ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Εμμανουήλ Καραλής στο SPORT24: "Καμία σχέση με την πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τώρα αισθανόμαστε ότι είμαστε όλοι μαζί"

Emmanouil Karalis, of Greece, celebrates after winning the silver medal in the Men Pole Vault final at the European Athletics Indoor Championships at Atakoy Arena in Istanbul, Turkey, Sunday, March 5, 2023. (AP Photo/Francisco Seco)
Ο Εμμανουήλ Καραλής. @2023 FRANSISCO SECO/AP IMAGES

Ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε για τις σκέψεις του αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ενώ επίσης δήλωσε πως είναι έτοιμος να δώσει τον καλύτερο του εαυτό στους αγώνες.

Το SPORT24 ταξίδεψε με την Ολυμπιακή Ομάδα για το Παρίσι και μίλησε με τον Εμμανουήλ Καραλή. Ο πρωταθλητής του άλματος επι κοντώ, έχοντας την παρακαταθήκη της 4ης θέσης από το Τόκιο το 2021, αισθάνεται πιο άνετος και ώριμος για υψηλές επιδόσεις.

Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το κλίμα στην ελληνική ομάδα, ενώ για τον τελικό είπε ότι τα μετάλλια θα κριθούν πάνω από τα 5,90. Μέχρι τότε, όμως, είναι ο προκριματικός που είναι για τον ίδιο, εξίσου δύσκολος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Μανόλο στο ταξίδι για το Παρίσι ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που είχες μέσα στο μυαλό σου;

"Οι πρώτες σκέψεις μου είναι ότι αυτή η φορά δεν έχει κάποια σχέση με τη πρώτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα είναι πιο ζεστό το κλίμα, είμαστε πιο αγκαλιασμένοι, είμαστε περισσότερο σαν ομάδα. Αισθανόμαστε ότι είμαστε όλοι μαζί. Είναι όλοι με πάρα πολύ θετική ενέργεια. Γνωριστήκαμε με τα περισσότερα παιδία και στο Ολυμπιακό Χωριό που θα έχουμε χρόνου να γνωριστούμε ακόμα περισσότερο. Θα είναι ευκαιρία να γνωριστούμε και με τα υπόλοιπα παιδία που κάνουν τα υπόλοιπα σπορ".

Παρά τη νεαρή ηλικία σου "κουβαλάς" μία τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό το γεγονός σε γεμίζει με δύναμη ή σε αγχώνει κάπως;

" Άγχος σίγουρα όχι εμένα είναι κάτι που μου δίνει κίνητρο και είμαι αθλητής που δίνει το καλύτερο του εαυτό στους μεγάλους αγώνες και ελπίζω και σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες να δώσω το καλύτερο που μπορώ, να ευχαριστηθώ τον αγώνα και να πάνε όλα όπως τα έχω σκεφτεί στο μυαλό μου".

Και μάλιστα ένα στάδιο μεγαλύτερο από αυτό του Τόκιο...

"Ακριβώς. Όταν θα είναι γεμάτο το στάδιο πιστεύω σίγουρα θα δώσω ακόμα περισσότερη δύναμη για τα άλματά μου".

Τον τελευταίο καιρό έχεις ανέβει αρκετά. Συνέχεια βελτιώνεις το ατομικό και το πανελλήνιο ρεκόρ. Που νομίζεις πως θα "παιχθούν" τα μετάλλια στον τελικό του επί κοντό;

"Σίγουρα άλματα πάνω από τα 5.90, οπότε μέχρι να φτάσουμε εκεί είναι πρώτα ο προκριματικός που είναι πάρα πολύ δύσκολος και από εκεί και πέρα θα δούμε πάνω κάτω που θα "παιχθεί" ο αγώνας, αλλά το μυαλό μου είναι πάντα να πηγαίνει βήμα βήμα. Από εκεί και πέρα έχει καλώς".

Τον τελευταίο καιρό εισπράττεις συνεχώς την αγάπη του κόσμου. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να δώσεις σε όσους λένε τα καλύτερα για εσένα;

"Τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ που υποστηρίζουν τις προσπάθειες τις δικές μου και όλων των Ελλήνων αθλητών και εύχομαι να συνεχίσουν να παρακολουθούν τις προσπάθειές μας και μετά του Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλο τον κόσμο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ