ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Εμμανουήλ Καραλής στο SPORT24: "Πρώτη φορά έκλαψα από χαρά, στόχος να ξεπεράσω τα 6.10 και να γίνω ο τρίτος καλύτερος στην ιστορία"

Ο Εμμανουήλ Καραλής στο SPORT24: "Πρώτη φορά έκλαψα από χαρά, στόχος να ξεπεράσω τα 6.10 και να γίνω ο τρίτος καλύτερος στην ιστορία"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONTANTINOS BADOUNAS

Ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε στο SPORT24 για την συγκίνηση που ένιωσε για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου που αποτελούν την ανταμοιβή του για όλες τις θυσίες του, την ενθάρρυνση που πήρε από τον Μίλτο Τεντόγλου, τον Λευτέρη Πετρούνια, αλλά και τον φίλο του, Αρμάντ Ντουμπλάντις.

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι πάντα χαμογελαστός, ακόμα και τις δύσκολες στιγμές τις οποίες επιτηδευμένα έκρυβε πίσω από αυτό το μεγάλο χαμόγελο.

Αυτή τη φορά, όμως, έκλαψε, αλλά όπως είπε ο ίδιος στο SPORT24, λίγο μετά την κατάκτηση του χάλκινου ολυμπιακού μεταλλίου στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Παρίσι, ήταν για καλό λόγο. «Με το τέλος του αγώνα έκλαψα, όταν αγκάλιασα τους δικούς μου ανθρώπους. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έκλαψα όχι από στενοχώρια αλλά από χαρά. Ηταν μαγικές στιγμές αυτές που έζησα και θα μείνουν για πάντα στην καρδιά και το μυαλό μου

Στο Τόκιο ήταν τέταρτος, τρία χρόνια αργότερα ανέβηκε στο βάθρο με το χάλκινο μετάλλιο αλλά για τον ίδιο είναι χρυσό. «Αυτό το χάλκινο μετάλλιο για μένα είναι σαν χρυσό. Οι κόποι και οι θυσίες μίας ολόκληρης χρονιάς, ότι έχω κάνει να το βλέπω να καταλήγει σε αυτό το χάλκινο, τότε για εμένα είναι σαν χρυσό

Ο Μανόλο πανηγύρισε το μετάλλιο με τους γονείς του που ήταν στην εξέδρα αλλά και με τον Λευτέρη Πετρούνια, που παράτεινε την παραμονή του στο Παρίσι για δύο ημέρες, για να δει Καραλή, Εθνική μπάσκετ και Τεντόγλου. «Ο Λευτέρης είναι φίλος μου, είναι ένας άνθρωπος που τον σέβομαι σαν αθλητή και σαν άνθρωπο απίστευτα. Είναι ένας θρύλος κι όταν τον είδα να παρακολουθεί τον αγώνα μου, και μετά να πανηγυρίζει και να γιορτάζει μαζί μου, τι να πω…»

Με τον Μίλτο Τεντόγλου είναι συγκάτοικοι στο Παρίσι, στο Ολυμπιακό Χωριό, σε ένα δωμάτιο βαρύ από τα πολλά μετάλλια. Ο Μίλτος την παραμονή του αγώνα, φρόντισε να τον ανεβάσει και ψυχολογικά. «Είδαμε τις φωτογραφίες των Ολυμπιονικών που έχει βάλει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο ασανσέρ του Ολυμπιακού Χωριού και μου είπε ότι αύριο θα έχουν τη φωτογραφία σου εδώ. Εσύ θα πάρεις μετάλλιο

Δίπλα του πάντα, ο πατέρας και προπονητής του Χάρης Καραλής, ο οποίος ούτε και αυτός είχε συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και μαζί προσπαθούσαν να το καταλάβουν. Για τον χάλκινο Ολυμπιονίκη, η οικογένεια είναι το μεγάλο του στήριγμα. «Με τον Χάρη είχαμε κάποια θέματα τον πρώτο χρόνο. Μετά βρήκαμε τις ισορροπίες και τώρα είμαστε μία χαρά. Αντίθετα η μαμά και η αδερφή δεν συμμετέχουν καθόλου στα αθλητικά, αλλά είναι πάντα εκεί σε ότι χρειαστώ και με στηρίζουν

Ολυμπιονίκης πλέον, αφήνει πίσω του κάποιες δύσκολες στιγμές και με σιγουριά μιλάει μόνο για το μέλλον. «Υπήρχαν κάποιες δύσκολες στιγμές στη ζωή μου, έχω μιλήσει γι αυτές και δεν θέλω να επανέρθω. Πλέον είμαι πολύ καλά, έχω αυτοπεποίθηση και κοιτάω μπροστά για νέες επιτυχίες και μετάλλια»

Με τον ασύγκριτο Αρμάντ Ντουπλάντις τους συνδέει μία φιλία πολλών ετών καθώς κάνουν επι κοντώ από μικρή ηλικία. Ο Εμμανουήλ δεν τον βλέπει ανταγωνιστικά, αντιθέτως θεωρεί ότι του χρωστάει πολλά «Είναι ένας αθλητής που από τριών χρονών κάνει επί κοντώ, έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία όλων των επικοντιστών, είναι θρύλος στο αγώνισμα αλλά και φίλος μου και χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω τους συναθλητές μου να πηδάνε ψηλά. Μου δίνει κίνητρο για να πηδάω ψηλά. Για παράδειγμα τα έξι μέτρα τα έχει κάνει στο μυαλό μου να είναι εύκολα, ακόμα και τα 6.10».

Ο Εμμανουήλ Καραλής με τον απεσταλμένο του SPORT24, Δήμο Μπουλούκο
Ο Εμμανουήλ Καραλής με τον απεσταλμένο του SPORT24, Δήμο Μπουλούκο SPORT24

Ο Μανόλο μάλιστα δεν τον θεωρεί ανίκητο, παρά το ένα παγκόσμιο ρεκόρ που καταρρίπτει μετά το άλλο. «Άνθρωπος είναι και αυτός, μπορεί να του συμβεί κάτι, όχι κακό, αλλά να μην είναι σε καλή κατάσταση και κάποιος να τον ξεπεράσει. Όλα γίνονται στον αθλητισμό».

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Μανόλο, το καταπληκτικό αυτό παιδί που σε ηλικία 24 ετών έγινε χάλκινος Ολυμπιονίκης, δεν μασά τα λόγια του και μιλά με τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που αρμόζει στους δυνατούς. «Πιστεύω ότι θα γίνω ένας από τους καλύτερους αθλητές στην ιστορία του αθλήματος. Πιστεύω ότι μπορώ να ξεπεράσω τα 6.10 και να γίνω ο τρίτος καλύτερος αθλητής στην ιστορία. Και δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά το πιστεύουν και οι συναθλητές μου και οι προπονητές μου. Στόχος πλέον είναι μία σταθερή πορεία, με υγεία και πολλά μετάλλια».

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ