ ο χρυσός Ολυμπιονίκης των 1.500μ.

Ντοπέ ο χρυσός Ολυμπιονίκης των 1.500μ.
Ρασίντ Ραμζί

Θετικό το α' δείγμα του Ρασίντ Ραμζί που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Έπεσε από τα σύννεφα όλος ο αθλητικός κόσμος -και όχι μόνο- του Μπαχρέιν, καθώς την Τετάρτη (29/04) ανακοινώθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας πως ο Ρασίντ Ραμζί που κάτεκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Κίνας, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένες ουσίες.
" Η εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή έλαβε αλληλογραφία από τη ΔΟΕ, με την οποία την ενημέρωνε ότι στις 19 Φεβρουαρίου το δείγμα ενός ελέγχου, στον οποίο υποβλήθηκε ο αθλητής της, Ρασίντ Ραμζί, βρέθηκε θετικό στην απαγορευμένη ουσία EPO Cera", ήταν η ανακοίνωση του σεΐχη Αχμέντ μπιν Χαμάντ αλ-Χαλιφά, προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μπαχρέιν.

Όπως έγινε γνωστό, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2005 στα 800μ. και 1.500μ., Ραμζί θα μεταβεί τον Μάιο (το πιθανότερο στις 8 του μήνα) στη Γαλλία, για να ανοιχτεί παρουσία του το β' δείγμα.

Σε περίπτωση που και το δεύτερο δείγμα βγει θετικό, ο Ραμζί θα χάσει το μετάλλιό του, το οποίο θα καταλήξει στον Ασμπέλ Κιπρούτο Κίπροπ από την Κένυα, ενώ ο Νεοζηλανδός Νίκολας Γουίλις θα πάρει το ασημένιο και ο Γάλλος Μεχντί Μπααλά που είχε έρθει τέταρτος στον τελικό των 1.500 μέτρων, θα κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ραμζί έγινε ο πρώτος αθλητής από το Μπαχρέιν, που κατέκτησε μετάλλιο στην ιστορία του στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων.







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ